Apa Istimewanya Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa merupakan satu tumbuhan yang kaya dengan pelbagai vitamin dan mineral yang penting yang diperlukan oleh tubuh. Ia juga dikenali sebagai “The King Of All Food” kerana mempunyai khasiat yang sangat banyak untuk kesihatan tubuh badan.

Akar tunjangnya yang mengunjur sedalam 6 meter ke dalam tanah mampu menyerap nutrien dan mineral daripada tanah secara maksimum, manakala daunnya kaya dengan klorofil.

khasiat-alfalfa-shaklee

Alfalfa kaya dengan vitamin A, vitamin C, vitamin E, vitamin K serta fiber, protein, kalsium, potassium, fosforus dan zat besi.

Keunikan Dan Keistimewaan Alfalfa Complex Shaklee

Alfalfa Complex merupakan Signature Formula Shaklee yang dibangunkankan oleh Dr. Shaklee pada tahun 1950-an.

Alfalfa yang digunakan dalam Alfalfa Complex Shaklee adalah Alfalfa yang dituai ketika cukup matang iaitu 2 tahun dan ia ditanam secara 100% organic tanpa baja beracun dan bebas daripada penggunaan racun perosak. Ratusan saringan kualiti dibuat untuk memastikan produk yang dihasilkan benar-benar selamat, kaya dengan nutrisi dan organik.

harga-alfalfa-shaklee-2017

Penyediaan Alfalfa Complex juga amat ketat iaitu dengan menggunakan suhu rendah dan teknologi angin kering untuk mengekalkan enzim dan nutrien yang terkandung di dalamnya.

Apa Kepentingan Alfalfa Complex Kepada Anda

Alfalfa Complex Shaklee bersifat alkali. Ia diuretik, anti-histamin, anti-inflamasi, anti-bakteria dan ejen pembersih darah semulajadi (detoks).

Antara kegunaan alfalfa adalah untuk mengembalikan gaya hidup sihat seseorang yang mengalami:

  • Berat badan berlebihan atau obesiti
  • Buasir
  • Darah cair
  • Kekurangan tenaga
  • Gastrik atau pedih ulu hati
  • Masalah gout
  • Masalah vagina longgar
  • Masalah Susu Ibu merundum
  • Masalah jangkitan pundi kencing
  • Masalah keputihan berlebihan
  • Masalah prostat
  • Masalah resdung
  • Ingin membuat detox untuk membersih hati, kolon dan darah
  • Masalah ekzema
  • Masalah jerawat
  • Masalah penghadaman
  • Mencegah edema (pengumpulan air dalam badan/water retention)
  • Lemak dan kolestrol tinggi
  • Simptom menopause
  • Paras gula di dalam darah yang tidak stabil
khasiat-alfalfa-shaklee-ibu-menyusu

Antara manfaat dan khasiat Alfalfa Complex Shaklee

Siapa Yang Boleh Mengambil Alfalfa Complex

  • Individu berumur 13 tahun dan ke atas
  • Individu yang mengalami masalah yang disenaraikan di atas
  • Individu yang mempunyai berat badan berlebihan
  • Individu yang tidak gemar memakan sayur
  • Wanita menyusukan bayi

Siapa Yang TIDAK DIGALAKKAN Mengambil Alfalfa Complex Shaklee

  • Individu yang menghidap Penyakit Lupus/SLE.
  • Individu yang sedang mendapat rawatan daripada pakar kesihatan.

Harga Alfalfa Complex

Alfalfa Complex Shaklee dijual dalam dua serving size iaitu S (330 biji) dan L (700 biji)

Harga: RM 60.95 (S), RM108.65 (L)
Kuantiti: 330 tablets (S), 700 tablets (L)
Sajian: 30 hari

Untuk tempahan, klik icon BUY NOW di bawah atau hubungi Kak Aya dengan meng-klik link direct WASAP ini 013.863.3224.ejen-shaklee-sabah-kota-kinabalu

*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi
**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.

