Apa Istimewanya Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa merupakan satu tumbuhan yang kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral yang penting yang diperlukan oleh tubuh. Ia juga dikenali sebagai “The King Of All Food” kerana mempunyai khasiat yang sangat banyak untuk kesihatan tubuh badan.

Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke dalam tanah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah secara maksimum, manakala daunnya kaya dengan klorofil.

khasiat-alfalfa-shaklee

Alfalfa kaya dengan vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin K serta fiber, protein, kalsium, potassium, fosforus dan zat besi.

Keunikan Dan Keistimewaan Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa Complex merupakan Signature Formula Shaklee yang dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

Alfalfa yang digunakan dalam Alfalfa Complex Shaklee adalah Alfalfa yang dituai ketika cukup matang iaitu 2 tahun dan ia ditanam secara 100% organic tanpa baja beracun dan bebas daripada penggunaan racun perosak. Ratusan saringan kualiti dibuat untuk memastikan produk yang dihasilkan benar-benar selamat, kaya dengan nutrisi dan organik.

harga-alfalfa-shaklee-2017

Penyediaan Alfalfa Complex juga amat ketat iaitu dengan menggunakan suhu rendah dan teknologi angin kering untuk mengekalkan enzim dan nutrien yang terkandung di dalamnya.

Apa Kepentingan Alfalfa Complex Kepada Anda

Alfalfa Complex Shaklee bersifat alkali. Ia diuretik, anti-histamin, anti-inflamasi, anti-bakteria dan ejen pembersih darah semulajadi (detoks).

Antara kegunaan alfalfa adalah untuk mengembalikan gaya hidup sihat seseorang yang mengalami:

  • Berat badan berlebihan atau obesiti
  • Buasir
  • Darah cair
  • Kekurangan tenaga
  • Gastrik atau pedih ulu hati
  • Masalah gout
  • Masalah vagina longgar
  • Masalah Susu Ibu merundum
  • Masalah jangkitan pundi kencing
  • Masalah keputihan berlebihan
  • Masalah prostat
  • Masalah resdung
  • Ingin membuat detox untuk membersih hati, kolon dan darah
  • Masalah ekzema
  • Masalah jerawat
  • Masalah penghadaman
  • Mencegah edema (pengumpulan air dalam badan/water retention)
  • Lemak dan kolestrol tinggi
  • Simptom menopause
  • Paras gula di dalam darah yang tidak stabil
khasiat-alfalfa-shaklee-ibu-menyusu

Antara manfaat dan khasiat Alfalfa Complex Shaklee

Siapa Yang Boleh Mengambil Alfalfa Complex

  • Individu berumur 13 tahun dan ke atas
  • Individu yang mengalami masalah yang disenaraikan di atas
  • Individu yang mempunyai berat badan berlebihan
  • Individu yang tidak gemar memakan sayur
  • Wanita menyusukan bayi

Siapa Yang TIDAK DIGALAKKAN Mengambil Alfalfa Complex Shaklee

  • Individu yang menghidap Penyakit Lupus/SLE.
  • Individu yang sedang mendapat rawatan daripada pakar kesihatan.

Harga Alfalfa Complex

Alfalfa Complex Shaklee dijual dalam dua serving size iaitu S (330 biji) dan L (700 biji)

Harga: RM 60.95 (S), RM108.65 (L)
Kuantiti: 330 tablets (S), 700 tablets (L)
Sajian: 30 hari

Untuk tempahan, klik icon BUY NOW di bawah atau hubungi Kak Aya dengan meng-klik link direct WASAP ini 013.863.3224.ejen-shaklee-sabah-kota-kinabalu

*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi
**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Pengedar Vivix Shaklee Ready Stock Di Kota Kinabalu Sabah

Dua tiga hari ni banyak kak Aya dapat panggilan dari customer yang bertanyakan tentang Vivix. Ada yang sanggup tunggu, ada yang mahu cepat, so ada baiknya kak Aya senaraikan beberapa ejen Vivix Ready Stock under Pollux Family so bolehlah anda hubungi diorang terus untuk dapatkan produk Top Shaklee ni iaitu Vivix.

Sebenarnya kak Aya ada ramai lagi ejen untuk team #PolluxBiz di seluruh Malaysia, boleh refer info diorang ni di ruangan komen ya 😀

Bagi yang masih blur-blur apakah benda Vivix ni, bolehlah baca penerangannya di artikel Mengapa Anda Perlu Amalkan Vivix Setiap Hari ni. Setiap hari semakin ramai orang amalkan Vivix, so jangan ketinggalan uolls.

beli-vivix-kota-kinabalu-sabah

Inilah Vivix, si sirap merah yang powerful!

So, kalau perlukan Vivix dengan kadar segera, bolehlah berhubung terus dengan ejen Vivix Shaklee Kota Kinabalu yang kak Aya senaraikan di bawah atau di ruangan komen.

Pengedar Vivix Shaklee di Kota Kinabalu Sabah

#1 – Sue Anna

Phone: 601125353733
Facebook : Sue Anna
Instagram: @sue_anna86
Blog: mysimplysupplement.blogspot.my
Direct Whatsapp: http://www.wasap.my/601125353733

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Sue Anna di bawah)

beli-vivix-melalui-ejen-sah-vivix-kota-kinabalu

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Sue Anna. Klik gambar untuk Order secara online.

#2 – Nowa Nija

Phone: 60138748191
Facebook : Nowa Nija
Instagram: @nijabagitips
Blog: mommynowa.blogspot.my
Direct Whatsapp: http://www.wasap.my/60138748191

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Nowa Nija di bawah)

cara-beli-vivix-di-sabah-kota-kinabalu

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Noah Nija. Klik gambar untuk Order secara online.

#3 – Knur Surayati Razali

Phone: 60168429181
Facebook : Knur Surayati Razali
Instagram: @my_happyvitamins
Blog: ladyjelita.blogspot.my
Direct Whatsapp: http://www.wasap.my/60168429181

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Knur di bawah)

harga-vivix-sabah-kota-kinabalu

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Noah Nija. Klik gambar untuk Order secara online.

#4 – Easter Marcus

Phone: 60198952315
Facebook : Easter Marcus
Instagram: @easter_vits
Direct Whatsapp: http://eastervivix.wasap.my

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Easter di bawah)

vivix-ready-stock-kota-kinabalu-sabah

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Easter Marcus. Klik gambar untuk Order secara online.

#5 – Aya Chalo

Phone: 60138633224
Facebook : Aya Chalo
Instagram: @ayachalo_vits
Blog: ayachalo.com
Direct Whatsapp: http://ayachalo.wasap.my

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar kak Aya di bawah)

pengedar-shaklee-jual-vivix-sabah

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu kak Aya. Klik gambar untuk Order secara online.

Ok, cukup 5 info Pengedar Vivix di kawasan Kota Kinabalu, selebihnya anda boleh dapatkan contact number ejen berhampiran kawasan anda di ruangan komen.

Kalau mau juga beli Vivix dari kak Aya, boleh la hubungi kak Aya terus di 013.863.3224 atau klik link ni untuk terus masuk ke whatsapp kak Aya, http://ayachalo.wasap.my.

Info lanjut tentang kebaikan, manfaat, keistimewaan Vivix kak ceritakan dalam entry Mengapa Vivix Menjadi Top Produk Shaklee Malaysia ni.

Luv,
Kak Aya Chalo
Vivix Trusted Seller Since 2012

Lelaki Bocor Rahsia Cara Hilangkan Parut & Lubang Chicken Pox

Terkejut kak Aya baca status seorang lelaki bernama Donny Reyn di Facebook yang berkongsi cerita beliau memicit nanah chicken pox sehingga meninggalkan lubang dalam dan parut teruk di wajahnya. Siap picit tu, confirm lah lubang akan kekal selama-lamanya cik abang oiiii..

Donny cerita lagi bahawa doktor sendiri katakan lubang dan parut cacar air tu sukar untuk sembuh dan kalau sembuh pun ia akan mengambil masa yang lama dan bukannya sembuh 100% seperti sediakala.

Ya lah, maklum sajalah kalau sudah dewasa ni segala parut dan lubang-lubang ni degil sangat mau pulih kan, bukan macam budak-budak.

Jadi siapa tidak panik bila doktor katakan sedemikian. Hilanglah wajah hensem dan halus selama ni. Lubang chicken pox dan parut tu confirm lah akan kekal. Sedihnya!cara-merawat-chicken-pox-cacar-air

Tapi, Donny katanya beliau berjaya pulihkan lubang dan parut tu dan kulit wajahnya kembali seperti asal. Bagaimana Donny lakukannya?

Suspen pula. Betul ka tidak cerita beliau ni? Jom kita baca dulu status asal beliau. Siap ditujukan kepada Pengedar Shaklee tu, huhu… berdebar kak.

Kpd Syarikat & Agen2 SHAKLEE… ini utk kamu…

Tujuan sy buat pkongsian ni bukan mahu mjatuhkan @ mgaibkan Syarikat…..
Sy hnya bkongsi kpd kwn2 fb mnatau bmanfaat… tahun lepas lbh kurang 29.11.16 sy mula kena cikon pox. Mulanya sy fikir jerawat jd sy x peduli. Sy makan ja kerang. Sekali trus jd byak & gatal sampai sy x blh tahan. Sy tampar2 muka sy. Sy garu. Barulah sy perasan rupanya cikon pox…mgkn sbb sy mkn kerang trus bernanah. Jd krna gatal sy pn picit tu nanah spy kluar. Apa lg muka sy pn trus blubang.. dlm lg tu..doktor cakap susah mau sembuh tu lubang klu sembuh pn mgkn ambil masa yg lama tp bukan 100% sbb kulit sy bukan lg kulit budak2. Perasaan sy masa tu takut.. Camna sy bdepan dgn org dgn muka yg hancur😂😂😂..sampai sy jln2 pn guna penutup muka….bila sy post pic sy d fb ramai kwn2 yg bg cadangan guna produk dr A ke Z & herba kg. Klu herba kg camna sy mo cari d tengah2 bandar ni😂😂😂….Terima kasih kpd smua kwn2 yg bg cadangan.. yg pertama mdahului cadangan adalah produk shaklee. SHAKLEE ni sdh sy dgar btahun2 tp sy x pernah ambil peduli. Sy ni jenis negatif dgn produk2 apalagi yg bkaitan dgn MLM. Tp krna tpaksa, sy pn cuba…sy gunakan ESP & VITAMIN C…apa yg tjadi mmang luar biasa… dlm seminggu ja sy guna sy sdh merasa ada perubahan pd muka sy. Proses pyembuhan yg cepat. Cikon pox jd kering & mgecut.. ptengahan bln 12 cikon pox sy mula pudar. Hanya sebulan lbh shja cikon pox sy sembuh 100%.. langsung x kesan d muka sy. Lubang2 yg besar serta dalam hilang.. bln januari 2017 ada kwn tnya…aiks bukan ko kena cikon pox ka dia blang hairan… sy jwb…iya tp sdh sembuh 100%😂😂.. Hebat kan😀😀..gambar tu x d edit & bukan guna camera 360… camera sy biasa ja…tu pic original.. blh jumpa & cek sndiri muka sy mmang sdh x bekas cikon pox…mcm x pernah kena…yg tggal lubang hidung & tai lalat sy lg😂😂…. Sorry sy bukan agen @ member Shaklee… sy hnya ingin bkongsi & btrima kasih kpd produk Shaklee….jd pgajarannya jika ada kwn2 fb tag kta apa2 produk smada Shaklee, La soul, Stg, trutama produk2 kesihatan yg sah & bdaftar KKM, jgn marah & negatif…manatau 1 hari nant kta perlukan…x paya kta cari2 d luar.. hubungi ja agen dia…sekian pkongsian sy….manatau bmanfaat…

Ini post asal beliau. Fuhh… baca sampai keluar peluh. Ingatkan dia mau kutuk Shaklee, hihi…

Memandangkan dua produk yang beliau guna ni berkesan, jom kak Aya ceritakan lebih lanjut tentang dua produk yang membantu dalam mengembalikan kehemseman beliau iaitu ESP dan Vita C Shaklee. Dua-dua masuk dalam Produk Top 10 Shaklee ni.ubat-hilangkan-parut-bekas-chicken-pox-cacar-air

Bagaimana ESP dan Vita C Shaklee boleh membantu kulit beliau pulih.

ESP

ESP merupakan satu sumber protein berkualiti tinggi berasaskan tumbuhan. Sel Kulit kita terhasil daripada blok-blok protein. Protein ni bahan asas untuk sel. Cukup bekalan protein berkualiti tinggi, cun lah kejadian sel tu.

Jadi, bila sel kulit kita rosak, protein untuk bantu repair dan hasilkan sel-sel sihat sekaligus kulit tu nampak lebih sihat, gebu sekaligus membaiki struktur kulit seperti parut dan lubang. Protein juga membantu menghasilkan collagen di dalam badan, collagen bagi kesan tegang pada kulit. Nah, jadi tau sudah kan cemana Donny boleh “dapat balik” kehensemannya, hihi… Orang bilang, sihat di dalam, terpancar di luar gittew.

Vita C

Istimewanya Vita C Shaklee sebab ada sistem pelepasan berperingkat (lepas slow-slow) yang membolehkan vitamin c diserap secara maksimum ke dalam badan. Vitamin C ni adalah vitamin larut air. Kalau tiada sistem pelepasan ni, itu yang kata jadi urin mahal sebab semua vitamin c keluar melalui air kencing sejam selepas diambil.

So, vitamin c yang menyerap sepenuhnya ke dalam darah membolehkan badan mendapat vitamin c yang cukup untuk bantu pembaikan sel kulit setiap hari. Vitamin C juga sangat bagus dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Tu yang Donny cakap cepat jak sembuh chicken pox dia tu.

Selain itu, vitamin c juga terbukti memutihkan dan mencerahkan kulit. Jadi, parut-parut hitam tu secara perlahan-lahan menjadi cerah.

Itulah sebenarnya yang berlaku kepada Donny. Untunglah beliau mahu berikhtiar dengan Shaklee kan?

Badan kita kalau mahu sembuh lebih cepat kena amalkan makanan seimbang, minum air yang cukup, tapi, faham-faham la kan, kalau sudah sakit, gatal sana sini, makan pun kena hati-hati, salah makan gatal pula. Tu sebab mengambil makanan tambahan (suplemen) sangat penting untuk mempercepatkan penyembuhan luka tanpa meninggalkan parut.

So, kak Aya mahu bagitau ni, dua produk ni bukan terhad kepada masalah Cacar Air atau Chicken Pox sahaja, tapi juga boleh diambil untuk kekalkan wajah yang flowless, cerah, gebu atau jika ada masalah jerawat teruk pun boleh juga. Kita repair dari dalam.

Kalau berminat untuk try dua produk ni, boleh klik poster BUY NOW di bawah atau hubungi kak Aya untuk info lanjut. Klik link ni untuk direct whatsapp http://ayachalo.wasap.my.harga-ESP-shaklee-dan-cara-order-ESP-shaklee

Luv,
Kak Aya Chalo
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Like Fanpage Rak Vitamin AyaChalo
Follow Instagram ayachalo_vits

Sebab Mengapa Anda Perlu Amalkan Vivix Setiap Hari

Kalau perasan, zaman sekarang ramai orang muda dapat penyakit yang kalau dulu-dulu hanya orang tua jak dapat penyakit tu. Kenapa ini berlaku? Inilah yang disebabkan oleh proses penuaan semakin cepat disebabkan pelbagai faktor seperti pemakanan kurang berkhasiat, tekanan hidup yang tinggi, kurang bersenam dan macam-macam lah.

Adakah cara melindungi sel-sel badan kita daripada mengalami proses penuaan yang cepat ni. Risau juga kan bila dengar kawan ni stroke, kawan tu kanser, jiran ni darah tinggi etc etc.

Sebab tu lah badan kita perlukan anti-oksiden yang mampu melawan segala radikal bebas yang masuk ke dalam badan pada setiap saat.

Vivix merupakan satu produk yang kandungannya mempunyai kuasa anti-oksidan yang tinggi serta kaya dengan Polifenol dan Resveratrol tumbuhan.

Nutrien inilah yang akan membantu untuk melambatkan proses penuaan sel-sel badan. Ini bukan setakat “tua” tau, tapi, sebenarnya penuaan pra-matang (sel-sel tua sebelum sampai masanya) akan menyebabkan tubuh badan kita mudah terdedah dengan pelbagai jenis penyakit. Scary but ramai tidak sedar benda ni.

Produk-shaklee-paling-laku-di-pasaran

Vivix merupakan Best Seller di Shaklee. Nombor 1 tau.

Bagaimana Sel Boleh Mengalami Penuaan Pra-Matang?

Setiap hari sel di dalam badan mengalami kemusnahan, di bawah adalah faktor-faktor yang menyebabkan penuaan sel.

  1. Kemusnahan DNA

Kemusnahan DNA berlaku setiap hari. Sebenarnya berjuta-juta DNA musnah dan mempercepatkan lagi proses penuaan. Kemusnahan ni berlaku disebabkan oleh Radikal Bebas yang masuk ke dalam badan setiap saat. Ini akan merosakkan DNA seterusnya merosakkan sel tubuh badan.

