Lelaki Bocor Rahsia Cara Hilangkan Parut & Lubang Chicken Pox

Terkejut kak Aya baca status seorang lelaki bernama Donny Reyn di Facebook yang berkongsi cerita beliau memicit nanah chicken pox sehingga meninggalkan lubang dalam dan parut teruk di wajahnya. Siap picit tu, confirm lah lubang akan kekal selama-lamanya cik abang oiiii..

Donny cerita lagi bahawa doktor sendiri katakan lubang dan parut cacar air tu sukar untuk sembuh dan kalau sembuh pun ia akan mengambil masa yang lama dan bukannya sembuh 100% seperti sediakala.

Ya lah, maklum sajalah kalau sudah dewasa ni segala parut dan lubang-lubang ni degil sangat mau pulih kan, bukan macam budak-budak.

Jadi siapa tidak panik bila doktor katakan sedemikian. Hilanglah wajah hensem dan halus selama ni. Lubang chicken pox dan parut tu confirm lah akan kekal. Sedihnya!cara-merawat-chicken-pox-cacar-air

Tapi, Donny katanya beliau berjaya pulihkan lubang dan parut tu dan kulit wajahnya kembali seperti asal. Bagaimana Donny lakukannya?

Suspen pula. Betul ka tidak cerita beliau ni? Jom kita baca dulu status asal beliau. Siap ditujukan kepada Pengedar Shaklee tu, huhu… berdebar kak.

Kpd Syarikat & Agen2 SHAKLEE… ini utk kamu…

Tujuan sy buat pkongsian ni bukan mahu mjatuhkan @ mgaibkan Syarikat…..
Sy hnya bkongsi kpd kwn2 fb mnatau bmanfaat… tahun lepas lbh kurang 29.11.16 sy mula kena cikon pox. Mulanya sy fikir jerawat jd sy x peduli. Sy makan ja kerang. Sekali trus jd byak & gatal sampai sy x blh tahan. Sy tampar2 muka sy. Sy garu. Barulah sy perasan rupanya cikon pox…mgkn sbb sy mkn kerang trus bernanah. Jd krna gatal sy pn picit tu nanah spy kluar. Apa lg muka sy pn trus blubang.. dlm lg tu..doktor cakap susah mau sembuh tu lubang klu sembuh pn mgkn ambil masa yg lama tp bukan 100% sbb kulit sy bukan lg kulit budak2. Perasaan sy masa tu takut.. Camna sy bdepan dgn org dgn muka yg hancur😂😂😂..sampai sy jln2 pn guna penutup muka….bila sy post pic sy d fb ramai kwn2 yg bg cadangan guna produk dr A ke Z & herba kg. Klu herba kg camna sy mo cari d tengah2 bandar ni😂😂😂….Terima kasih kpd smua kwn2 yg bg cadangan.. yg pertama mdahului cadangan adalah produk shaklee. SHAKLEE ni sdh sy dgar btahun2 tp sy x pernah ambil peduli. Sy ni jenis negatif dgn produk2 apalagi yg bkaitan dgn MLM. Tp krna tpaksa, sy pn cuba…sy gunakan ESP & VITAMIN C…apa yg tjadi mmang luar biasa… dlm seminggu ja sy guna sy sdh merasa ada perubahan pd muka sy. Proses pyembuhan yg cepat. Cikon pox jd kering & mgecut.. ptengahan bln 12 cikon pox sy mula pudar. Hanya sebulan lbh shja cikon pox sy sembuh 100%.. langsung x kesan d muka sy. Lubang2 yg besar serta dalam hilang.. bln januari 2017 ada kwn tnya…aiks bukan ko kena cikon pox ka dia blang hairan… sy jwb…iya tp sdh sembuh 100%😂😂.. Hebat kan😀😀..gambar tu x d edit & bukan guna camera 360… camera sy biasa ja…tu pic original.. blh jumpa & cek sndiri muka sy mmang sdh x bekas cikon pox…mcm x pernah kena…yg tggal lubang hidung & tai lalat sy lg😂😂…. Sorry sy bukan agen @ member Shaklee… sy hnya ingin bkongsi & btrima kasih kpd produk Shaklee….jd pgajarannya jika ada kwn2 fb tag kta apa2 produk smada Shaklee, La soul, Stg, trutama produk2 kesihatan yg sah & bdaftar KKM, jgn marah & negatif…manatau 1 hari nant kta perlukan…x paya kta cari2 d luar.. hubungi ja agen dia…sekian pkongsian sy….manatau bmanfaat…

