Tips Atasi Sakit Pinggang, Kejang & Kebas Ibu Hamil

Seksanya rasa bila mengandung dan terpaksa menanggung kesakitan pinggang dan tulang belakang. Lain lagi cerita bila balik-balik diserang kebas-kebas jari, lengan, kaki sewaktu tidur. Kekadang cramp pula datang menyerang, bilalah seksaan ini akan berakhir?

Tips-atasi-sakit-pinggang-kejang-kebas-ibu-hamil

Tahukah anda, sebenarnya masalah ini boleh diselesaikan? Kak Aya pun dulu pernah melalui keadaan yang sama terutama ketika hamil anak pertama. Sakit pinggang sampai susah untuk bangun, duduk kejap pun rasa mencucuk-cucuk, kekejangan kaki di waktu malam, alahai seksa sangat.

Tapi, sewaktu kehamilan ke-4 kak Aya mula rasai kelainan. Malahan mengandung anak keempat kak Aya tidak pernah diserang cramp yang sangat sakit tu.

Mahu tahu apa rahsia kak Aya menghilangkan sakit pinggang?
Mahu tahu apa rahsia kak Aya menghilangkan sakit belakang?
Mahu tahu apa rahsia kak Aya untuk atasi kebas-kebas?
Mahu tahu apa rahsia kak Aya mengelakkan cramp?

Sebenarnya tiadalah rahsia sangat. Hihi… Kak Aya cuma mengamalkan pil putih yang sangat berkesan untuk menghilangkan sakit pinggang, sakit belakang, kebas-kebas, cramp dan tambah satu lagi, iaitu pil putih ni bantu kak Aya elakkan sembelit. Bahaya tau sembelit ketika mengandung ni, boleh menyebabkan buasir!

Sebelum kak cerita dengan panjang lebar, kak kongsikan dulu pengalaman ibu-ibu hamil yang turut merasi benda yang sama macam kak Aya alami. Kak Aya mahu korang tahu kak bukan buat-buat cerita tau, tapi orang lain yang mengamalkan pil putih ni pun turut merasai kesan yang sama.

Testimonial-ostematrix-shaklee-ibu-hamil

Testimonial Puan Huda: Alhamdulillah, setelah seminggu lebih amalkan produk Shaklee, tidak sangka tiap-tiap hari membuang, sedangkan dulu 3-4 hari baru membuang”. Puan Huda berjaya mengatasi masalah sembelit ketika hamil yang beliau hadapi. Bayangkan 3-4 hari baru membuang, seksa…

Jenis-Kalsium-selamat-dan-berkesan-untuk-ibu-mengandung

Puan Honey pula “Saya start makan masa mengandungkan anak yang kedua. Masa mengandungkan anak pertama, alah saya memang teruk sampai muntah kuning, memang pahit sungguh. Anak yang kedua ni saya kena juga tapi tidak lama, sebab kakak saya suruh saya amalkan B-Complex, Vita C, Vitalea dan Ostematrix. Alhamdulillah kurang morning sickness, yang paling berbeza masa mengandung anak pertama dan kedua adalah masalah kebas-kebas di kaki. Memang langsung tiada“. Bestkan kesan yang puan Honey rasai 😀

Tips-elak-kaki-cramp-kejang

Puan Shida: Salam semua, saja nak share produk ostematrix, saya ni pregnant 7 bulan. Memang kerap la malam-malam cramp dekat betis dan perut yang berulang-ulang setiap hari. Baru 3 hari amalkan ostematrix 4 biji, macam tak percaya pula, malam tadi tak kena langsung, walhal hujan lebat dan cuaca sejuk sangat. Bangun pagi betapa lancarnya “usus dicuci”. Pasni tidur lena dah, tak payah bangun malam nak hilangkan cramp-cramp“. Kejang dah tiada, proses pembuangan pun lancar. Alhamdulillah puan Shida sudah boleh tidur lena.

Rawatan-sakit-belakang-ibu-hamil

Ini pula testimoni Set Mengandung iaitu Vitalea, B-Complex, Vita C, Ostematrix dan ESP. Apa kesan baik yang ibu ni dapat: 1. Berat badan terkawal 2. Muka tak kembang sangat 3. Simpul mengkarung (bengkak urat) tidak pernah lagi datang menyinggah. 4. Muka glowing…

Bagaimana Ostematrix Membantu Dalam Menyelesaikan Masalah Sakit Pinggang, Sakit Belakang, Kebas, Kejang dan Sembelit?

Perasankah persamaan keempat-empat testimoni di atas? Semua ibu-ibu ni mengamalkan Ostematrix kan? Jom kita lihat macamana Ostematrix membantu.

Ostematrix adalah mineral penting yang perlu diambil oleh semua wanita terutamanya ibu mengandung dan menyusukan. Ia terdiri daripada Kalsium, Magnesium, Boron, Vitamin D, Kuprum, Zinc dan Mangan.