2. Aktiviti pengawalan genetik semakin berkurang

Ini disebabkan oleh protein yang akan mengaktifkan DNA untuk bekerja dimusnahkan oleh radikal bebas. Jadi untuk dapat “kuasa” pengawalan yang baik, badan perlukan anti-oksidan supaya radikal bebas tidak mengganggu sel-sel badan daripada berfungsi sebaiknya.

3. Penghasilan tenaga di peringkat sel berkurang 

Apabila radikal bebas mengganggu, sel badan akan kurang tenaga. Apabila sel menjadi kurang tenaga, badan pun akan automatik sukar untuk menghasilkan tenaga kerana sel rosak.

4. Pengumpulan AGE Protein

Kesan ke atas mekanisma di atas, akan menyebabkan AGE protein semakin meningkat. Pengumpulan AGE protein akan menyebabkan penyakit seperti Diabetes, penyakit Jantung dan sebagainya.

Apabila perkara di atas berlaku, ia akan mengakibatkan sel badan mati. Apabila terlalu banyak sel-sel badan mati, bermakna lebih cepatlah proses penuaan berlaku.

Apabila proses penuaan berlaku dengan cepat, maka lebih tinggi risiko untuk dapat pelbagai penyakit seperti Kanser, Kencing Manis, Arthritis, Serangan Jantung dan sebagainya.

Kesan-penuaan-vivix-shaklee

Bagaimana Bahan Di Dalam Vivix Boleh Membantu Melambatkan Proses Penuaan?

Vivix kaya dengan bahan yang tinggi dengan Polifenol dan Resveratrol (tinggi kuasa anti-oksidan) yang didapati daripada 4 bahan utama iaitu Polygonum Cuspidatum, Muscadine Grape, Elderberri Eropah dan Lobak Ungu.

penawar-kencing-manis-dan-darah-tinggi

Empat bahan utama di dalam Vivix ini telah diuji secara klinikal dan terbukti mampu untuk:

  1. Memberi perlindungan kepada DNA dan sel badan. Anti-oksidan akan menghalang radikal bebas untuk merosakkan sel-sel badan.
  2. Bila sel-sel dilindungi, ia dapat beri kesan positif terhadap pengawalan genetik dengan lebih bagus.
  3. Bantu dalam meningkatkan penghasilan tenaga pada sel badan. Mengambil resveratrol setiap hari akan meningkatkan bilangan mitokondria dan secara tidak langsung badan lebih bertenaga.
  4. Memperlahankan penghasilan AGE protein sebanyak 90%. Jadi, kebarangkalian mendapat penyakit lebih rendah.

Sebenarnya sel badan kita mengalami proses penuaan setiap hari. Jika sel-sel badan semakin banyak rosak, ini bermaksud sel penuaan badan akan berlaku dengan lebih cepat. Sebab tu lah keadaan kesihatan setiap individu berbeza. Contoh umur sama, tapi A lebih sihat berbanding B.

 

Ini juga bergantung kepada faktor yang kak Aya sebut di atas tadi iaitu gaya hidup, pemakanan, nutrisi yang diamalkan, bersenam, tahap stress dan sebagainya.

So, dengan adanya minuman yang kaya dengan anti-oksida ni, ia memudahkan untuk melindungi sel-sel badan daripada penuaan sel kan?

Apa Manfaat Bahan Utama Yang Terkandung Di Dalam Vivix?

Seperti yang kak Aya mention tadi, terdapat 4 bahan utama yang terkandung di dalam Vivix iaitu Polygonum Cuspidatum, Muscadine Grape, Elderberri Eropah dan Lobak Ungu. Keempat-empat bahan utama kaya dengan resveratrol dan polifenol dan mempunyai fungsi tersendiri.

  1. Polygonum Cuspidatum: Sumber terbaik resveratrol. Ia telah digunakan di China selama lebih 100 tahun untuk merawat rambut beruban. Ia mempunyai kuasa anti-penuaan yang kuat.

Manfaat-vivix-shaklee-kencing-manis

2. Muscadine Grape/Anggur Muskadin: Salah satu ingredient terpenting dalam Vivix. Merupakan anggur yang bersaiz besar yang mana kuasa anti-oksidannya 40 kali lebih bagus berbanding anggur biasa. Ia turut mengandungi 20 kromosom berbanding anggar biasa. Satu kromoson tu ada extra polifenol yang memberi manfaat seperti tinggi anti-oksidan, anti-radang dan anti-bakteria.

Ubat-anti-bakteria-vivix-shaklee

3. Elderberri Eropah: Mengandungi sejenis polifenol iaitu flavonoid yang sangat bagus untuk mata kerana ia memberikan perlindungan kepada sel mata. Ia juga sangat baik dalam fungsi anti-keradangan, melegakan kesakitan, melegakan batuk, selesema dan melawan jangkitan bakteria dan virus serta baik untuk meningkatkan sistem imun badan.

Vivix-dan-testimonial-katarak-bantu-penglihatan

4. Lobak Ungu/Purple Carrot: Tinggi dengan polifenol Anthocyanin yang sangat bagus untuk kesihatan jantung, kerana sifatnya yang anti-bengkak, antioksidan, mengurangkan risiko dalam penghasilan plak dalam darah, elak pembekuan darah dan sangat bagus untuk infection kerana bersifat anti-bakteria.

Vivix-untuk-apa

Bawah ni kak Aya kongsikan antara ujian klinikal yang dibuat untuk membuktikan manfaat Resveratrol dan Polifenol. Kedua-dua nutrien ini ada di dalam Vivix.

Resveratrol-vivix-shaklee-dan-kanser-kolon

Resveratrol membantu dalam mengurangkan risiko penyakit Kanser Kolon yang merupakan pembunuh no 1 di kalangan lelaki buat masa ini. Kajian menunjukkan, apabila sample kanser group control dititiskan dengan resveratrol, kelihatan sel-sel tumor berkurangan.

Rawatan-kanser-payudara-vivix-shaklee

Resveratrol didapati menghalang penghasilan sel-sel kanser di bahagian payudara.

Vivix-shaklee-anti-oksida-dan-anti-inflamasi

Ujian ke atas kesihatan jantung sebagai bahan antioksidan dan anti-inflamasi. Ujian menunjukkan bengkak berkurangan pada sample resveratrol. Keradangan pada sel khasnya pada bahagian arteri akan menyebabkan sel rosak dan menyebabkan plak terbentuk sekaligus meningkatkan risiko penyakit jantung.

Vivix-kekalkan-collagen-kolagen-elak-kedut

Berikutnya antara manfaat kesihatan yang ada dalam resveratrol, ia akan bantu melambatkan kemusnahan collagen. Collagen turut dimusnahkan oleh radikal bebas yang ada di dalam badan. Jadi bila radikal bebas dimusnahkan, collagen dapat dilindungi dan proses kemusnahan collagen dalam dilambatkan.

Ubat-Kanser-serviks-vivix-shaklee

Alzheimer-dan-vivix-shaklee

Selain ujian klinikal di atas, resveratrol juga terbukti memberi manfaat kesihatan yang lain seperti membantu dalam masalah kanser Serviks dan masalah Alzheimers. Ini membuktikan bahawa resveratrol sangat bagus untuk kesihatan.

Jadi, sekarang anda sudah dapat sebab mengapa perlu minum Vivix setiap hari? Antara satu sebab utama adalah kerana perlu untuk melawan Radikal Bebas yang masuk ke dalam badan atau dihasilkan sendiri oleh badan (ketika stress). Ya, badan kita memang boleh melawan radikal bebas tu, tapi bayangkan jika terlalu banyak radikal masuk ke dalam badan, agak-agak badan mampu lawan dengan lifestyle kita sekarang?

Jangan lupa semakin banyak sel badan kita “kalah”, semakin tinggi risiko untuk mendapat penyakit seperti kanser, jantung, diabetes dan banyak lagi penyakit yang disebabkan penuaan sel.

So, why not amalkan Vivix untuk pencegahan sebelum terlambat? Dapatkan Vivix anda hari ini dengan meng-klik poster Buy Now di bawah. Bayar menggunakan Debit Card atau Credit Card pun boleh.

harga-vivix-shaklee-dan-cara-order-vivix

Selepas pembelian, hubungi kak Aya untuk konsultasi tentang dosage dan cara minum Vivix. Kalau mahu buat tempahan terus daripada kak Aya pun boleh. Hubungi nombor di bawah.

Jumpa lagi di-entry akan datang! Jom sayangi diri, minumlah Vivix.

Luv,
Kak Aya Chalo
013.863.3224 (klik nombor untuk direct whatsapp)
Pengedar Bebas Shaklee

Ujian Fungsi Hati dan Cara Rawat Masalah Hati Bengkak

Ujian fungsi hati berfungsi untuk mengukur paras enzim tertentu bersama protein di dalam darah. Perbezaan rendah atau tinggi daripada tahap normal menunjukkan masalah hati.

Secara umumnya, ujian fungsi hati membantu menilai kesihatan keseluruhan berkaitan hati dan kadang-kadang boleh juga menunjukkan penyakit lain.

Dua bulan lepas kak Aya didatangi seorang customer, namanya Encik Amirul. Beliau tunjukkan keputusan ujian darah beliau. Kak Aya baca keputusan ujian darah tersebut dan mendapati beberapa bacaan yang sangat tinggi di bahagian Liver Function Tests.

Bacaan enzim hati ALT (Alanine transaminase) hampir 3 kali ganda nilai normal (normal 0-53 IU/L, bacaan beliau 147!!). Enzim ALT ni ditemui pada sel hati, tapi bila hati rosak, ia akan dilepaskan ke dalam saluran darah. Itulah jawapan mengapa bacaan ALT beliau tinggi. Waduh, kritikal sangatkah hatinya?

ujian-fungsi-hati-dan-cara-rawat-hati-bengkak

Encik Amirul beritahu kak Aya tentang apa yang diterangkan oleh Doktor. Beliau mengalami hati bengkak yang mungkin disebabkan oleh hati berlemak, mata pun agak kekuningan sedikit tanda paras Bilirubin yang agak tinggi. Ini mengakibatkan badan selalu berasa lemas, kurang bertenaga dan berat turun dengan mendadak.

Situasi ni buat beliau berasa amat risau dan mencari alternatif untuk mengubati masalah hati beliau ni, ya lah, siapa yang tidak risau kan? dan apa yang beliau alami tu adalah tanda-tanda penyakit hati yang jika tidak dirawat akan mendedahkan diri kepada sirosis hati dan seterusnya kanser hati, nauzubillah min zalik.

Jadi, berdasarkan ilmu yang seciput di dada (hehe), kak Aya pun suggest kepada beliau untuk mengambil Vivix, DTX dan Nutriferon. Kak Aya juga ingatkan untuk makan suplemen dengan konsisten, minum air mencukupi dan jaga pemakanan.

Doktor turut menasihati beliau untuk menjaga pemakanan, rehat yang cukup dan elakkan pemakanan yang boleh menyebabkan hati berkerja keras untuk elakkan hati semakin parah.

Dua bulan berlalu, beliau hubungi kak Aya balik untuk share keputusan terbaru bacaan darah beliau. Alhamdulillah boleh tengok perubahan bacaan bahagian Liver beliau. Kalau sebelum ni bacaan tinggi (H) ada 5 sekarang sudah tinggal 2. Bacaan SGPT (ALT) yang dulunya 147 kini menghampiri normal, tinggal 60 jak lagi (bacaan normal 0-53). Bayangkan cuma 2 bulan bacaan hatinya hampir normal semula, alhamdulillahhh…

Benda baik takkan kak Aya simpan sorang-sorang kan? jadi kak mahu share testimonial hati bengkak Encik Amirul ni dan semoga dapat membantu anda yang mengalami masalah yang sama sebelum ianya bertambah teruk.

Ubat-rawat-hati-bengkak

Result keputusan darah Encik Amirul bertarikh 20 Mac 2017. Bacaan Liver Function Test menunjukkan 5 bacaan fungsi hati tinggi daripada normal. Ini menunjukkan tanda masalah hati.

Tanda-tanda-penyakit-hati-bengkak-berlemak

Ini pula ujian darah pada 17 Mei 2017 dan boleh lihat kesan selepas mengambil Suplemen Vivix, DTX dan Nutriferon dalam tempoh 2 bulan. Alhamdulillah dengan izin Allah, kini bacaan enzim hati semakin normal.

ubat-rawat-penyakit-hati-bengkak-hati-berlemak

Set inilah yang diambil oleh Encik Amirul. Suplemen semulajadi yang berkesan untuk memelihara kesihatan hati serta membantu menyelesaikan masalah berkaitan hati. 

Bagaimana Vivix, DTX dan Nutriferon membantu dalam memulihkan masalah bengkak hati?

Vivix

Vivix terdiri daripada 4 bahan botani utama iaitu Anggur Muscadine, Elderberri Eropah, Lobak Ungu dan Polygonum Cuspidatum yang terbukti dalam research mampu mencegah kancer. Ia juga adalah satu sirap yang kaya dengan resveratrol, tinggi anti-oksida dan anti-bengkak yang sangat mujarab. Ia membantu melindungi sel-sel hati yang masih sihat, membaiki sel-sel yang telah rosak, menghalang hati untuk lebih rosak lagi dan menggalakkan pertumbuhan sel hati baru yang lebih sihat.

DTX Complex

DTX yang terdiri daripada ekstrak biji milk thistle, cendawan reishi, schizandra, dandelion, kunyit dan articok berfungsi untuk melindungi dan mengekalkan fungsi hati yang sihat. Milk thistle terbukti melalui 100 ujian klinikal mampu membantu dalam masalah kesihatan hati. Ia terkenal sebagai tonik hati. Ia juga adalah anti-oksidan dan anti-bengkak yang memainkan peranan dalam merawat penyakit berkaitan hati. DTX turut membantu dalam menyingkirkan toksin untuk mengembalikan dan mengekalkan kesihatan hati agar terus sihat dan bertenaga.

Nutriferon

Nutriferon adalah satu sebatian proprietari eksklusif yang diekstrak dari empat tumbuhan yang diperolehi daripada biji labu, bunga Safflower, biji plantago dan bunga Japanese Honeysucle. Satu seumpamanya di dunia.

Nutriferon berfungsi untuk meningkatkan sistem pertahanan badan (sistem imun) secara semulajadi untuk memberikan sokongan pertahanan dari peringkat sel. Nutriferon penting untuk mengelakkan sel-sel hati daripada semakin rosak. Ia juga membantu untuk mengelakkan jangkitan ke atas hati dan menyebabkan hati bengkak bertambah teruk.

Nutriferon tidak dijual di mana-mana kedai kerana hak eksklusif telah diberikan kepada Shaklee (formula berpaten). Jadi haruslah dapatkan daripada Pengedar Shaklee yang Sah ya 😀

Dr-yasihiko-kojima-pencipta-nutriferon-shaklee

Gambar kenangan bersama ahli sains yang menemui interferon, pakar imunology terkemuka dunia Dr. Yasuhiko Kojima sewaktu trip Shaklee ke Tokyo bulan lepas. Bertuah kak oiiii.. Beliaulah pencipta Nutriferon, saintik ok? hihih…

Ok lah. Kalau anda atau sesiapa yang dikenali mempunyai masalah yang sama dengan Encik Amirul, boleh lah hubungi kak Aya untuk konsultasi lanjut atau buat pembelian melalui website Shaklee dengan meng-klik gambar di bawah, anda boleh membuat bayaran menggunakan Debit Card atau Kredit Card. Jangan biarkan masalah hati berlarutan kerana makin lama dibiarkan, risiko untuk dapat penyakit yang lebih kronik seperti kanser hati semakin tinggi. Tidak mau sakit kan?

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota Kinabalu

Chuppp.. kalau mahu jimat sehingga 25%?, anda boleh menikmatinya dengan mendaftar sebagai Ahli Shaklee. Klik gambar kak Aya di bawah untuk pra-pendaftaran dan tunggu kak Aya hubungi anda sepantasnya. Mudah jak.

cara-daftar-jadi-ahli-shaklee

Jika perlukan konsultasi sebelum pembelian, hubungi kak Aya (klik no hp di bawah untuk direct whatsapp). InsyaAllah kak Aya akan membantu dan kak doakan, anda masalah hati anda akan sembuh, insyaAllah…

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah

Penawar Sakit Gastrik Yang Teruk Di Bulan Ramadhan

“2 tahun yang lalu saya kena gastrik for the 1st time ever. Serius sengsara okay, sungguh tidak selesa, makan itu ini kena kontrol. Waktu tu hanya rajin telan ubat doktor & beli dari farmasi. Beberapa minggu sebelum masuk bulan puasa, keadaan masih belum kembali normal. Saya ingat lagi waktu tu, dalam hati saya cakap, Tuhan tolonglah saya sembuhkan masalah gastrik saya ni, supaya saya boleh berpuasa nanti…” ~ Suzu.

Ini sebahagian dari cerita salah seorang kawan travel Kak Aya iaitu Suzu. Macamana beliau akhirnya boleh berpuasa tanpa diserang gastrik pada ketika itu? haa, tu nanti kak Aya sambung di bawah ya. Kak cerita dulu tentang gastrik ni.

Masalah Gastrik ni selalunya dikaitkan dengan masalah pedih atau sakit di bahagian perut atau sakit di bahagian ulu hati. Tanda gastrik menyerang antaranya apabila mula muntah berhari-hari sehingga demam, muntah darah, kembung perut melampau, sendawa yang kerap, sakit, pedih, lemah, sengsara kerana perut sakit atau pedih ulu hati. Ada yang menahan kesakitan sehingga seperti udang, ada yang siap pengsan, huhu.. tidak terbayang azabnya.

Mengapa perlu menahan azab kalau boleh cuba petua hilangkan gastrik yang bakal kak Aya kongsikan ni?

Bila suda diserang gastrik buat pertama kalinya, bermulalah episode bergantung kepada ubat klinik atau farmasi seperti Gaviscon, atau ubat tahan sakit yang boleh menyebabkan lapisan perut terhakis yang boleh menyebabkan gastrik bertambah teruk. Takkan mahu bergantung kepada ubat kapur putih seumur hidup?

Serangan gastrik berulang kali boleh menyebabkan lapisan perut melecet, luka, timbul tompok-tompok merah dan boleh berlaku pendarahan. Disebabkan ini, najis boleh kelihatan kehitaman. Gastrik juga boleh menyebabkan lemah, letih, lesu dan kadang kala pitam kerana komplikasi pendarahan di perut serta kekurangan sel darah merah.

Mengapa tidak cuba rawatan gastrik secara semulajadi yang boleh mengembalikan hidup tanpa gastrik tanpa perlu menanggung azab yang boleh berlarutan berpuluh tahun?

Kak Aya kongsikan kisah Puan Fara yang menghidap penyakit gastrik kronik selama lebih 10 tahun. Dengar sendiri perkongsian beliau.

Puan Fara sudah lebih 10 tahun menghidap gastrik kronik, namun, setelah mengamalkan Set Berpantang Shaklee yang kebetulan dalamnya ada ESP, Ostematrix dan Peppermint Ginger, secara tidak sengaja set ini membantu mengatasi masalah gastrik beliau, sehingga skip makan pun gastrik tidak menyerang. Alangkah seronoknya beliau bila dapat kembali nikmat hidup bebas gastrik selepas mengamalkan Set Berpantang termasuklah ESP, Ostematrix dan Peppermint Ginger.

Kini tidak perlu bergantung kepada ubat, tidak perlu menahan sakit dan kini bila skip makan pun gastrik tidak menyerang.

Ubat-gastrik-ketika-berpuasa

Testimonial Gastrik sejak berusia 10 tahun. Amalkan ESP, Mealshakes, PD setiap kali sahur dan sebelum tidur membantu beliau untuk berpuasa dengan lebih bertenaga tanpa gastrik.

Rawatan-gastrik-secara-semulajadi

Testimonail dari Puan Suzu, beliau juga berjaya berpuasa tanpa masalah gastrik dan berjaya mengawal masalah gastrik beliau sepanjang tahun bukan seperti sebelum ini. Selain daripada mengamalkan suplemen, beliau juga jaga makan. Kena balance la kan 😀

Bagaimana Set Gastrik Shaklee boleh membantu?

Setiap suplemen di dalam set ini membantu mengatasi masalah gastrik dan memasing ada fungsi tersendiri, jadi kak Aya sangat sarankan untuk mengambil satu set lengkap untuk kesan yang maksimum.

Set Gastrik ini terdiri daripada ESP, Ostematrix, Peppermint Ginger dan Alfalfa. Jom kita baca apa fungsi setiap produk ni.

Set-berpuasa-set-gastrik-shaklee-ramadhan

Set vitamin yang boleh membantu masalah gastrik di bulan ramadhan ataupun hari biasa.

ESP: Energizing Soy Protein Berperisa Vanilla

Esp adalah minuman protein yang sangat baik dalam memberikan rasa kenyang yang lebih lama kepada pesakit gastrik. Selain itu, ia juga membantu untuk membaiki tisu yang sudah rosak di bahagian lapisan perut yang luka akibat jus gastrik.

Jika permukaan perut yang telah terhakis oleh asid perut semakin teruk dan menyebabkan kecederaan semakin besar ia berpotensi menjadi ulser. Salah satu cara merawat ulser adalah melalui pembedahan. Ngeri pula kan. Jadi, ESP yang merupakan protein tumbuhan adalah sangat bermanfaat untuk mempercepatkan penyembuhan dan pembaharuan sel dinding perut yang lebih sihat.

Ostematrix

Ostematrix yang terdiri daripada kalsium, zink, magnesiam yang sangat membantu dalam meneutralkan asid berlebihan di dalam perut. Ini boleh mengelakkan asid perut terus menghakis lapisan perut dan menyebabkan serangan gastrik. Zink di dalam ostematrix pula berfungsi untuk penyembuhan luka dengan lebih berkesan. Sifat alkali di dalam Ostematrix juga boleh mengelakkan jus perut memasuki esofagus yang boleh menyebabkan pedih ulu hati.

Peppermint Ginger Plus

Mengandungi pelbagai herba seperti pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis yang sangat baik dalam melegakan ketidakselesaan perut dan juga usus. Ia turut membantu melegakan kembung perut dan pedih ulu hati. Peppermint Ginger juga membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman yang sihat dengan melegakan perut.

Alfalfa

Alfalfa merupakan suplemen yang kaya dengan serat yang juga bersifat alkali dan membantu dalam masalah penghadaman. Alfalfa juga sangat bagus sebagai ejen anti-inflamasi iaitu mengurangkan bengkak dan radang di dinding perut yang mana jika dibiarkan boleh mengakibatkan ulser pada perut.

Kalau anda salah seorang yang mengalami masalah gastrik dan sudah bosan sakit dan bergantung kepada ubat penahan sakit atau kapur putih, boleh la ikhtiarkan dengan Set Gastrik Shaklee ni pula. Klik gambar di bawah untuk pembelian;

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota Kinabalu

Mahu jimat sehingga 25%?, anda masih boleh mendapatkannya dengan harga istimewa dengan menjadi ahli. Klik di bawah untuk mendaftar dan nikmatilah penjimatan sehingga 25%.

Pengedar-Shaklee-Malaysia-Sabah

Jika nak konsultasi sebelum pembelian, hubungi kak Aya (klik no hp di bawah untuk direct whatsapp). InsyaAllah kak Aya akan membantu dan kak doakan, anda tidak menderita lagi.

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah

Punca dan Cara Merawat Kayap Dengan Berkesan

Awal bulan lepas saya dapat whatsapp dari seorang teman Facebook. Beliau mencari-cari “ubat” untuk Kayap yang dihidapi isterinya. Sakit, rasa terbakar, bengkak, berdenyut-denyut katanya. Sudah ke Klinik dan dapat Antibiotik serta ubat penahan sakit tapi dek kerana tidak tahan melihat isterinya sakit, mereka mencari ikhtiar lain, dan alhamdulillah mereka terbuka hati untuk mencuba produk Shaklee. Saya kongsikan dulu apa benda Kayap ni dan apa tanda-tanda Kayap baru story cemana Produk Shaklee boleh membantu ya 😀

Kayap ni dikenali sebagai Herpes Zoster dalam istilah perubatan. Ia sejenis penyakit saraf dan kulit yang disebabkan oleh Virus Varicella Zoster (VZV).

ubat-kayap-dan-punca-kayap

Gelembung-gelembung air yang muncul semasa Virus menyerang. Ya Allah, sakitnya!

Punca Penyakit Kayap

Penyebab Penyakit Kayap ni disebabkan pengaktifan Virus Varicella Zoster ni la. Virus ni mula masuk kedalam badan apabila menghidapi Chicken Pox. Selepas Cacar Air ni sembuh, virus ni kekal di dalam pusat saraf. Apabila sistem imun kita lemah, ia akan menjadi aktif semula dan menyerang urat saraf dan menyebabkan keradangan saraf. Semua orang yang pernah dijangkiti Cacar Air berpotensi untuk mendapatkan serangan Kayap ni terutama jika daya tubuh lemah.

Tanda-Tanda Serangan Kayap

Kayap selalunya menyebabkan keradangan pada satu urat saraf sahaja dan di satu bahagian badan sahaja. Selalunya ia melibatkan bahagian dada atau muka. Tapi ada juga di bahagian belakang dada dan menjalar ke leher dan lain-lain tempat.

Petanda awal serangan Kayap ni bermula dengan sakit, panas dan kebas-kebas di bahagian urat saraf yang terlibat diikuti dengan demam, sakit kepala dan keletihan. Keadaan ini akan berlarutan dalam 3 hingga 5 hari.

Dalam 1 hingga 2 hari akan timbul tompok-tompok kemerah-merahan pada urat saraf yang terlibat dan dalam beberapa hari timbul gelembung-gelembung air kecil berwarna kuning. Gelembung-gelembung itu akan menjadi kering dan akhirnya akan jatuh dengan sendirinya dalam beberapa hari sehingga ke minggu bergantung kepada sistem imun badan.

Kayap boleh bertambah teruk jika terdapat jangkitan kuman atau merebak ke bahagian lain. Ini terjadi sekiranya sistem imun pesakit terlalu lemah dan menyebabkan kayap sukar untuk sembuh.

Sekiranya kayap menyerang bahagian muka pula, ia boleh menyebabkan komplikasi kepada mata yang boleh menyebabkan buta dan facial palsy (paralisis di bahagian otot-otot muka). Ada juga kes kayap yang boleh menyebabkan karadangan organ dalaman termasuk jantung, otak, paru-paru dan usus.

So jangan pandang remeh penyakit Kayap ni ya.

Bagaimana merawat Kayap dengan berkesan?

Seperti yang kita tahu,Virus Varicella Zoster ni akan menyerang jika sistem imun lemah, dan komplikasinya juga bergantung kepada tahap daya tahan badan seseorang.

Oleh itu, selain daripada ubat yang diberikan oleh doktor, ikhtiar menggunakan suplemen Penggalak Sistem Imun juga amat penting untuk mengelakkan Kayap merebak dan bertambah teruk.

Berbalik kepada cerita rakan Facebook saya tadi, walaupun isteri beliau sudah ke klinik, tapi beliau mengatakan isterinya masih merasa sakit dan tidak mahu hanya sekadar bergantung kepada ubat hospital, tetapi beliau mahu suplemen untuk meningkatkan sistem imun isterinya supaya askar-askar di dalam badan mampu membantu melawan Virus yang menyerang.

Jadi saya cadangkan Nutriferon, Vitamin C dan Garlic sebagai suplemen untuk boost Immune System.

Set Immune Booster Untuk Kayap

Set Immune Booster terdiri daripada Nutriferin, Vita-C SR dan Garlic Complex. Bagaimana ketiga-tiga vitamin ni mampu membantu pesakit Kayap untuk sembuh dengan lebih pantas dan mengelakkan agar serangan Kayap berulang?

1. Nutriferon

Ia merupakan penggalak imun (Immune Booster) yang dicipta oleh pakar Imun Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Jepun pada tahun 1954. Ia terhasil daripada kajian selama 40 tahun oleh Dr. Kojima dalam pencarian penggalak imun secara semulajadi berasaskan tumbuh-tumbuhan. Nutriferon terhasil daripada ekstrak Biji Labu, Bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan Biji Plantago. Anda tidak akan menjumpai Nutriferon ini dimana-mana farmasi atau kedai SELAIN SHAKLEE kerana formula ini telah DIPATENKAN oleh Shaklee. Hehe, special kan? Jadi, anda hanya boleh dapatkannya daripada saya (Pengedar Sah Shaklee). *wink*wink*

Mereka yang mempunyai antibodi yang lemah, mudah jatuh sakit namun lambat sembuh, mereka ini sangat digalakkan mengambil Nutriferon.

Ingat, Kayap tu menyerang sebab kita memiliki SISTEM IMUN YANG LEMAH! Jadi, untuk melawan virus ni supaya tidak merebak dengan lebih ganas dan supaya serangan dapat dihentikan, kita perlu tingkatkan sistem imun dengan segera.

nutriferon-ubat-kayap-mujarab

Nutriferon Penggalak Imun Badan. Dipatenkan untuk Shaklee kerana itu ia hanya dijual melalui Pengedar Shaklee yang Sah. Whatsapp 013-8633224 untuk tempahan.

2. Vita-C SR Shaklee (Vitamin C)

Vitamin C secara umumnya dikenali sebagai vitamin perbagai fungsi dan sangat penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan. Selain itu, Vitamin C juga sangat penting dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Jadi selain tingkatkan sistem imun, Vitamin C bantu gelembung-gelembung air mengering dan sembuh dengan lebih cepat.

vitamin-c-shaklee-murah

Vitamin C yang dijamin selamat dan berkesan untuk penyembuhan luka dan untuk meningkatkan sistem imun secara semulajadi.

Vita-C SR Shaklee berbeza dengan Vitamin C yang ada dipasaran. Ia dibuat daripada sumber semulajadi iaitu daripada ekstrak jagung. Ini bermakna ia selamat dimakan oleh pesakit Kayap yang menghidap gastrik kerana tidak akan menyebabkan jus asid bertambah. Selain itu, Vita-C SR Shaklee juga menyediakan 500mg Vitamin C dengan sistem pelepasan berperingkat, iaitu vitamin c dilepaskan ke dalam darah setiap jam untuk penyerapan dan fungsi yang lebih berkesan. Lain-lain fungsi saya kongsikan dalam entry Fungsi dan Manfaat Vitamin C ni. 😀

3. Garlic Complex

Garlic Complex merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk meningkatkan sistem daya tahan badan. Ia juga berfungsi untuk melawan jangkitan. Ini sangat penting buat pesakit Kayap kerana Garlic Complex dapat membantu untuk mengelakkan Kayap merebak dengan lebih teruk dan juga dapat meningkatkan sistem imun badan.

garlic-complex-ubat-kayap-ular-mujarab-dan-murah

Antibiotik semulajadi yang membantu dalam melawan serangan virus.

Testimonial Pesakit Kayap

Alhamdulillah rakan Facebook saya tadi gembira kerana kurang 2 minggu kayap isterinya kering dan kulit pun cun tiada parut hitam seperti kebanyakan pesakit Kayap. Happy rasanya dapat membantu kerana ada juga rakan yang memaklumkan pengalaman beliau terkena Kayap yang cuma sembuh dalam tempoh sebulan. Ya Allah, sengsaranya!

Saya share berita gembira yang beliau kongsikan melalui whatsapp.

testimonial-kayap-sembuh-dengan-ubat-mujarab-kayap

Alhamdulillah, dalam dua minggu Kayap kering. Penting untuk naikkan sistem pertahanan badan agar virus-virus ni dapat dikalahkan dalam masa yang singkat. Ada pesakit terpaksa menanggung kesakitan ini sehingga sebulan. Huhu…

ubat-kayap-berkesan-penawar-kayap-mujarab

Ini pula testimoni anak buah rakan saya yang berusia 11 bulan. Bayangkan betapa sengsaranya anak kecil ni menanggung sakit apabila krim yang diberikan oleh doktor tidak mengurangkan sakit si kecil. Akhirnya si ibunya mahu berikhtiar dengan Shaklee. Dalam tempoh kurang seminggu, kulit baby pulih seperti sediakala. Alhamdulillahhh…. Oh ya, ibu ini turut mengambil OMEGA GUARD kerana ia berfungsi sebagai anti-radang, so ia dapat membantu mengurangkan bengkak kayap. Kalau ada budget, bolehlah add Omega Guard dalam rejim melawan Kayap anda 😀

Ok lah, selepas baca kepentingan suplemen Set Immune Booster dan baca dua testimoni ni, mesti anda tertanya-tanyakan berapa harga ketiga-tiga Produk ni? Saya listkan harga satu persatu ya. Then boleh decide produk mana satu yang memenuhi budget anda.

Senarai Harga Set Immune Booster

  1. Nutriferon (30 stick) – RM 192.13
  2. Vita-C SR Shaklee (180 tabs) – RM 103.35
  3. Garlic Complex (60 tabs) – RM 59.63

Total : RM 355.11

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota-Kinabalu

Klik sini untuk pembelian terus secara online. Pembayaran secara online menggunakan Debit atau Kredit Kad.

Mahu jimat sehingga 25%?, anda masih boleh mendapatkannya dengan harga istimewa dengan menjadi ahli. Klik di bawah untuk mendaftar dan nikmatilah penjimatan sehingga 25%.

Pengedar-Shaklee-Malaysia-Sabah

 

Cara pengambilan vitamin dengan berkesan juga akan saya berikan kepada anda yang menjadi customer. Kalau bukan customer saya, saya minta maaf kerana tidak dapat memberikan consultasi terbaik.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut. Jangan biarkan Kayap tu lama-lama, sakit dan seksa tau. Jom sama-sama tingkatkan sistem pertahanan badan untuk mengelakkan mudah jatuh sakit pada masa akan datang.

Jumpa lagi di entry akan datang! Take care!

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah

“Zulkifli Will Go Home Well” – Testimonial Stroke Dan Vivix

.. Zulkifli Ismail will go home well..
I am touched with the goal/aim written by doctor on his white board here at Cardiothoracic Ward 7th Floor QEH II
.. Doctors and nurses here are so optimistic and positive which indirectly makes me feel soooo happy…
.. Yes sayang…you will go home well!!