Bahaya Keputihan Semasa Hamil Yang Ramai Ibu Tidak Tahu

Lelehan keputihan yang berlebihan semasa hamil adalah sesuatu yang normal selagi ianya berwarna putih. Namun ianya bertukar menjadi abnormal sekiranya lelehan bertukar warna menjadi kekuningan atau kehijauan.

punca-keputihan-teruk-semasa-hamil

Lelehan berlebihan ini disebabkan oleh perubahan hormon Estrogen yang membantu aliran darah ke bahagian pelvik dan meransang selaput lendir iaitu Leukorrhea atau Keputihan semasa hamil. Leakorrhea berfungsi untuk melindungi saluran kelahiran daripada terkena jangkitan dan mengekalkan keseimbangan flora bakteria baik di dalam faraj.

Jika lelehan faraj sudah berwarna kuning kehijauan, berbau kuat dan disertai dengan gatal di bahagian luar faraj, ini bermaksud anda sedang mengalami jangkitan faraj.

Selalunya jangkitan faraj ini disebabkan Jangkitan Yeast atau Candidiasis atau jangkitan kuman penyakit kelamin seperti syphilis, chlamydia atau gonorrhea. Jangkitan ini perlu segera dirawat untuk elak kesan yang buruk kepada janin.

Sepanjang mengandungkan 4 orang anak, Kak Aya pernah terkena jangkitan faraj sekali sewaktu hamil anak pertama.

Mula-mula cuma ada lebihan lelehan berwarna putih, lama kelamaan ia bertukar menjadi kekuningan dan kehijauan. Lepas tu gatal ya ampun. Memang tidak sedar tangan ni asyik menggaru sampai tahap luka kulit tu, huhu… sampai satu tahap kak Aya tidak dapat tahan, barulah kak pergi ke Klinik dan dapatlah ubat untuk dimasukkan ke faraj.

Ubat pertama ni kurang berkesan. Kejap jak bertahan. Kemudian dijangkiti semula. Kali kedua kak Aya inform nurse di KKIA, so doktor check guna “mulut itik” acah-acah papsmear untuk ambil sample lelehan. Ya… memang lelehan tu sudah berwarna kehijauan, patutlah gatal gila!

cara-mengubati-keputihan-ketika-mengandung

Jangkitan yis semasa hamil.

 

Selepas result lab keluar, kak Aya pun diberikan ubat yang sesuai dengan jangkitan yang kak hadapi, ubat ni untuk dimasukkan ke dalam faraj. Kak lupa berapa hari kena masukkan ubat, tapi yang kak ingat memang setiap pagi sewaktu kencing, akan keluar semua putih-putih tu dari faraj. Alhamdulillah kali ni berkesan. Kegatalan tidak kembali dan lelehan pun terkawal.

Selepas kes ni, barulah kak Aya study pasal keputihan. Rupa-rupanya antara satu risiko jangkitan faraj ni boleh menyebabkan mata bayi buta, huhuhu… insaf mak, nasib baik anak sihat walafiat. Ya lah, bayangkan kalau kak Aya biarkan keadaan tu sebab malas pergi klinik kan? Nauzibillah min zalik, huhu…

Mengambil pengajaran dari pengalaman ni, setiap kali mengandung kak Aya betul-betul jaga kebersihan agar tidak mendapat jangkitan faraj. Sewaktu hamil anak keempat, kak Aya amalkan suplemen untuk elak jangkitan kuman dan kuatkan antibodi. Almaklumlah anak keempat baru berkenalan dengan suplemen kan. Dan hasilnya? Alhamdulillah tiada jangkitan sehingga melahirkan.

Ok, memandangkan keputihan ni masalah biasa dikalangan ibu hamil, dan seringkali dianggap perkara remeh, kak Aya share apa risiko keputihan semasa hamil jika tidak dirawat dengan segera.

Antara Risiko Keputihan Yang Ramai Ibu Tidak Tahu

1. Sawan

Keputihan yang disebabkan oleh kulat Candida Albican boleh meningkatkan risiko epilepsi atau sawan terhadap bayi.