Kesemua nutrisi ini penting dan perlu digabungkan sekali untuk memaksimumkan penyerapan di dalam badan. Perlu tahu bahawa kalsium sahaja tanpa magnesium, vitamin D dan lain-lain menjadikannya susah diserap di dalam badan. Takut-takut pula tertinggal di buah pinggang. So kena pilih kalsium yang benar-benar selamat untuk dimakan ya.

Bagi ibu yang tidak boleh menelan susu atau loya apabila minum susu, memang wajib la telan pil kalsium Shaklee ni untuk mengelakkan kekurangan mineral yang kak Aya sebutkan di atas.

Selain baik untuk tulang, nutrisi di atas sangat penting untuk memelihara kesihatan otot, saraf dan saluran darah.

Kekurangan mineral seperti kalsium dan magnesium mengundang berlakunya kekejangan semasa hamil. Selain itu, tekanan pada saraf juga boleh menyebabkan cramp, sakit belakang dan kebas-kebas. Sebab itu ibu mengandung perlu mengamalkan Ostematrix untuk memastikan tulang, otot, saraf dan saluran darah berfungsi sebaiknya,

Selain itu, dengan adanya magnesium di dalam Ostematrix, ia meransang lebih banyak aliran air ke dalam saluran usus sekaligus melembutkan najis. Tu sebab ibu-ibu semuanya lancar membuang tu, hihi…

Banyak sangat manfaat amalkan Ostematrix ni kan, lagi penting sebab ianya boleh mengurangkan seksaan ibu mengandung, aduh teringat pula sakitnya sembelit dan cramp kaki, huhu… So, kalau mahu try, boleh order dengan meng-klik gambar di bawah (bayaran menggunakan Debit atau Kredit Card) atau hubungi kak Aya untuk konsultasi dan tempahan.

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota Kinabalu

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah

 

Penawar Sakit Gastrik Yang Teruk Di Bulan Ramadhan

“2 tahun yang lalu saya kena gastrik for the 1st time ever. Serius sengsara okay, sungguh tidak selesa, makan itu ini kena kontrol. Waktu tu hanya rajin telan ubat doktor & beli dari farmasi. Beberapa minggu sebelum masuk bulan puasa, keadaan masih belum kembali normal. Saya ingat lagi waktu tu, dalam hati saya cakap, Tuhan tolonglah saya sembuhkan masalah gastrik saya ni, supaya saya boleh berpuasa nanti…” ~ Suzu.

Ini sebahagian dari cerita salah seorang kawan travel Kak Aya iaitu Suzu. Macamana beliau akhirnya boleh berpuasa tanpa diserang gastrik pada ketika itu? haa, tu nanti kak Aya sambung di bawah ya. Kak cerita dulu tentang gastrik ni.

Masalah Gastrik ni selalunya dikaitkan dengan masalah pedih atau sakit di bahagian perut atau sakit di bahagian ulu hati. Tanda gastrik menyerang antaranya apabila mula muntah berhari-hari sehingga demam, muntah darah, kembung perut melampau, sendawa yang kerap, sakit, pedih, lemah, sengsara kerana perut sakit atau pedih ulu hati. Ada yang menahan kesakitan sehingga seperti udang, ada yang siap pengsan, huhu.. tidak terbayang azabnya.

Mengapa perlu menahan azab kalau boleh cuba petua hilangkan gastrik yang bakal kak Aya kongsikan ni?

Bila suda diserang gastrik buat pertama kalinya, bermulalah episode bergantung kepada ubat klinik atau farmasi seperti Gaviscon, atau ubat tahan sakit yang boleh menyebabkan lapisan perut terhakis yang boleh menyebabkan gastrik bertambah teruk. Takkan mahu bergantung kepada ubat kapur putih seumur hidup?

Serangan gastrik berulang kali boleh menyebabkan lapisan perut melecet, luka, timbul tompok-tompok merah dan boleh berlaku pendarahan. Disebabkan ini, najis boleh kelihatan kehitaman. Gastrik juga boleh menyebabkan lemah, letih, lesu dan kadang kala pitam kerana komplikasi pendarahan di perut serta kekurangan sel darah merah.

Mengapa tidak cuba rawatan gastrik secara semulajadi yang boleh mengembalikan hidup tanpa gastrik tanpa perlu menanggung azab yang boleh berlarutan berpuluh tahun?

Kak Aya kongsikan kisah Puan Fara yang menghidap penyakit gastrik kronik selama lebih 10 tahun. Dengar sendiri perkongsian beliau.