~ Puan Wati (Isteri kepada pesakit) ~

Testimonial Vivix Strok Darah Tinggi

Status ringkas tetapi cukup membuatkan saya melafazkan Alhamdulillah. Kali ni saya mahu kongsikan testimonial Customer saya sendiri yang suaminya mengalami stroke akibat saluran jantung pecah. Keadaan ni buatkan suami beliau koma tahap dua iaitu masih boleh membuka mata, namun anak mata hanya mampu memandang ke atas dan tidak memberikan tindak balas.

Suami beliau juga mengalami tekanan darah yang tinggi, jangkitan pada darah, komplikasi buah pinggang, tiada eye contact, tidak dapat mendengar, tidak dapat bercakap, tidak dapat menelan dan badan lemah longlai.

Hampir 53 hari terlantar di CICU (Cardiac Intensive Care Unit) akhirnya pada 12 Feb 2016 lepas suami beliau dipindahkan ke wad biasa. Kata doktor fasa kritikal sudah berakhir, kini bermula proses penyembuhan dan pemulihan fikizal. Seawal dua hari selepas mengambil Vivix, suami beliau menunjukkan perubahan yang amat positif, Alhamdulillah…

Saya kongsikan “chatting” saya bersama customer saya yang sangat cekal hatinya mahu melihat suaminya sihat kembali. Kita doakan semoga suami beliau En. Zulkifli cepat-cepat sembuh dan sihat seperti sediakala 😀

30 Jan 2016 (Day 1):

Customer memaklumkan suaminya diberikan ubat Warfarin iaitu sejenis ubat pencair darah untuk darah tinggi, saya nasihatkan beliau untuk mulakan sahaja pengambilan Vivix kerana Vivix masih selamat diambil walaupun mengambil ubat pencair darah.

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

 31 Jan 2016 (Day 2):

Mesej pertama dari Customer selepas memulakan Vivix pada 30 Jan 2016. Yes, positif progress.

“As salam Aya..
Allah hu akhbar, abang dah boleh gerakkan kaki kiri dengan kuat.. masa kakak reflex kaki dia, dia menendang dan nurse bagitau kakak masa dorang buat physio, abang dapat tahan badan dia sendiri tanpa dibantu..”

Alhamdulillah… Vivix serasi dengan badan suami customer.

2a

2 Feb 2016 (Day 3):

Hari ke-tiga, Customer naikkan dosage Vivix dari setengah sudu teh ke 1 sudu teh dan alhamdulillah tekanan darah turun normal dan suami beliau kelihatan sihat walaupun belum dapat bercakap.

2

4 Feb 2016 (Day 5):

Customer update lagi progress suaminya dan syukur, sangat banyak perubahan positif yang dialami antaranya:

1. Tekanan darah kembali normal dan ubat darah tinggi diberhentikan.

2. Ketika sesi fisio, suami beliau sudah boleh angkat dan tahan berat badan sendiri. Sebelum ni longlai jak.

3. Kaki kiri dan boleh bergerak. Sebelum ni totally unresponsive.

4. Suami beliau boleh menelan. Sebelum ni tidak boleh menelan, air liur terpaksa disedut untuk elak terbatuk.

5. Jangkitan kuman di darah berkurangan.

6. Buah pinggang berfungsi dengan baik setelah ada komplikasi sebelum ini.

Saya sangat happy ketika dapat feedback customer ni, bahagia rasanya berpeluang membantu 😀

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

Besar sungguh ujian yang dihadapi oleh Puan Wati, tapi saya sangat kagum dengan kekuatan beliau menghadapi dan terus berusaha agar suaminya sihat seperti sediakala.

Kalau nak tahu Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? – Kajian Saintifik Membuktikannya boleh refer artikel ini.

Dapatkan Vivix Shaklee daripada Aya Chalo 0138633224

Dapatkan Vivix Shaklee daripada Aya Chalo 0138633224 atau klik ORDER SHAKLEE untuk order terus dari website shaklee.

Nasihat saya, jika anda mempunyai ahli keluarga yang berisiko tinggi seperti berat badan berlebihan, tidak mengamalkan pemakanan sihat, merokok, darah tinggi, diabetes dan pelbagai komplikasi kesihatan, usah tunggu lagi, melaburlah untuk kesihatan anda dengan Vivix kerana ianya terbukti mampu mengurangkan risiko penyakit di atas.

USAH TUNGGU, BERTINDAKLAH SEKARANG SEBELUM TERLAMBAT!

Hubungi saya untuk konsultasi atau klik sini untuk ORDER VIVIX:

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di AyaChalo Stories – Parenting From The Heart

Rahsia Mengatasi Masalah Anemia Sebulan Sebelum Bersalin

Rahsia Bagaimana Saya Naikkan Bacaan Hb Sekaligus Bebas Anemia Ketika Hamil Anak Ketiga. Hamil Anak Keempat Pula, Tiada Lagi Masalah Kurang Darah 😀

Assalamualaikum mommies,

Hari ni Aya nak share pengalaman sendiri, masalah kurang darah atau anemia ketika hamil. Ketika hamil anak pertama, kedua, dan ketiga, Aya mengalami Anemia iaitu masalah kurang darah. Patutpun sepanjang kehamilan Aya kerap migrain, pening, pucat, lesu dan tidak bermaya. Namun, tak terfikir pula ia disebabkan masalah kurang darah tu.

cara mengatasi anemia

 

Keadaan kurang darah yang paling teruk yang Aya alami sewaktu mengandung anak ketiga iaitu bacaan Hb cuma 8.7gm/dl. Ketika itu Aya sibuk sangat kat office, kerap outstation, tidak mengambil apa-apa vitamin prenatal sebelum mendaftar klinik dan tidak mengambil makanan seimbang. Lebih-lebih lagi hamil anak ketiga ni loya kuat sikit, selera makan kurang sangat, berat pula turun, so faham-faham la kan.

Seseorang ibu hamil dikatakan mengalami Anemia apabila bacaan paras hemoglobin (Hb) dalam sel darah merah kurang daripada 11gm/dl. Ibu perlu membuat ujian darah untuk mengetahui bacaan ni. Hemoglobin berfungsi untuk mengangkut oksigen dan zat makanan ke seluruh badan.

Kalau kat KKIA (Klinik Kesihatan Ibu dan Anak), setiap kali review bacaan darah akan diambilkan? Jadi memang tau lah berapa Hb setiap bulan. Yang tak tahan bila dah low Hb ni, nurse akan suruh datang buat review setiap 2 minggu sekali. Penat sangat, dan sampai satu tahap terpaksa dengar nasihat dan leteran hampir 2 jam dalam bilik nurse tentang bagaimana nak buat untuk naikkan bacaan Hb. Sebab apa kena leter? sebab kurang darah ni bahayakan mommies, banyak risikonya.

Antaranya risiko kurang darah atau anemia adalah jantung bayi tidak terbentuk sempurna dan terbantut, tangan dan kaki tidak lengkap, pembentukan otak terganggu, bayi kurang berat badan ketika dilahirkan dan yang paling menakutkan ia boleh menyebabkan kematian di dalam kandungan.

Risiko kepada ibu pula seperti tumpah darah semasa atau selepas bersalin, keguguran dan juga boleh menyebabkan kematian. Darah yang mencukupi sangat penting kerana ia membawa nutrisi kepada ibu dan bayi.

Sehingga minggu ke-34 mengandung, bacaan Hb Aya cuma 10gm/dl. Masih low Hb, masih Anemia. Naik buntu dibuatnya. Namun, dalam tempoh 2 minggu selepas itu, Aya berjaya naikkan bacaan Hemoglobin ke paras normal iaitu 11mg/dl. Nak tahu rahsianya? Kena baca sampai habis dan tengok sendiri bacaan Hb dalam buku klinik ni ya mommies 😀

status low hb

Throwback status gembira bila Hb naik. Hehe…

Bagaimana saya mengatasi masalah Anemia ketika mengandung anak ke-3?

Bacaan Hb ketika mengamalkan ubat klinik

masalah low hb dan cara naikkan bacaan darah

Bacaan Hb pada minggu ke 17. Waktu ni Aya buka buku (daftar kehamilan di KKIA). Hb cuma 8.7gm/dl, dan sejak itu Aya perlu review 2 minggu sekali T_T

cara naikkan bacaan Hb darah

Ini pula bacaan Hb pada minggu ke 34, 10gm/dl sahaja. Lagi 4 minggu sebelum “menunggu hari”. Dari minggu ke 17 hingga minggu 34 ni bacaan Hb naik turun macam gunung Kinabalu tapi tak pernah mencapai bacaan NORMAL.