Ini post asal beliau. Fuhh… baca sampai keluar peluh. Ingatkan dia mau kutuk Shaklee, hihi…

Memandangkan dua produk yang beliau guna ni berkesan, jom kak Aya ceritakan lebih lanjut tentang dua produk yang membantu dalam mengembalikan kehemseman beliau iaitu ESP dan Vita C Shaklee. Dua-dua masuk dalam Produk Top 10 Shaklee ni.ubat-hilangkan-parut-bekas-chicken-pox-cacar-air

Bagaimana ESP dan Vita C Shaklee boleh membantu kulit beliau pulih.

ESP

ESP merupakan satu sumber protein berkualiti tinggi berasaskan tumbuhan. Sel Kulit kita terhasil daripada blok-blok protein. Protein ni bahan asas untuk sel. Cukup bekalan protein berkualiti tinggi, cun lah kejadian sel tu.

Jadi, bila sel kulit kita rosak, protein untuk bantu repair dan hasilkan sel-sel sihat sekaligus kulit tu nampak lebih sihat, gebu sekaligus membaiki struktur kulit seperti parut dan lubang. Protein juga membantu menghasilkan collagen di dalam badan, collagen bagi kesan tegang pada kulit. Nah, jadi tau sudah kan cemana Donny boleh “dapat balik” kehensemannya, hihi… Orang bilang, sihat di dalam, terpancar di luar gittew.

Vita C

Istimewanya Vita C Shaklee sebab ada sistem pelepasan berperingkat (lepas slow-slow) yang membolehkan vitamin c diserap secara maksimum ke dalam badan. Vitamin C ni adalah vitamin larut air. Kalau tiada sistem pelepasan ni, itu yang kata jadi urin mahal sebab semua vitamin c keluar melalui air kencing sejam selepas diambil.

So, vitamin c yang menyerap sepenuhnya ke dalam darah membolehkan badan mendapat vitamin c yang cukup untuk bantu pembaikan sel kulit setiap hari. Vitamin C juga sangat bagus dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Tu yang Donny cakap cepat jak sembuh chicken pox dia tu.

Selain itu, vitamin c juga terbukti memutihkan dan mencerahkan kulit. Jadi, parut-parut hitam tu secara perlahan-lahan menjadi cerah.

Itulah sebenarnya yang berlaku kepada Donny. Untunglah beliau mahu berikhtiar dengan Shaklee kan?

Badan kita kalau mahu sembuh lebih cepat kena amalkan makanan seimbang, minum air yang cukup, tapi, faham-faham la kan, kalau sudah sakit, gatal sana sini, makan pun kena hati-hati, salah makan gatal pula. Tu sebab mengambil makanan tambahan (suplemen) sangat penting untuk mempercepatkan penyembuhan luka tanpa meninggalkan parut.

So, kak Aya mahu bagitau ni, dua produk ni bukan terhad kepada masalah Cacar Air atau Chicken Pox sahaja, tapi juga boleh diambil untuk kekalkan wajah yang flowless, cerah, gebu atau jika ada masalah jerawat teruk pun boleh juga. Kita repair dari dalam.