2. Gangguan Pernafasan Kepada Bayi

Jangkitan keputihan yang disebabkan oleh kuman HPV boleh menyebabkan gangguan pernafasan dan pencernaan bayi sehingga boleh mengakibatkan kematian bayi.

3. Kelahiran Pra-Matang

Keputihan yang disebabkan oleh Chlamydia boleh menyebabkan kelahiran pra-matang kerana menyebabkan selaput ketuban pecah sebelum cukup bulan.

4. Jangkitan mata

Keputihan yang berpunca oleh Neisserea Gornorrnoeae boleh menyebabkan jangkitan pada mata bayi sehingga boleh mengakibatkan mata bayi buta.

Tips Mencegah Jangkitan Faraj

  1. Pakai seluar dalam daripada material kapas yang longgar.
  2. Jangan mencuci faraj menggunakan sabun. Ia akan membunuh bakteria baik yang melindungi faraj anda.
  3. Sentiasa pastikan faraj bersih dan kering. Lapkan punggung dari hadapan ke belakang selepas masuk tandas.
  4. Elakkan penggunaan pantiliner yang kerap. Gunalah jika perlu sahaja.
  5. Kurangkan pengambilan makanan yang tinggi gula sebab ketika hamil faraj mengandungi gula yang tinggi disebuk glikogen, inilah yang menggalakkan pertumbuhan kulat.
  6. Basuh faraj dengan bersih sebelum dan selepas berjimak.
  7. Amalkan suplemen anti-fungus dan penggalak sistem imun untuk melawan jangkitan kuman.

Untuk tips ke-7, kak Aya mau kongsikan sket tentang suplemen yang boleh membantu ibu-ibu sepanjang tempoh kehamilan.

Dua suplemen yang kak Aya amalkan sewaktu hamil anak keempat adalah Garlic dan Nutriferon. Dua-duanya diperbuat daripada bahan semulajadi yang disimplify untuk memudahkan diambil.

Apa fungsi Garlic Complex dan Nutriferon ni?

#1 – Garlic

Ianya dibuat daripada Bawang Putih premium yang ditanam secara organik yang bebas daripada racun berbahaya. Berbeza dengan produk garlic di pasaran, Garlic Complex Shaklee menggabungkan manfaat bawang putih dengan herba rosemary sebagai antioksida. Untuk mengurangkan bau bawang putih, Garlic Complex ditambah dengan Spearmint, tu yang wangi sangat tablet garlic shaklee ni.

rawatan-keputihan-semasa-mengandung

Fungsinya? Ia merupakan Antibiotik semulajadi yang menghalang penyakit berjangkit seperti jangkitan yis candida, jangkitan virus, jangkitan kuman dan ia juga meningkatkan sistem pertahanan badan secara semulajadi. Ia juga berfungsi untuk menstabilkan glukos. Ingat lagi tadi gula boleh menggalakkan pertumbuhan kulat? Inilah fungsi garlic dalam memberikan perlindungan secara semulajadi.

#2 – Nutriferon

Nutriferon adalah produk berpaten yang dibuat daripada ekstrak 4 tumbuhan iaitu Biji Labu, Bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan Biji Plantago. Nutriferon ni merupakan satu formula eksklusif dan dipaten oleh Shaklee, so memang tidak akan jumpa di kedai-kedai, kena beli dengan kak Aya jak, hihi…

Nutriferon berfungsi untuk meningkatkan sistem pertahanan badan secara semulajadi. Apabila sistem pertahanan imun kita lemah dan jika kita diserang oleh kuman, mikrofaj yang banyak melalui pernafasan, sentuhan, makanan, persekitaran dan sebagainya, badan kita akan mudah sakit, stress, alergi, kena jangkitan dan sebagainya.