Puan Fara sudah lebih 10 tahun menghidap gastrik kronik, namun, setelah mengamalkan Set Berpantang Shaklee yang kebetulan dalamnya ada ESP, Ostematrix dan Peppermint Ginger, secara tidak sengaja set ini membantu mengatasi masalah gastrik beliau, sehingga skip makan pun gastrik tidak menyerang. Alangkah seronoknya beliau bila dapat kembali nikmat hidup bebas gastrik selepas mengamalkan Set Berpantang termasuklah ESP, Ostematrix dan Peppermint Ginger.

Kini tidak perlu bergantung kepada ubat, tidak perlu menahan sakit dan kini bila skip makan pun gastrik tidak menyerang.

Ubat-gastrik-ketika-berpuasa

Testimonial Gastrik sejak berusia 10 tahun. Amalkan ESP, Mealshakes, PD setiap kali sahur dan sebelum tidur membantu beliau untuk berpuasa dengan lebih bertenaga tanpa gastrik.

Rawatan-gastrik-secara-semulajadi

Testimonail dari Puan Suzu, beliau juga berjaya berpuasa tanpa masalah gastrik dan berjaya mengawal masalah gastrik beliau sepanjang tahun bukan seperti sebelum ini. Selain daripada mengamalkan suplemen, beliau juga jaga makan. Kena balance la kan 😀

Bagaimana Set Gastrik Shaklee boleh membantu?

Setiap suplemen di dalam set ini membantu mengatasi masalah gastrik dan memasing ada fungsi tersendiri, jadi kak Aya sangat sarankan untuk mengambil satu set lengkap untuk kesan yang maksimum.

Set Gastrik ini terdiri daripada ESP, Ostematrix, Peppermint Ginger dan Alfalfa. Jom kita baca apa fungsi setiap produk ni.

Set-berpuasa-set-gastrik-shaklee-ramadhan

Set vitamin yang boleh membantu masalah gastrik di bulan ramadhan ataupun hari biasa.

ESP: Energizing Soy Protein Berperisa Vanilla

Esp adalah minuman protein yang sangat baik dalam memberikan rasa kenyang yang lebih lama kepada pesakit gastrik. Selain itu, ia juga membantu untuk membaiki tisu yang sudah rosak di bahagian lapisan perut yang luka akibat jus gastrik.

Jika permukaan perut yang telah terhakis oleh asid perut semakin teruk dan menyebabkan kecederaan semakin besar ia berpotensi menjadi ulser. Salah satu cara merawat ulser adalah melalui pembedahan. Ngeri pula kan. Jadi, ESP yang merupakan protein tumbuhan adalah sangat bermanfaat untuk mempercepatkan penyembuhan dan pembaharuan sel dinding perut yang lebih sihat.

Ostematrix

Ostematrix yang terdiri daripada kalsium, zink, magnesiam yang sangat membantu dalam meneutralkan asid berlebihan di dalam perut. Ini boleh mengelakkan asid perut terus menghakis lapisan perut dan menyebabkan serangan gastrik. Zink di dalam ostematrix pula berfungsi untuk penyembuhan luka dengan lebih berkesan. Sifat alkali di dalam Ostematrix juga boleh mengelakkan jus perut memasuki esofagus yang boleh menyebabkan pedih ulu hati.

Peppermint Ginger Plus

Mengandungi pelbagai herba seperti pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis yang sangat baik dalam melegakan ketidakselesaan perut dan juga usus. Ia turut membantu melegakan kembung perut dan pedih ulu hati. Peppermint Ginger juga membantu dalam menggalakkan sistem penghadaman yang sihat dengan melegakan perut.

Alfalfa

Alfalfa merupakan suplemen yang kaya dengan serat yang juga bersifat alkali dan membantu dalam masalah penghadaman. Alfalfa juga sangat bagus sebagai ejen anti-inflamasi iaitu mengurangkan bengkak dan radang di dinding perut yang mana jika dibiarkan boleh mengakibatkan ulser pada perut.

Kalau anda salah seorang yang mengalami masalah gastrik dan sudah bosan sakit dan bergantung kepada ubat penahan sakit atau kapur putih, boleh la ikhtiarkan dengan Set Gastrik Shaklee ni pula. Klik gambar di bawah untuk pembelian;

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota Kinabalu

Mahu jimat sehingga 25%?, anda masih boleh mendapatkannya dengan harga istimewa dengan menjadi ahli. Klik di bawah untuk mendaftar dan nikmatilah penjimatan sehingga 25%.

Pengedar-Shaklee-Malaysia-Sabah

Jika nak konsultasi sebelum pembelian, hubungi kak Aya (klik no hp di bawah untuk direct whatsapp). InsyaAllah kak Aya akan membantu dan kak doakan, anda tidak menderita lagi.

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah

Tips Elak Sembelit, Luka Lambat Kering dan Meroyan Ketika Berpantang

Untunglah orang yang berpantang ada mak disisi kan, boleh lah ajak datang ke rumah dan mak uruskan kesemua keperluan semasa berpantang. Tapi, hakikatnya, ramai jak yang berpantang sorang-sorang sebab ada mak yang sudah uzur, ataupun mak ada kekangan untuk menjaga.