Kalau berminat untuk try dua produk ni, boleh klik poster BUY NOW di bawah atau hubungi kak Aya untuk info lanjut. Klik link ni untuk direct whatsapp http://ayachalo.wasap.my.harga-ESP-shaklee-dan-cara-order-ESP-shaklee

Luv,
Kak Aya Chalo
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Like Fanpage Rak Vitamin AyaChalo
Follow Instagram ayachalo_vits

Penawar Sakit Gastrik Yang Teruk Di Bulan Ramadhan

“2 tahun yang lalu saya kena gastrik for the 1st time ever. Serius sengsara okay, sungguh tidak selesa, makan itu ini kena kontrol. Waktu tu hanya rajin telan ubat doktor & beli dari farmasi. Beberapa minggu sebelum masuk bulan puasa, keadaan masih belum kembali normal. Saya ingat lagi waktu tu, dalam hati saya cakap, Tuhan tolonglah saya sembuhkan masalah gastrik saya ni, supaya saya boleh berpuasa nanti…” ~ Suzu.

Ini sebahagian dari cerita salah seorang kawan travel Kak Aya iaitu Suzu. Macamana beliau akhirnya boleh berpuasa tanpa diserang gastrik pada ketika itu? haa, tu nanti kak Aya sambung di bawah ya. Kak cerita dulu tentang gastrik ni.

Masalah Gastrik ni selalunya dikaitkan dengan masalah pedih atau sakit di bahagian perut atau sakit di bahagian ulu hati. Tanda gastrik menyerang antaranya apabila mula muntah berhari-hari sehingga demam, muntah darah, kembung perut melampau, sendawa yang kerap, sakit, pedih, lemah, sengsara kerana perut sakit atau pedih ulu hati. Ada yang menahan kesakitan sehingga seperti udang, ada yang siap pengsan, huhu.. tidak terbayang azabnya.

Mengapa perlu menahan azab kalau boleh cuba petua hilangkan gastrik yang bakal kak Aya kongsikan ni?

Bila suda diserang gastrik buat pertama kalinya, bermulalah episode bergantung kepada ubat klinik atau farmasi seperti Gaviscon, atau ubat tahan sakit yang boleh menyebabkan lapisan perut terhakis yang boleh menyebabkan gastrik bertambah teruk. Takkan mahu bergantung kepada ubat kapur putih seumur hidup?

Serangan gastrik berulang kali boleh menyebabkan lapisan perut melecet, luka, timbul tompok-tompok merah dan boleh berlaku pendarahan. Disebabkan ini, najis boleh kelihatan kehitaman. Gastrik juga boleh menyebabkan lemah, letih, lesu dan kadang kala pitam kerana komplikasi pendarahan di perut serta kekurangan sel darah merah.

Mengapa tidak cuba rawatan gastrik secara semulajadi yang boleh mengembalikan hidup tanpa gastrik tanpa perlu menanggung azab yang boleh berlarutan berpuluh tahun?

Kak Aya kongsikan kisah Puan Fara yang menghidap penyakit gastrik kronik selama lebih 10 tahun. Dengar sendiri perkongsian beliau.

Puan Fara sudah lebih 10 tahun menghidap gastrik kronik, namun, setelah mengamalkan Set Berpantang Shaklee yang kebetulan dalamnya ada ESP, Ostematrix dan Peppermint Ginger, secara tidak sengaja set ini membantu mengatasi masalah gastrik beliau, sehingga skip makan pun gastrik tidak menyerang. Alangkah seronoknya beliau bila dapat kembali nikmat hidup bebas gastrik selepas mengamalkan Set Berpantang termasuklah ESP, Ostematrix dan Peppermint Ginger.

Kini tidak perlu bergantung kepada ubat, tidak perlu menahan sakit dan kini bila skip makan pun gastrik tidak menyerang.

Ubat-gastrik-ketika-berpuasa

Testimonial Gastrik sejak berusia 10 tahun. Amalkan ESP, Mealshakes, PD setiap kali sahur dan sebelum tidur membantu beliau untuk berpuasa dengan lebih bertenaga tanpa gastrik.