Pada saat kehamilan, sistem imun kita berada pada tahap terendah, tu sebab kena juga amalkan immune booster untuk pastikan badan sentiasa kuat untuk melawan jangkitan termasuklah serangan kulat, virus dan sebagainya.

ubat-keputihan-teruk-semasa-hamil

So, agak lengkap juga penerangan kak Aya tentang keputihan semasa mengandung ni kan? Ingat ibu-ibu, jangan pandang remeh keputihan ni terutama kalau sudah jadi abnormal tu. Sebab kita bukan tahu “siapa” yang menyerang kita kan. Takut-takut ja virus/bakteria yang paling jahat sekali yang boleh beri kesan terhadap baby dalam kandungan, huhu…

Jadi, nasihat kak Aya, amalkan semua tips yang kak cadangkan di atas. Kalaulah lelehan tu sudah pelik lain macam, tolonglah berjumpa doktor dengan segera. Jangan gadaikan nyawa anak dan diri kita sendiri sebab anggap benda ni remeh temeh.

Kalau mahu melindungi diri sebelum terkena jangkitan, bolehlah amalkan suplemen yang kak cadangkan. Wasap kak Aya untuk konsultasi, klik ja link kat bawah tu ATAU klik icon BUY NOW dibawah untuk tempahan Garlic dan Nutriferon (atau salah satu) secara online dan pembayaran boleh menggunakan Debit/Kredit Kad. Mudah sangats 😀

ubat-keputihan-semasa-mengandung-5-bulan

Luv,
Kak Aya Chalo
Direct wasap klik 013-8633224
Say No To Keputihan Semasa Hamil

Tips Mudah Hamil Untuk Elak Soalan Bonus Di Pagi Raya

“Ko suda ada berapa orang anak?”, soalan keramat yang paling sukar dijawab tiap kali tiba Syawal bagi pasangan yang belum dikurniakan zuriat. Ya lah, sejak 5 tahun berkahwin, setiap kali balik kampung dapat soalan yang sama. Walaupun faham soal rezeki tu ditentukan oleh Allah, tapi tetap perit bila menusuk gegendang telinga, berjuta perit lagi menusuk ke jiwa.

Soalan-soalan sebegini biasa diajukan bila tiba Hari Raya. Yang tiada anak akan dapat soalan “bila lagi nak mengandung?” Yang ada anak pula akan dapat soalan “bila lagi mahu tambah rakyat?”

Masalah kesuburan ni memang menjadi satu “beban” kepada pasangan yang telah lama berkahwin.

tips-untuk-mengandung-hamil-awal

Antara penyebab kepada masalah kesuburan suami dan isteri termasuklah:

  • Suami yang mempunyai saluran sperma yang tersumbat yang menghalang sperma daripada bercampur dengan air mani suami
  • Kualiti dan kuantiti sperma suami yang rendah
  • Masalah ejakulasi dan mati pucuk
  • Masalah obesiti samada suami atau isteri
  • Tiub fallapio isteri tersumbat
  • Masalah cyst, fibroid atay endometriosis
  • Rahim terbalik
  • Tekanan atau stress

Dan pelbagai lagi masalah lain.

ubat-subur-untuk-hamil

Namun, selain berdoa, kita perlu berusahakan?

Malam ni kak Aya mahu share satu tips daripada pakar sakit puan terkemuka negara iaitu Dr. Hamid Arsyat. Seperti yang kita tahu, beliau telan membantu ramai pasangan untuk mendapat cahayamata (izin Allah jua).

tips-cepat-hamil-selepas-haid

Tips tingkatkan kesuburan untuk cepat hamil oleh Pakar Sakit Puan Dr. Hamid Arshat

“Seorang pesakit berumur 32 tahun, sudah 11 tahun kahwin dan sudah buat ujian dan berbagai jenis rawatan kesuburan termasuk IUI tapi gagal hamil. Ada seorang anak angkat berumur 7 tahun. Jumpa saya untuk rawatan pada bulan october 2012. Saya beri Adipex untuk pecah lemak, Vit E, Vit C dan Folix Asid. Alhamdulillah dia sudah hamil 7 minggu dan scan sahkan kandungannya baik. Saya pesan dengan dia dan suami buat amal2 untuk tunjuk syukur kepada Allah SWT.” – Dr Hamid Arshat.

Kalau melihat kepada kebanyakan status Facebook Dr. Hamid Arshat, mostly dia akan suggest kepada pemakanan seimbang, amalan rohani dan amalkan suplemen untuk melengkapkan nutrisi yang menyokong badan untuk meningkatkan peluang kehamilan.

Bagaimana Nutrisi Di Dalam Suplemen Boleh Membantu Dalam Masalah Kesuburan?

Empat suplemen yang Dr Hamid cadangkan di atas iaitu Pemecah Lemak, Vit E, Vit C dan Folic Asid ada di dalam range produk semulajadi Shaklee. Produk semulajadi insyaAllah lebih mudah diserap oleh badan dan tidak meninggalkan kesan negatif.

So kak Aya akan terangkan tentang kepentingan setiap suplemen berdasarkan kepada produk Shaklee ya.

Lecithin Pemecah Lemak

Lecithin Shaklee diperbuat menggunakan sumber semulajadi daripada kacang soya non-GMO. Lecithin sangat penting diambil bagi pasangan yang mempunyai masalah obesiti atau berlebihan berat badan untuk menurunkan berat badan secara efisien.

Lecithin berfungsi untuk membantu dalam pemecahan lemak secara semulajadi kepada molekul-molekul kecil untuk penghadaman sekaligus menurunkan berat badan secara efisien.

Harganya yang mampu milik sudah tentu tidak membebankan pasangan yang betul-betul mahu memiliki cahayamata.

Vita E Complex Shaklee

Vitamin E adalah satu vitamin anti-oksida yang sangat baik untuk melindungi sel daripada mengalami kerosakan. Istimewanya Vita E Shaklee kerana dilengkapi dengan Selenium dan Ekstrak Biji Anggur untuk menambahkan lagi kuasa anti-oksidannya.

makanan-subur-buat-suami

Kajian Vita E dan Selenium yang membuktikan mampu membantu meningkatkan kualiti sperma

 

Antara manfaat Vita E adalah untuk meningkatkan kesuburan dengan mengurangkan radikal bebas yang boleh merosakkan sperma.

Gabungan Vita E dan Selenium pula berkuasa untuk meningkatkan kualiti sperma dan meningkatkan pergerakan sperma, laju gittew.

Vita C Plus Shaklee

Vita C Shaklee berbeza dengan Vitamin C di pasaran kerana diperbuat daripada sumber semulajadi ekstrak kanji jagung yang mempunyai sistem pelepasan yang konsisten agar lebih berkesan.

sebab-susah-hamil

Melalui kajian, Vita C memainkan peranan yang penting untuk meningkatkan peluang untuk hamil, menjaga kualiti sperma, memberi keseimbangan hormon dan meningkatkan sistem imun tubuh serta support kehamilan yang sihat.

Suami isteri amalkan memang cun sangat ni.

Asid Folic di Dalam B-Complex Shaklee

Asid folic ataupun Folat/B9 vitamin terkandung di dalam B-Complex Shaklee. Ia sangat penting diambil ketika merancang untuk hamil, ketika hamil dan selepas melahirkan bayi.

Asid Folic (B9) adalah satu vitamin yang sangat diperlukan untuk membina sel-sel baru. Ia penting dalam membina DNA yang baru dan membaiki DNA yang rosak. Jadi ia sangat penting dalam proses kematangan telur ovum, pembentukan placenta dan penting disaat telur “ditanam” di dalam rahim.

Untuk suami pula, asid folik turut membantu mengatasi masalah kesuburan. Ia akan mengurangkan kecacatan dalam kromosom sperma suami. Sperma yang mengalami kecacatan kromosom dan jika disenyewakan akan menghasilkan janin yang tidak sihat dan tidak dapat hidup lama. So, kalau isteri balik-balik keguguran pun ini antara satu puncanya. Jadi, pihak suami pun kenalah amalkan B-Complex ya.