So, cemana mahu survive sorang-sorang dengan tubuh badan yang masih belum pulih daripada proses kehamilan dan bersalin. Suami pula bukannya dapat bercuti 40 hari untuk menjaga ibu dan baby. Mahu tidak mahu, ibu berpantang kena “paksa” diri untuk kuat walhal luka bersalin, tenaga serta emosi ibu masih belum stabil lebih-lebih lagi rutin harian pun berubah dengan kehadiran si manja.

Oleh itu, (semangat pula mau cerita ni), hehe.. So macamana mau pastikan berpantang tanpa sembelit, tanpa terpaksa melalui sakit luka yang bernanah dan bengkak, serta bagaimana mau elakkan meroyan apatah lagi berpantang sorang-sorang?

Kak Aya mau bagi tips ni, pertama sekali, kak Aya sangatlah mencadangkan agar ibu menjaga makan minum dengan mencuba 12 makanan berkhasiat yang wajib dimakan semasa berpantang ni dan kedua, untuk pastikan ibu tidak menghadapi masalah yang kak Aya sebutkan di atas, jalan terbaik adalah dengan mengamalkan makanan tambahan yang ada di dalam Set Berpantang Shaklee untuk membantu ibu sihat dengan lebih cepat.

Mengapa Kak Aya cadangkan Set Berpantang ni?

  1. Sebab ia merangkumi semua keperluan tubuh badan untuk pulih selepas melahirkan baby. Mesti mahu cepat sembuh kan? Lebih-lebih lagi badan akan rasa lebih bertenaga sampai orang cakap seperti bukan ibu berpantang, muka naik seri dan yang paling best, susu badan insyaAllah meriah. [Produk Cadangan Vitalea & ESP]
  2. Lepas bersalin samaada Pembedahan atau Normal, mesti ada luka bersalin kan? Untuk memastikan luka bersalin cepat kering dan sembuh, ia mestilah dirawat dari dalam. So, “nutrisi” yang boleh menggalakkan penyembuhan luka agar boleh cepat-cepat kering dan kurangkan bengkak sangat penting. Set ni memang membantu mengelakkan luka bernanah dan bengkak dalam tempoh yang lama. [Produk Cadangan Vitamin C & ESP]
  3. Ketakutan ibu berpantang yang paling utama adalah Sembelit. Mostly ramai sangat yang kena Buasir semasa berpantang. So dengan set ni, insyaAllah sesi pembuangan ibu berpantang akan lebih lancar tanpa rasa sakit di bahagian jahitan. [Produk Cadangan Ostematrix]
  4. Risiko baby blues atau meroyan adalah tinggi semasa berpantang. Apatah lagi kalau berpantang sorang-sorang kan? Ia sangat bahaya buat ibu apatah lagi baby. Sudah tentu ibu tidak mahu perkara kemurungan terjadi kan? So pengambilan set ini dapat berikan nutrisi secukupnya untuk mengelak rasa tertekan dan stress sepanjang berpantang.  [Produk Cadangan B-Complex]
  5. Lagi satu yang paling penting, bila berpantang sorang-sorang ni kengkadang masak pun tidak sempat sebab baby menempek ja kan? Lebih-lebih kalau ada anak dua tiga orang yang perlu dijaga, memang haru sebab sampai menggigil-gigil kelaparan (kak Aya mcm ada pengalaman jak kan? hihi), so memang sangat pentinglah ada “Makanan Segera” yang penuh nutrisi, mengenyangkan serta membekalkan tenaga berpanjangan dan memeriahkan susu ibu. [Produk Cadangan ESP, bancuh-bancuh kenyang gittew]
set-berpantang-murah-dan-berkesan

Set Berpantang Shaklee

Kak Aya bebel bestnya Set Berpantang ni macam syiok sendiri ja kan? Sebenarnya kak Aya berpantang 2 kali dengan Set ni, hihihi.. dan, meh kak Aya share pengalaman ibu-ibu yang berpantang dengan set ni, so cerita atas ni bukan kisah dongeng semata tau.

Testimonial Ibu Yang Berpantang Dengan Set Berpantang Shaklee

Testimonial 1:

berpantang-elak-buasir-cepat-sembuhkan-luka

“Mula saya ambil set berpantang iaitu Zinc, Vitalea, Vita c, B-Complex dan ESP, yang saya perasan saya lebih bertenaga tak letih berbeza dengan bersalin sebelum ni. Pastu anak kuning sikit je dan yang paling gembira cepat kurus. Dulu anak 1st & 2nd saya susah kembali ke berat ideal, tapi dengan amalkan set pantang ni cepat kurus, hehe”

“Lagi satu nak share, selalu lepas bersalin mesti sembelit. Saya mengalami sembelit yang teruk sebab dalam pantang saya amalkan ubat farmasi. Bile berenti makan ubat terus jadi sembelit teruk sampai menangis-nangis dan ambil masa yang lama dalam toilet. Jadi solution saya, saya kembali ambil Zinc dan Ostematrix. Hanya 4 hari saja saya pulih dari sengsara sembelit. Alhamdulillah dengan izin Allah saya tak mengalami mimpi ngeri lagi”

Testimonial 2:

set-berpantang-terbaik-dan-berkesan

“Salam, nak share tantang Set Pantang Shaklee. Mula-mula beli dulu macam tak percaya, ye lah, selalunya pantang mestilah kena makan jamu untuk panaskan badan dan kurus. Vitamin Shaklee ni pendapat saya macam supplement sampingan je, maksudnya untuk kita jadi lebih sihat. Tapi selepas bersalin terus makan set pantang. Alhamdulillah rahim saya kecut dalam masa 3 ke 5 hari. Lepas baby elok kuning makan Alfalfa, berpeluh-peluh sampai lenjun baju. Badan rasa panas dan kepala pun rasa ringan. ESP pula selain pekatkan susu, kulit hitam saya semasa preggy semua menggelupas macam daki, dah putih balik”

Testimonial 3:

testimonial-luka-cepat-sembuh-berpantang

“Alhamdulillah…hari ni hari ke 12 saya berpantang. Kali ke-3 operation, berpantang dengan Set Pantang Shaklee. Sangat-sangat membantu, luka cepat kering, cepat sembuh. Walaupun mula-mula sakit sikit tapi berkat amalkan dengan konsisten sekarang banyak perbezaan. Badan segar, badan tak letih, sentiasa rasa kenyang, pergi klinik pun orang tegur kenapa jalan laju sangat, tak nampak macam orang bersalin operation pun. Syukur sangat-sangat kali ni luka cepat sembuh banding anak no 1 dan no 2 dulu. Susu pun sangat meriah. Thanks Shaklee kerana membuat saya rasa segar bugar, tak letih, bertenaga sepanjang hari. Rasa rugi lambat tahu pasal Shaklee” (kan Kak Aya dah kata memang rugi lambat tahu, sebab kak Aya pon sama, hihi)

Hmm, so amacam, bestkan Set Pantang Shaklee. Kalau dah rasa effect dia nanti pasti tersenyum-senyum sepanjang tempoh berpantang tu, hihi…

Mesti tertanya-tanya berapa Harga Set Berpantang Shaklee ni kan, ok, jangan suspen, harga semua ada kat sini (ce klik) ORDER SET BERPANTANG SHAKLEETapi ini cadangan jak tau, kalau nak sesuaikan dengan Budget, bolehlah kontek kak Aya untuk konsultasi atau boleh pilih vitamins tu ikut budget ibu (klik jak link atas tu).

Macam biasa, kak Aya boleh berikan konsultation berkenaan apa saja tentang Set ini KECUALI Cara pengambilan vitamin yang paling berkesan sebab yang ni istimewa Khas buat Customer kak Aya jak tauuu.. so, pastikan dapatkan Set Berpantang Shaklee yang dijamin Selamat, Berkesan dan 100% Natural ini dari kak Aya.

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sabah – Kota Kinabalu – Sepanggar
Like Page kami di MyLittleMomo By AyaChalo

Punca dan Cara Merawat Kayap Dengan Berkesan

Awal bulan lepas saya dapat whatsapp dari seorang teman Facebook. Beliau mencari-cari “ubat” untuk Kayap yang dihidapi isterinya. Sakit, rasa terbakar, bengkak, berdenyut-denyut katanya. Sudah ke Klinik dan dapat Antibiotik serta ubat penahan sakit tapi dek kerana tidak tahan melihat isterinya sakit, mereka mencari ikhtiar lain, dan alhamdulillah mereka terbuka hati untuk mencuba produk Shaklee. Saya kongsikan dulu apa benda Kayap ni dan apa tanda-tanda Kayap baru story cemana Produk Shaklee boleh membantu ya 😀

Kayap ni dikenali sebagai Herpes Zoster dalam istilah perubatan. Ia sejenis penyakit saraf dan kulit yang disebabkan oleh Virus Varicella Zoster (VZV).

ubat-kayap-dan-punca-kayap

Gelembung-gelembung air yang muncul semasa Virus menyerang. Ya Allah, sakitnya!

Punca Penyakit Kayap

Penyebab Penyakit Kayap ni disebabkan pengaktifan Virus Varicella Zoster ni la. Virus ni mula masuk kedalam badan apabila menghidapi Chicken Pox. Selepas Cacar Air ni sembuh, virus ni kekal di dalam pusat saraf. Apabila sistem imun kita lemah, ia akan menjadi aktif semula dan menyerang urat saraf dan menyebabkan keradangan saraf. Semua orang yang pernah dijangkiti Cacar Air berpotensi untuk mendapatkan serangan Kayap ni terutama jika daya tubuh lemah.

Tanda-Tanda Serangan Kayap

Kayap selalunya menyebabkan keradangan pada satu urat saraf sahaja dan di satu bahagian badan sahaja. Selalunya ia melibatkan bahagian dada atau muka. Tapi ada juga di bahagian belakang dada dan menjalar ke leher dan lain-lain tempat.

Petanda awal serangan Kayap ni bermula dengan sakit, panas dan kebas-kebas di bahagian urat saraf yang terlibat diikuti dengan demam, sakit kepala dan keletihan. Keadaan ini akan berlarutan dalam 3 hingga 5 hari.

Dalam 1 hingga 2 hari akan timbul tompok-tompok kemerah-merahan pada urat saraf yang terlibat dan dalam beberapa hari timbul gelembung-gelembung air kecil berwarna kuning. Gelembung-gelembung itu akan menjadi kering dan akhirnya akan jatuh dengan sendirinya dalam beberapa hari sehingga ke minggu bergantung kepada sistem imun badan.

Kayap boleh bertambah teruk jika terdapat jangkitan kuman atau merebak ke bahagian lain. Ini terjadi sekiranya sistem imun pesakit terlalu lemah dan menyebabkan kayap sukar untuk sembuh.

Sekiranya kayap menyerang bahagian muka pula, ia boleh menyebabkan komplikasi kepada mata yang boleh menyebabkan buta dan facial palsy (paralisis di bahagian otot-otot muka). Ada juga kes kayap yang boleh menyebabkan karadangan organ dalaman termasuk jantung, otak, paru-paru dan usus.

So jangan pandang remeh penyakit Kayap ni ya.

Bagaimana merawat Kayap dengan berkesan?

Seperti yang kita tahu,Virus Varicella Zoster ni akan menyerang jika sistem imun lemah, dan komplikasinya juga bergantung kepada tahap daya tahan badan seseorang.

Oleh itu, selain daripada ubat yang diberikan oleh doktor, ikhtiar menggunakan suplemen Penggalak Sistem Imun juga amat penting untuk mengelakkan Kayap merebak dan bertambah teruk.

Berbalik kepada cerita rakan Facebook saya tadi, walaupun isteri beliau sudah ke klinik, tapi beliau mengatakan isterinya masih merasa sakit dan tidak mahu hanya sekadar bergantung kepada ubat hospital, tetapi beliau mahu suplemen untuk meningkatkan sistem imun isterinya supaya askar-askar di dalam badan mampu membantu melawan Virus yang menyerang.

Jadi saya cadangkan Nutriferon, Vitamin C dan Garlic sebagai suplemen untuk boost Immune System.

Set Immune Booster Untuk Kayap

Set Immune Booster terdiri daripada Nutriferin, Vita-C SR dan Garlic Complex. Bagaimana ketiga-tiga vitamin ni mampu membantu pesakit Kayap untuk sembuh dengan lebih pantas dan mengelakkan agar serangan Kayap berulang?

1. Nutriferon

Ia merupakan penggalak imun (Immune Booster) yang dicipta oleh pakar Imun Dr Yasuhiko Kojima dari Universiti Jepun pada tahun 1954. Ia terhasil daripada kajian selama 40 tahun oleh Dr. Kojima dalam pencarian penggalak imun secara semulajadi berasaskan tumbuh-tumbuhan. Nutriferon terhasil daripada ekstrak Biji Labu, Bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan Biji Plantago. Anda tidak akan menjumpai Nutriferon ini dimana-mana farmasi atau kedai SELAIN SHAKLEE kerana formula ini telah DIPATENKAN oleh Shaklee. Hehe, special kan? Jadi, anda hanya boleh dapatkannya daripada saya (Pengedar Sah Shaklee). *wink*wink*

Mereka yang mempunyai antibodi yang lemah, mudah jatuh sakit namun lambat sembuh, mereka ini sangat digalakkan mengambil Nutriferon.

Ingat, Kayap tu menyerang sebab kita memiliki SISTEM IMUN YANG LEMAH! Jadi, untuk melawan virus ni supaya tidak merebak dengan lebih ganas dan supaya serangan dapat dihentikan, kita perlu tingkatkan sistem imun dengan segera.

nutriferon-ubat-kayap-mujarab

Nutriferon Penggalak Imun Badan. Dipatenkan untuk Shaklee kerana itu ia hanya dijual melalui Pengedar Shaklee yang Sah. Whatsapp 013-8633224 untuk tempahan.

2. Vita-C SR Shaklee (Vitamin C)

Vitamin C secara umumnya dikenali sebagai vitamin perbagai fungsi dan sangat penting untuk meningkatkan sistem pertahanan badan. Selain itu, Vitamin C juga sangat penting dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Jadi selain tingkatkan sistem imun, Vitamin C bantu gelembung-gelembung air mengering dan sembuh dengan lebih cepat.

vitamin-c-shaklee-murah

Vitamin C yang dijamin selamat dan berkesan untuk penyembuhan luka dan untuk meningkatkan sistem imun secara semulajadi.

Vita-C SR Shaklee berbeza dengan Vitamin C yang ada dipasaran. Ia dibuat daripada sumber semulajadi iaitu daripada ekstrak jagung. Ini bermakna ia selamat dimakan oleh pesakit Kayap yang menghidap gastrik kerana tidak akan menyebabkan jus asid bertambah. Selain itu, Vita-C SR Shaklee juga menyediakan 500mg Vitamin C dengan sistem pelepasan berperingkat, iaitu vitamin c dilepaskan ke dalam darah setiap jam untuk penyerapan dan fungsi yang lebih berkesan. Lain-lain fungsi saya kongsikan dalam entry Fungsi dan Manfaat Vitamin C ni. 😀

3. Garlic Complex

Garlic Complex merupakan antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk meningkatkan sistem daya tahan badan. Ia juga berfungsi untuk melawan jangkitan. Ini sangat penting buat pesakit Kayap kerana Garlic Complex dapat membantu untuk mengelakkan Kayap merebak dengan lebih teruk dan juga dapat meningkatkan sistem imun badan.

garlic-complex-ubat-kayap-ular-mujarab-dan-murah

Antibiotik semulajadi yang membantu dalam melawan serangan virus.

Testimonial Pesakit Kayap

Alhamdulillah rakan Facebook saya tadi gembira kerana kurang 2 minggu kayap isterinya kering dan kulit pun cun tiada parut hitam seperti kebanyakan pesakit Kayap. Happy rasanya dapat membantu kerana ada juga rakan yang memaklumkan pengalaman beliau terkena Kayap yang cuma sembuh dalam tempoh sebulan. Ya Allah, sengsaranya!

Saya share berita gembira yang beliau kongsikan melalui whatsapp.

testimonial-kayap-sembuh-dengan-ubat-mujarab-kayap

Alhamdulillah, dalam dua minggu Kayap kering. Penting untuk naikkan sistem pertahanan badan agar virus-virus ni dapat dikalahkan dalam masa yang singkat. Ada pesakit terpaksa menanggung kesakitan ini sehingga sebulan. Huhu…

ubat-kayap-berkesan-penawar-kayap-mujarab

Ini pula testimoni anak buah rakan saya yang berusia 11 bulan. Bayangkan betapa sengsaranya anak kecil ni menanggung sakit apabila krim yang diberikan oleh doktor tidak mengurangkan sakit si kecil. Akhirnya si ibunya mahu berikhtiar dengan Shaklee. Dalam tempoh kurang seminggu, kulit baby pulih seperti sediakala. Alhamdulillahhh…. Oh ya, ibu ini turut mengambil OMEGA GUARD kerana ia berfungsi sebagai anti-radang, so ia dapat membantu mengurangkan bengkak kayap. Kalau ada budget, bolehlah add Omega Guard dalam rejim melawan Kayap anda 😀

Ok lah, selepas baca kepentingan suplemen Set Immune Booster dan baca dua testimoni ni, mesti anda tertanya-tanyakan berapa harga ketiga-tiga Produk ni? Saya listkan harga satu persatu ya. Then boleh decide produk mana satu yang memenuhi budget anda.

Senarai Harga Set Immune Booster

  1. Nutriferon (30 stick) – RM 192.13
  2. Vita-C SR Shaklee (180 tabs) – RM 103.35
  3. Garlic Complex (60 tabs) – RM 59.63

Total : RM 355.11

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota-Kinabalu

Klik sini untuk pembelian terus secara online. Pembayaran secara online menggunakan Debit atau Kredit Kad.

Mahu jimat sehingga 25%?, anda masih boleh mendapatkannya dengan harga istimewa dengan menjadi ahli. Klik di bawah untuk mendaftar dan nikmatilah penjimatan sehingga 25%.

Pengedar-Shaklee-Malaysia-Sabah

 

Cara pengambilan vitamin dengan berkesan juga akan saya berikan kepada anda yang menjadi customer. Kalau bukan customer saya, saya minta maaf kerana tidak dapat memberikan consultasi terbaik.

Hubungi saya untuk maklumat lanjut. Jangan biarkan Kayap tu lama-lama, sakit dan seksa tau. Jom sama-sama tingkatkan sistem pertahanan badan untuk mengelakkan mudah jatuh sakit pada masa akan datang.

Jumpa lagi di entry akan datang! Take care!

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah

“Zulkifli Will Go Home Well” – Testimonial Stroke Dan Vivix

.. Zulkifli Ismail will go home well..
I am touched with the goal/aim written by doctor on his white board here at Cardiothoracic Ward 7th Floor QEH II
.. Doctors and nurses here are so optimistic and positive which indirectly makes me feel soooo happy…
.. Yes sayang…you will go home well!!

~ Puan Wati (Isteri kepada pesakit) ~

Testimonial Vivix Strok Darah Tinggi

Status ringkas tetapi cukup membuatkan saya melafazkan Alhamdulillah. Kali ni saya mahu kongsikan testimonial Customer saya sendiri yang suaminya mengalami stroke akibat saluran jantung pecah. Keadaan ni buatkan suami beliau koma tahap dua iaitu masih boleh membuka mata, namun anak mata hanya mampu memandang ke atas dan tidak memberikan tindak balas.

Suami beliau juga mengalami tekanan darah yang tinggi, jangkitan pada darah, komplikasi buah pinggang, tiada eye contact, tidak dapat mendengar, tidak dapat bercakap, tidak dapat menelan dan badan lemah longlai.

Hampir 53 hari terlantar di CICU (Cardiac Intensive Care Unit) akhirnya pada 12 Feb 2016 lepas suami beliau dipindahkan ke wad biasa. Kata doktor fasa kritikal sudah berakhir, kini bermula proses penyembuhan dan pemulihan fikizal. Seawal dua hari selepas mengambil Vivix, suami beliau menunjukkan perubahan yang amat positif, Alhamdulillah…

Saya kongsikan “chatting” saya bersama customer saya yang sangat cekal hatinya mahu melihat suaminya sihat kembali. Kita doakan semoga suami beliau En. Zulkifli cepat-cepat sembuh dan sihat seperti sediakala 😀

30 Jan 2016 (Day 1):

Customer memaklumkan suaminya diberikan ubat Warfarin iaitu sejenis ubat pencair darah untuk darah tinggi, saya nasihatkan beliau untuk mulakan sahaja pengambilan Vivix kerana Vivix masih selamat diambil walaupun mengambil ubat pencair darah.

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

 31 Jan 2016 (Day 2):

Mesej pertama dari Customer selepas memulakan Vivix pada 30 Jan 2016. Yes, positif progress.

“As salam Aya..
Allah hu akhbar, abang dah boleh gerakkan kaki kiri dengan kuat.. masa kakak reflex kaki dia, dia menendang dan nurse bagitau kakak masa dorang buat physio, abang dapat tahan badan dia sendiri tanpa dibantu..”

Alhamdulillah… Vivix serasi dengan badan suami customer.

2a

2 Feb 2016 (Day 3):

Hari ke-tiga, Customer naikkan dosage Vivix dari setengah sudu teh ke 1 sudu teh dan alhamdulillah tekanan darah turun normal dan suami beliau kelihatan sihat walaupun belum dapat bercakap.

2

4 Feb 2016 (Day 5):

Customer update lagi progress suaminya dan syukur, sangat banyak perubahan positif yang dialami antaranya:

1. Tekanan darah kembali normal dan ubat darah tinggi diberhentikan.

2. Ketika sesi fisio, suami beliau sudah boleh angkat dan tahan berat badan sendiri. Sebelum ni longlai jak.

3. Kaki kiri dan boleh bergerak. Sebelum ni totally unresponsive.

4. Suami beliau boleh menelan. Sebelum ni tidak boleh menelan, air liur terpaksa disedut untuk elak terbatuk.

5. Jangkitan kuman di darah berkurangan.

6. Buah pinggang berfungsi dengan baik setelah ada komplikasi sebelum ini.

Saya sangat happy ketika dapat feedback customer ni, bahagia rasanya berpeluang membantu 😀

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

Besar sungguh ujian yang dihadapi oleh Puan Wati, tapi saya sangat kagum dengan kekuatan beliau menghadapi dan terus berusaha agar suaminya sihat seperti sediakala.

Kalau nak tahu Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? – Kajian Saintifik Membuktikannya boleh refer artikel ini.

Dapatkan Vivix Shaklee daripada Aya Chalo 0138633224

Dapatkan Vivix Shaklee daripada Aya Chalo 0138633224 atau klik ORDER SHAKLEE untuk order terus dari website shaklee.

Nasihat saya, jika anda mempunyai ahli keluarga yang berisiko tinggi seperti berat badan berlebihan, tidak mengamalkan pemakanan sihat, merokok, darah tinggi, diabetes dan pelbagai komplikasi kesihatan, usah tunggu lagi, melaburlah untuk kesihatan anda dengan Vivix kerana ianya terbukti mampu mengurangkan risiko penyakit di atas.

USAH TUNGGU, BERTINDAKLAH SEKARANG SEBELUM TERLAMBAT!

Hubungi saya untuk konsultasi atau klik sini untuk ORDER VIVIX:

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di AyaChalo Stories – Parenting From The Heart