Rawatan-gastrik-secara-semulajadi

Testimonail dari Puan Suzu, beliau juga berjaya berpuasa tanpa masalah gastrik dan berjaya mengawal masalah gastrik beliau sepanjang tahun bukan seperti sebelum ini. Selain daripada mengamalkan suplemen, beliau juga jaga makan. Kena balance la kan 😀

Bagaimana Set Gastrik Shaklee boleh membantu?

Setiap suplemen di dalam set ini membantu mengatasi masalah gastrik dan memasing ada fungsi tersendiri, jadi kak Aya sangat sarankan untuk mengambil satu set lengkap untuk kesan yang maksimum.

Set Gastrik ini terdiri daripada ESP, Ostematrix, Peppermint Ginger dan Alfalfa. Jom kita baca apa fungsi setiap produk ni.

Set-berpuasa-set-gastrik-shaklee-ramadhan

Set vitamin yang boleh membantu masalah gastrik di bulan ramadhan ataupun hari biasa.

ESP: Energizing Soy Protein Berperisa Vanilla

Esp adalah minuman protein yang sangat baik dalam memberikan rasa kenyang yang lebih lama kepada pesakit gastrik. Selain itu, ia juga membantu untuk membaiki tisu yang sudah rosak di bahagian lapisan perut yang luka akibat jus gastrik.

Jika permukaan perut yang telah terhakis oleh asid perut semakin teruk dan menyebabkan kecederaan semakin besar ia berpotensi menjadi ulser. Salah satu cara merawat ulser adalah melalui pembedahan. Ngeri pula kan. Jadi, ESP yang merupakan protein tumbuhan adalah sangat bermanfaat untuk mempercepatkan penyembuhan dan pembaharuan sel dinding perut yang lebih sihat.

Ostematrix

Ostematrix yang terdiri daripada kalsium, zink, magnesiam yang sangat membantu dalam meneutralkan asid berlebihan di dalam perut. Ini boleh mengelakkan asid perut terus menghakis lapisan perut dan menyebabkan serangan gastrik. Zink di dalam ostematrix pula berfungsi untuk penyembuhan luka dengan lebih berkesan. Sifat alkali di dalam Ostematrix juga boleh mengelakkan jus perut memasuki esofagus yang boleh menyebabkan pedih ulu hati.

Peppermint Ginger Plus

Mengandungi pelbagai herba seperti pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis yang sangat baik dalam melegakan ketidakselesaan perut dan juga usus. Ia turut membantu melegakan kembung perut dan pedih ulu hati. Peppermint Ginger juga membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman yang sihat dengan melegakan perut.

Alfalfa

Alfalfa merupakan suplemen yang kaya dengan serat yang juga bersifat alkali dan membantu dalam masalah penghadaman. Alfalfa juga sangat bagus sebagai ejen anti-inflamasi iaitu mengurangkan bengkak dan radang di dinding perut yang mana jika dibiarkan boleh mengakibatkan ulser pada perut.

Kalau anda salah seorang yang mengalami masalah gastrik dan sudah bosan sakit dan bergantung kepada ubat penahan sakit atau kapur putih, boleh la ikhtiarkan dengan Set Gastrik Shaklee ni pula. Klik gambar di bawah untuk pembelian;

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota Kinabalu

Mahu jimat sehingga 25%?, anda masih boleh mendapatkannya dengan harga istimewa dengan menjadi ahli. Klik di bawah untuk mendaftar dan nikmatilah penjimatan sehingga 25%.

Pengedar-Shaklee-Malaysia-Sabah

Jika nak konsultasi sebelum pembelian, hubungi kak Aya (klik no hp di bawah untuk direct whatsapp). InsyaAllah kak Aya akan membantu dan kak doakan, anda tidak menderita lagi.

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah