Apa Istimewanya Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa merupakan satu tumbuhan yang kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral yang penting yang diperlukan oleh tubuh. Ia juga dikenali sebagai “The King Of All Food” kerana mempunyai khasiat yang sangat banyak untuk kesihatan tubuh badan.

Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke dalam tanah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah secara maksimum, manakala daunnya kaya dengan klorofil.

khasiat-alfalfa-shaklee

Alfalfa kaya dengan vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin K serta fiber, protein, kalsium, potassium, fosforus dan zat besi.

Keunikan Dan Keistimewaan Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa Complex merupakan Signature Formula Shaklee yang dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

Alfalfa yang digunakan dalam Alfalfa Complex Shaklee adalah Alfalfa yang dituai ketika cukup matang iaitu 2 tahun dan ia ditanam secara 100% organic tanpa baja beracun dan bebas daripada penggunaan racun perosak. Ratusan saringan kualiti dibuat untuk memastikan produk yang dihasilkan benar-benar selamat, kaya dengan nutrisi dan organik.

harga-alfalfa-shaklee-2017

Penyediaan Alfalfa Complex juga amat ketat iaitu dengan menggunakan suhu rendah dan teknologi angin kering untuk mengekalkan enzim dan nutrien yang terkandung di dalamnya.

Apa Kepentingan Alfalfa Complex Kepada Anda

Alfalfa Complex Shaklee bersifat alkali. Ia diuretik, anti-histamin, anti-inflamasi, anti-bakteria dan ejen pembersih darah semulajadi (detoks).

Antara kegunaan alfalfa adalah untuk mengembalikan gaya hidup sihat seseorang yang mengalami:

  • Berat badan berlebihan atau obesiti
  • Buasir
  • Darah cair
  • Kekurangan tenaga
  • Gastrik atau pedih ulu hati
  • Masalah gout
  • Masalah vagina longgar
  • Masalah Susu Ibu merundum
  • Masalah jangkitan pundi kencing
  • Masalah keputihan berlebihan
  • Masalah prostat
  • Masalah resdung
  • Ingin membuat detox untuk membersih hati, kolon dan darah
  • Masalah ekzema
  • Masalah jerawat
  • Masalah penghadaman
  • Mencegah edema (pengumpulan air dalam badan/water retention)
  • Lemak dan kolestrol tinggi
  • Simptom menopause
  • Paras gula di dalam darah yang tidak stabil
khasiat-alfalfa-shaklee-ibu-menyusu

Antara manfaat dan khasiat Alfalfa Complex Shaklee

Siapa Yang Boleh Mengambil Alfalfa Complex

  • Individu berumur 13 tahun dan ke atas
  • Individu yang mengalami masalah yang disenaraikan di atas
  • Individu yang mempunyai berat badan berlebihan
  • Individu yang tidak gemar memakan sayur
  • Wanita menyusukan bayi

Siapa Yang TIDAK DIGALAKKAN Mengambil Alfalfa Complex Shaklee

  • Individu yang menghidap Penyakit Lupus/SLE.
  • Individu yang sedang mendapat rawatan daripada pakar kesihatan.

Harga Alfalfa Complex

Alfalfa Complex Shaklee dijual dalam dua serving size iaitu S (330 biji) dan L (700 biji)

Harga: RM 60.95 (S), RM108.65 (L)
Kuantiti: 330 tablets (S), 700 tablets (L)
Sajian: 30 hari

Untuk tempahan, klik icon BUY NOW di bawah atau hubungi Kak Aya dengan meng-klik link direct WASAP ini 013.863.3224.ejen-shaklee-sabah-kota-kinabalu

*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi
**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Tips Atasi Sakit Pinggang, Kejang & Kebas Ibu Hamil

Seksanya rasa bila mengandung dan terpaksa menanggung kesakitan pinggang dan tulang belakang. Lain lagi cerita bila balik-balik diserang kebas-kebas jari, lengan, kaki sewaktu tidur. Kekadang cramp pula datang menyerang, bilalah seksaan ini akan berakhir?

Tips-atasi-sakit-pinggang-kejang-kebas-ibu-hamil

Tahukah anda, sebenarnya masalah ini boleh diselesaikan? Kak Aya pun dulu pernah melalui keadaan yang sama terutama ketika hamil anak pertama. Sakit pinggang sampai susah untuk bangun, duduk kejap pun rasa mencucuk-cucuk, kekejangan kaki di waktu malam, alahai seksa sangat.

Tapi, sewaktu kehamilan ke-4 kak Aya mula rasai kelainan. Malahan mengandung anak keempat kak Aya tidak pernah diserang cramp yang sangat sakit tu.

Mahu tahu apa rahsia kak Aya menghilangkan sakit pinggang?
Mahu tahu apa rahsia kak Aya menghilangkan sakit belakang?
Mahu tahu apa rahsia kak Aya untuk atasi kebas-kebas?
Mahu tahu apa rahsia kak Aya mengelakkan cramp?

Sebenarnya tiadalah rahsia sangat. Hihi… Kak Aya cuma mengamalkan pil putih yang sangat berkesan untuk menghilangkan sakit pinggang, sakit belakang, kebas-kebas, cramp dan tambah satu lagi, iaitu pil putih ni bantu kak Aya elakkan sembelit. Bahaya tau sembelit ketika mengandung ni, boleh menyebabkan buasir!

Sebelum kak cerita dengan panjang lebar, kak kongsikan dulu pengalaman ibu-ibu hamil yang turut merasi benda yang sama macam kak Aya alami. Kak Aya mahu korang tahu kak bukan buat-buat cerita tau, tapi orang lain yang mengamalkan pil putih ni pun turut merasai kesan yang sama.

Testimonial-ostematrix-shaklee-ibu-hamil

Testimonial Puan Huda: Alhamdulillah, setelah seminggu lebih amalkan produk Shaklee, tidak sangka tiap-tiap hari membuang, sedangkan dulu 3-4 hari baru membuang”. Puan Huda berjaya mengatasi masalah sembelit ketika hamil yang beliau hadapi. Bayangkan 3-4 hari baru membuang, seksa…

Jenis-Kalsium-selamat-dan-berkesan-untuk-ibu-mengandung

Puan Honey pula “Saya start makan masa mengandungkan anak yang kedua. Masa mengandungkan anak pertama, alah saya memang teruk sampai muntah kuning, memang pahit sungguh. Anak yang kedua ni saya kena juga tapi tidak lama, sebab kakak saya suruh saya amalkan B-Complex, Vita C, Vitalea dan Ostematrix. Alhamdulillah kurang morning sickness, yang paling berbeza masa mengandung anak pertama dan kedua adalah masalah kebas-kebas di kaki. Memang langsung tiada“. Bestkan kesan yang puan Honey rasai 😀

Tips-elak-kaki-cramp-kejang

Puan Shida: Salam semua, saja nak share produk ostematrix, saya ni pregnant 7 bulan. Memang kerap la malam-malam cramp dekat betis dan perut yang berulang-ulang setiap hari. Baru 3 hari amalkan ostematrix 4 biji, macam tak percaya pula, malam tadi tak kena langsung, walhal hujan lebat dan cuaca sejuk sangat. Bangun pagi betapa lancarnya “usus dicuci”. Pasni tidur lena dah, tak payah bangun malam nak hilangkan cramp-cramp“. Kejang dah tiada, proses pembuangan pun lancar. Alhamdulillah puan Shida sudah boleh tidur lena.

Rawatan-sakit-belakang-ibu-hamil

Ini pula testimoni Set Mengandung iaitu Vitalea, B-Complex, Vita C, Ostematrix dan ESP. Apa kesan baik yang ibu ni dapat: 1. Berat badan terkawal 2. Muka tak kembang sangat 3. Simpul mengkarung (bengkak urat) tidak pernah lagi datang menyinggah. 4. Muka glowing…

Bagaimana Ostematrix Membantu Dalam Menyelesaikan Masalah Sakit Pinggang, Sakit Belakang, Kebas, Kejang dan Sembelit?

Perasankah persamaan keempat-empat testimoni di atas? Semua ibu-ibu ni mengamalkan Ostematrix kan? Jom kita lihat macamana Ostematrix membantu.

Ostematrix adalah mineral penting yang perlu diambil oleh semua wanita terutamanya ibu mengandung dan menyusukan. Ia terdiri daripada Kalsium, Magnesium, Boron, Vitamin D, Kuprum, Zinc dan Mangan.

Kesemua nutrisi ini penting dan perlu digabungkan sekali untuk memaksimumkan penyerapan di dalam badan. Perlu tahu bahawa kalsium sahaja tanpa magnesium, vitamin D dan lain-lain menjadikannya susah diserap di dalam badan. Takut-takut pula tertinggal di buah pinggang. So kena pilih kalsium yang benar-benar selamat untuk dimakan ya.

Bagi ibu yang tidak boleh menelan susu atau loya apabila minum susu, memang wajib la telan pil kalsium Shaklee ni untuk mengelakkan kekurangan mineral yang kak Aya sebutkan di atas.

Selain baik untuk tulang, nutrisi di atas sangat penting untuk memelihara kesihatan otot, saraf dan saluran darah.

Kekurangan mineral seperti kalsium dan magnesium mengundang berlakunya kekejangan semasa hamil. Selain itu, tekanan pada saraf juga boleh menyebabkan cramp, sakit belakang dan kebas-kebas. Sebab itu ibu mengandung perlu mengamalkan Ostematrix untuk memastikan tulang, otot, saraf dan saluran darah berfungsi sebaiknya,

Selain itu, dengan adanya magnesium di dalam Ostematrix, ia meransang lebih banyak aliran air ke dalam saluran usus sekaligus melembutkan najis. Tu sebab ibu-ibu semuanya lancar membuang tu, hihi…

Banyak sangat manfaat amalkan Ostematrix ni kan, lagi penting sebab ianya boleh mengurangkan seksaan ibu mengandung, aduh teringat pula sakitnya sembelit dan cramp kaki, huhu… So, kalau mahu try, boleh order dengan meng-klik gambar di bawah (bayaran menggunakan Debit atau Kredit Card) atau hubungi kak Aya untuk konsultasi dan tempahan.

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota Kinabalu

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah

 

Tips & Trick Mengatasi Masalah Susu Ibu Merundum

Mindset ibu-ibu yang merasakan mereka tidak mempunyai susu yang mencukupi adalah antara punca utama kegagalan penyusuan susu ibu. Ibu perlu ketahui asas penyusuan seperti teori permintaan dan bekalan, tanda bayi mendapat cukup susu ibu dan juga perlu mengetahui sebab-sebab kekurangan susu ibu sebelum ibu memutuskan untuk memberikan susu formula kepada bayi anda.

Ketahuilah bahawa susu ibu adalah yang terbaik untuk anak-anak. Selagi mampu, usahakanlah, don’t gibab mommies. 😀

Tips Atasi Masalah Susu Ibu Merundum dengan Set Ibu Menyusu Shaklee

Jom kita lihat apa tips & trick untuk mengatasi masalah susu ibu yang merundum. Namun, sebelum itu, ibu perlu tahu tanda bayi mendapat cukup susu ibu sebelum mengatakan yang anda mempunyai masalah susu merundum dan saya juga kongsikan tips mengatasi masalah ini buat ibu 😀

Tanda Bayi Mendapat Cukup Susu Ibu

  1. Bayi kelihatan kenyang dan tenang selepas menyusu. Biasanya bayi akan tertidur dan melepaskan sendiri payudara ibu.
  2. Kulit bayi tegang dan lembap.
  3. Berat bayi bertambah mengikut umur iaitu 0-4 bulan purata kenaikan 170 gram, 4-6 bulan 130 gram, dan 6 hingga setahun adalah 60-110 gram.
  4. Kekerapan kencing dan membuang air besar mencukupi seperti rajah di bawah.

    kekerapan bayi kencing dan membuang air besar

    Ibu boleh merujuk gambarajah ini untuk memastikan bayi anda mendapat susu yang cukup dan juga mengenali saiz perut bayi.

  5. Payudara ibu penuh menjadi lembik apabila bayi selesai menyusu.
  6. Ibu berasa haus dan berpeluh selepas sesi penyusuan susu ibu.

Tips Menghasilkan Lebih Banyak Susu

  1. Perhatikan cara penyusuan. Betulkan posisi dan lekapan sekiranya bayi tidak melekap dengan betul. Posisi dan lekapan yang betul akan mengembalikan aliran susu ibu.
  2. Menyusukan bayi dengan lebih kerap. Penyusuan lebih kerap terutamanya pada hari-hari terawal kelahiran akan membantu penghasilan lebih banyak susu ibu.
  3. Pastikan bayi disusukan setiap dua hingga tiga jam dan mengikut yang dikehendaki oleh bayi.
  4. Pada waktu malam pula, pastikan jarak menyusu tidak melebihi empat hingga lima jam.
  5. Semakin kerap bayi disusukan bermakna lebih isyarat yang dihantar kepada badan untuk menghasilkan lebih banyak susu.
  6. Mengosongkan payudara antara sesi penyusuan amat penting agar protein perencat susu ibu tidak terkumpul di dalam payudara dan menyebabkan susu berkurangan.
  7. Mengosongkan payudara selepas sesi penyusuan adalah salah satu cara yang sangat berkesan bagi meningkatkan penghasilan susu ibu.
  8. Memerah selepas sesi penyusuan memang memberikan hasil yang tidak banyak, namun, badan mendapat syarat bahawa lebih banyak susu yang diperlukan.
  9. Untuk mengumpul stok susu yang banyak, perahlah selepas sejam sesi penyusuan.
  10. Mengurut payudara dapat memberikan stimulasi yang hebat kepada payudara untuk menghasilkan susu.
  11. Ransangan pada puting ibu dapat menggalakkan refleks ejeksi susu (let down reflex) dan lebih banyak susu dapat dikeluarkan daripada payudara.

Selain daripada tips & trick di atas, ibu juga perlu makan makanan seimbang, minum air mencukupi iaitu sekurang-kurangnya 8 gelas sehari dan boleh mengambil makanan, suplemen dan ubatan penggalak susu.

Antara makanan penggalak susu yang boleh diamalkan adalah lobak putih, sup betik, kurma, soya, sayur-sayuran hijau, longan kering, herba seperti fenugreek, milk thistle, alfalfa dan macam-macam lagi. Walaupun tidak banyak kajian saintifik yang dijalankan, tetapi ia sudah diamalkan secara turun temurun. Bagi ubat-ubatan pula, antaranya adalah Metoclopromide (Reglan) dan Domperidone (Motilium).

Saya nak kongsi makanan tambahan yang saya dan ramai ibu-ibu bekerjaya di luar sana amalkan. Cara makan yang mudah, berkesan serta selamat untuk bayi menyebabkan ramai ibu-ibu memilih Set Ibu Menyusu Shaklee ni. Jom kita baca apa kata mereka 😀

tips banyakkan susu ibu dengan set ibu menyusu shaklee

#1 – Testimonial Set Ibu Menyusu Shaklee

“Assalam, ni just nak share tentang Set Berpantang & Set Ibu Menyusu Shaklee. Selama ni just baca orang punya, hihihi… saya start makan alfalfa baru 1 week. Pagi tadi pukul 5.30am after susukan baby, saya gi pump balance susu untuk buat stock, then after selesai, saya ambil 1 cawan esp dan alfalfa. After 1 hour, saya dapat rasa miss B start to fulfil. So..so..so.. amazing”

cara mengatasi masalah susu merundum dengan set ibu menyusu shaklee

#2 – Testimonial Set Ibu Menyusu Shaklee

“Salam semua, Hari ni rasa nak senyum-senyum kambing je. Kenapa? sebab tadi suami cakap ‘eh betullah kan, muka baby macam dah nampak vibrant (berseri-seri) dan makin cerah.. kesan baby ambil vitamin shaklee la tu…

Hehehe.. saya baru sebulan guna… ambil Set Ibu Menyusu 3M dan Vitamin E. Sejak ambil Set Ibu Menyusu ni dah boleh simpan stok EBM.. kalau dulu, kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Tak dapat pun simpan stok, dan lagi, bonus la ni kulit makin ada perubahan. Hihi..

Tak sabar nak tunggu 3 bulan. Macamana nanti perubahannya” 

vitamin banyakkan susu ibu set ibu menyusu shaklee

#3 – Testimonial Set Ibu Menyusu Shaklee

“Stok EBM untuk Saffiys sebelum masuk kerja hari ini. Sekadar berkongsi untuk beri semangat kepada ibu-ibu menyusu. Dengan mengamalkan Set Ibu Menyusu 3M, Lecithin, Omega, Zinc dan Vitamin E”

cara hasilkan susu ibu selepas melahirkan bayi dengan bantuan set menyusu shaklee

#4 – Testimonial Set Ibu Menyusu Shaklee

“Assalamualaikum.. saya nak share pengalaman sendiri. Alhamdulillah rezeki untuk anak. Mula-mula biasalah selepas bersalin susu tak keluar, dan pelbagai usahanya antaranya pengambilan Set Ibu Menyusu Shaklee semasa pantang sehingga sekarang yang membantu saya dalam penghasilan susu. Before this pakai pump manual, dari 6oz sekarang 18oz dengan bantuan pam elektrik snow bear juga dapat buatkan breast jadi kosong.

Betul kata orang, makan B-Complex juga boleh tambah kepekatan susu ibu. Saya pernah cuba. Mudah-mudahan saya dapat menyusukan anak sehingga 2 tahun. Wish me luck”

testimonial set ibu menyusu shaklee

#5 – Testimonial Set Ibu Menyusu Shaklee

“Salam, teringin nak share testimonial sendiri. Saya bermula dengan ESP, mula-mula rasa tak yakin, just nak try je. Bila nampak kesan baru la jatuh cinta dengan Shaklee. Mula-mula minum ESP stretch mark kat perut dah nampak pudar, seronok sangat, badan pun rasa ringan, lagi-lagi bila opismate puji “patutlah akak slim, makan shaklee rupanya…”, bangga pun ada. Lepas tu saya try Set Ibu Menyusu dengan tujuan nak bagi susu banyak nutrisi.

Alhamdulillah, sampai sekarang masih lagi breastfeeding (anak dah 7 bulan lebih, compate anak 1st 3 bulan lebih dah campur Formula Milk). Syukur sangat-sangat, suami pun puji “sayang best la sekarang ni”, saya pun senyum je lah. Sekarang tengah try Ostematrix pula. Setakat ni alhamdulillah, rasa sengal-sengal badan dah kurang. InsyaAllahh akan terus setia dengan Shaklee. TQ Shaklee”

Memperkenalkan Set Ibu Menyusu Shaklee

Apa yang istimewanya Set Ibu Menyusu Shaklee ni?

  1. Vitalea merupakan Multivitamin dan Multimineral yang membekalkan nutrisi kepada ibu dan juga bayi.
  2. Vitamin C untuk meningkatkan sistem imun ibu dan bayi, ia juga penting untuk pembentukan tulang dan gigi bayi. Vitamin C memang sangat membantu ketika bayi selesema. Dengan hanya menelan double dosage Vitamin C, selesema bayi saya boleh sembuh tanpa ubat.
  3. B-Complex memberi ketenangan kepada ibu, elakkan stress dan kemurungan. Stress dan kemurungan juga mempengaruhi penghasilan susu ibu. Semakin stress, semakin merundumlah susu ibu.
  4. ESP sebagai Energy Booster agar ibu kekal bertenaga, memudarkan stretch mark, memekatkan susu ibu dan memberi rasa kenyang yang lama kepada ibu sekaligus mengurangkan nafsu makan.
  5. Alfalfa yang merupakan herba turun menurun untuk Milk Booster dan juga penting untuk memelihara “dalaman” ibu, kalau nak mengembalikan hubungan suami isteri selepas bersalin, memang sangat digalakkan untuk mengambil Alfalfa ni 😀
Set Ibu Menyusu Shaklee

Set Ibu Menyusu Shaklee terdapat dalam Set Lengkap dan Set Budget. Kalau nak tahu mana satu yang sesuai boleh hubungi saya ya 😀

Walaupun ibu mengambil Set Ibu Menyusu ni dan apa jua makanan, herba, suplemen atau ubat yang untuk membanyakkan susu ibu, perlu ditekankan bahawa ia bukanlah “ubat ajaib” yang memberi kesan serta merta. Konsep supply & demand perlu dipatuhi. Apa jua yang ibu makan tidak akan memberi kesan sekiranya ibu tidak menyusu dan mengosongkan payudara dengan lebih kerap dan efektif. Diharap tips dan info ini membantu ibu untuk menjayakan penyusuan susu ibu.

Jika ibu berminat nak ikhtiarkan dengan Set Ibu Menyusu Shaklee ni, saya menyediakan Set Lengkap dan Set Budget mengikut keperluan dan budget ibu. Hubungi nombor yang tertera di bawah ya. 😀

Pssttt… kalau ada ibu menyusu yang menunaikan ibadah Puasa 6 boleh baca tips banyakkan susu ibu walaupun berpuasa di sini.

Semoga membantu mommies!

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di AyaChalo.com – Parenting From The Heart