Disebabkan memasuki minggu ke 34 saya masih kurang darah, nurse dah bagi warning, siap kata nak suntik iron dalam badan kalau tak naik-naik lagi. Kecut perut dengar. At last, saya decide untuk mencuba Set Anemia Shaklee setelah berbulan kakak saya Lin Chalo SweetBonda suruh makan dan hasilnya seperti gambar di bawah. Hihihi…

Bacaan Hb selepas 2 minggu mengambil Set Anemia Shaklee

Alhamdulillah. Sesuai sangat vitamin di dalam Set Anemia Shaklee ni dengan Aya. Bacaan terus melonjak ke normal. Kalau tahu macam ni, dari awal lagi dah amalkan set ni. Hihi…

Aya juga terus berhenti mengambil ubat yang dibekalkan dari klinik sewaktu start makan Set Anemia Shaklee ni. Kiranya 100% guna Shaklee lah. Lagipun dah berbulan makan Iberet tak naik-naik bacaan darah pon kan?

Mommies nak tahu tak bagaimana Set Anemia Shaklee ni boleh membantu ibu untuk menaikkan bacaan Hb? Baca selanjutnya ok 😀

ubat tambah darah ketika mengandung

3 Oktober – 10mg/dl. Start consume Set Anemia Shaklee. 2 minggu kemudian, bacaan Hb NORMAL. Alhamdulillahhhh.. syukur sangat. 1st time saya bangga duduk depan nurse. hihihi…

tips mengatasi anemia

Minggu ke 37. Bacaan naik lagi…

bacaan hb rendah

Minggu ke 38. Naik lagi, alhamdulillah… time ni dah berdebar nak tunggu hari bersalin. Tak sabar lettew…

Ubat atasi kurang darah anemia

Hmmm.. Overdue pula. Tapi bacaan Hb tetap maintain. Syukurrr… pada 15 November Aya selamat melahirkan baby boy yang ke3. Boy lagi… hahaha..

Bagaimana Set Anemia Shaklee membantu ibu naikkan atau maintain bacaan Hb?

Ok, ni yang best nak cerita ni. Sebenarnya vitamin dalam Set Anemia Shaklee ni “sama” dengan pil hematinik (ubat klinik) yang disediakan di klinik seperti Iron, Folic Asid, Vitamin B dan Vitamin C.

Tetapi, istimewanya Shaklee kerana ianya 100% diperbuat daripada bahan semulajadi, ianya selamat dan insyaAllah berkesan (jaminan Shaklee, sentiasa selamat, berkesan dan mesra alam). Manakala ubat klinik pula adalah vitamin sintetik, iaitu diperbuat daripada bahan kimia dengan meniru komposisi dalam vitamin semulajadi.

So ibu pilih, nak makan yang semulajadi atau tiruan? kalau Aya offcos nak makan yang semulajadi sebab lebih mudah diserap oleh badan dan selamat untuk kandungan.

Vitamin Shaklee juga telah melalui pelbagai ujian klinikal agar ianya mudah diserap oleh badan dan tidak membebankan buah pinggang. Bila dah tahu wujud vitamin semulajadi, tentulah pilih yang terbaik buat baby kan?

Jom kita lihat fungsi vitamin yang terdapat di dalam Set Anemia Shaklee ni.

Set Anemia Shaklee terdiri daripada;

  1. Vitalea With Iron Formula – Ia merupakan multivitamin dan multimineral yang lengkap dengan zat besi. Zat besi sangat penting untuk pembentukan hemoglobin. Vitamin dan mineral selebihnya pula (yang ada di dalam Vitalea) sangat penting untuk cover kelompongan vitamin yang tidak tiada diambil semasa mengandung melalui pemakanan kerana loya, kurang selera makan dan sebagainya. Jadi, dengan mengambil Vitalea, ibu dapat memberikan nutrisi buat diri dan bayi di dalam kandungan.
  2. B-Complex With Acid Folic – Asid folik juga penting di dalam pembentukan sel darah merah. Selain itu, ia juga sangat penting untuk mengelakkan kecacatan saraf bayi dan juga membantu dalam pembentukan otak bayi. Juga penting untuk tukarkan gula kepada tenaga agar ibu tak lemah lesu.
  3. Vitamin C – Vitamin C sangat penting untuk meningkatkan penyerapan zat besi/iron. Lebih banyak iron diserap, lebih lancarlah penghasilan sel darah merah dan semakin normallah bacaan Hb ibu. Sebab itu, kalau nak naikkan Hb, ibu selalu dinasihatkan untuk makan pil zat besi bersama jus oren. Betul ka tidak? 😀
  4. ESP (Energizing Isolated Protien) – Kenapa Aya cadangkan protein juga? Sebab tau tak setiap sel di dalam badan kita ni terdiri daripada protein? Hemoglobin sendiri terdiri daripada protein. Jadi ia sangat membantu dalam penghasilan sel darah merah yang sihat. Protein juga sangat penting untuk tumbesaran bayi dan juga memberi tenaga kepada ibu hamil.
set kurang darah anemia shaklee

Set Anemia Shaklee yang terdiri daripada Vitalea, Vitamin C, B-Complex dan ESP.

Sebenarnya Set Anemia Shaklee ni boleh diamalkan oleh ibu hamil yang tidak mengalami masalah Anemia pun kerana vitamin dalam set ni cumalah vitamin asas ibu hamil.

Aya pun amalkan vitamin yang sama sejak mula mengambilnya pada minggu ke 34 hamil anak ke-3 sehingga mengandung anak ke-4. Alhamdulillah, ketika mengandungkan baby Rara (anak ke 4), bacaan Hb saya normal sehingga bersalin. Nampak tak Shaklee Effectnya? Mommies boleh play video kat bawah kalau nak dengar sendiri apa Shaklee Effect saya dan juga boleh lihat betapa “cantiknya” bacaan Hb saya ketika mendaftar klinik di KKIA pada minggu ke-11 kandungan keempat tahun lepas. 😀

cara naikkan bacaan hb darah

Dalam sejarah bila mendaftar kehamilan di klinik tanpa Anemia. Syukur sangat-sangat ya Allah. Tak sia-sia amalkan Vitamin-vitamin Shaklee sejak bersalin anak ke -3 dulu 😀

Saya juga telah dihubungi oleh ramai ibu hamil yang mempunyai masalah anemia dan ada juga yang sudi dibantu. Terima kasih kerana percayakan saya untuk membantu anda. Ibu boleh baca testimonial ibu hamil anemia di sini.

Nasihat saya kepada ibu diluar sana, kalau ada masalah kurang darah atau anemia tu, jangan berkira-kira sangat untuk tukar vitamin dan invest untuk vitamin prenatal yang lain (tak kisah la nak try Shaklee or brand lain).

Fikirkan tentang bayi anda dan juga diri ibu sendiri. Nak tak tumpah darah or bayi lahir tak sempurna? Tak nak kan? Apalah sangat nilai vitamin ni jika dibandingkan dengan nyawa anda dan bayi. Tak mahal pun, dan boleh dimakan sehingga berpantang. Harga Set Anemia Shaklee ni seperti kat bawah:

Harga Set Anemia Shaklee:

1. Vitalea: RM88.75 / 120 biji (Percuma jika join ahli sehingga Oktober 2015)
2. B-Complex: RM53.75 / 120 biji
3. Vitamin C: RM92.50 / 180 biji
4. ESP: RM150.00 / 850g
Jumlah: RM385.00

Set lengkap ni berjumlah RM385.00 tidak termasuk kos penghantaran. Penggunaannya 2-4 bulan, jimat kan? Tak perlu beli setiap bulan. Kalau nak dapat harga murah, ibu boleh pertimbangkan untuk join ahli Shaklee.

Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat konsultation seumur hidup daripada saya. Kalau join bulan ni sehingga Oktober 2015 pula, ibu boleh dapatkan VITALEA SECARA PERCUMA. Jimat RM88.75 dan dapat harga ahli pula tu. Berganda-ganda jimat!

Jika ibu sedang mengalami masalah kurang darah, sering lesu, tiada selera makan dan risau bayi tak membesar sebaiknya kerana kurang nutrisi, sudah tiba masanya untuk menghubungi Aya di 013-8633224.

Aya akan bantu ibu dan guide tentang cara pemakanan berkesan seperti mana yang Aya amalkan sehingga bacaan Hb kembali normal. Rahsia pemakanan ni eksklusif hanya kepada pelanggan Aya. Jangan nanti dah jadi macam customer Aya yang anemia teruk ni baru nak start makan. Takut-takut dah tak sempat.

Sekian saja perkongsian kisah anemia Aya. Jumpa lagi di entry akan datang!

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di AyaChalo Stories – Parenting From The Heart