Nampaknya sangat besar fungsi Asid Folik ni, patutlah Dr. Hamid duk ulang-ulang makan folic asid, makan folic asid. Hihi…

makanan-untuk-cepat-hamil

Bila doktor pun suggest, mestilah bertambah yakin dengan Nutrisi Kesuburan Shaklee kan.. kak Aya pun planning dapat anak keempat dengan set ni tau. Alhamdulillah sekarang babynya suda berusia 2 tahun lebih 😀

Panjang lebar kak Aya explain ni. Kalau tak paham, boleh wasap kak Aya terus. Kak bukan apa, sebenarnya tadi baru dapat whatsapp dari kawan meluah perasaan almaklumlah minggu depan sudah nak raya kan. Sebelum ni Kak Aya pesan amik set ni dan try petua mempercepatkan kehamilan secara moden dan tradisional ni, tapi biasalah manusia memang degil, huhu…. Lagi seminggu raya baru order, terlepas lah peluang untuk jadi baby Ramadhan, tapi insyaAllah boleh jadi baby Syawal, hihi… Kita usaha dan doa bebanyak ja la kan.

Kak Aya belanja 2 testimoni customer kak Aya yang sudah hamil dengan mengambil nutrisi kesuburan shaklee.

tips-cepat-mengandung-selepas-haid

“The greatest gift ever bila nampak 2 line yang ditunggu-tunggu sudah muncul! Hehe, tidak juga la lama suda berkahwain, cuma kami try-try dan rancang mau dapat baby tapi belum dapat rezeki. Sampai beratus-ratus duit habis check di hospital, beli pregnancy test la semua, semua sia-sia jak. Sampai saya nampak iklan di Facebook pada ni set kesuburan untuk husband and wife, dan nampak testimoni yang sangat positive, tanpa mengira harga tu supliment dengan perasaan kecewa time tu, kami terus beli di hari 1st saya period juga. Nah! tidak sampai 1 bulan ja saya makan tu Shaklee, hari ni saya positive. Thanks God, tq kak..”

cara-cepat-hamil-selepas-haid

Customer kak Aya yang ni pun memang beli sewaktu period. Alhamdulillah dipermudahkan untuk beliau untuk hamil anak ke-3.

 

Kalau mahu order set ni (jangan jadi macam kawan kak Aya tu, bertahun baru nak try, ), klik gambar BUY NOW di bawah untuk pembelian secara online menggunakan Debit/Credit Card atau hubungi kak Aya melalui whastapp http://ayachalo.wasap.myubat-supaya-subur-mudah-hamil

Luv,
Kak Aya Chalo
013.863.3224
Sedia membantu untuk lebih subur

Pengedar Vivix Shaklee Ready Stock Di Kota Kinabalu Sabah

Dua tiga hari ni banyak kak Aya dapat panggilan dari customer yang bertanyakan tentang Vivix. Ada yang sanggup tunggu, ada yang mahu cepat, so ada baiknya kak Aya senaraikan beberapa ejen Vivix Ready Stock under Pollux Family so bolehlah anda hubungi diorang terus untuk dapatkan produk Top Shaklee ni iaitu Vivix.

Sebenarnya kak Aya ada ramai lagi ejen untuk team #PolluxBiz di seluruh Malaysia, boleh refer info diorang ni di ruangan komen ya 😀

Bagi yang masih blur-blur apakah benda Vivix ni, bolehlah baca penerangannya di artikel Mengapa Anda Perlu Amalkan Vivix Setiap Hari ni. Setiap hari semakin ramai orang amalkan Vivix, so jangan ketinggalan uolls.

beli-vivix-kota-kinabalu-sabah

Inilah Vivix, si sirap merah yang powerful!

So, kalau perlukan Vivix dengan kadar segera, bolehlah berhubung terus dengan ejen Vivix Shaklee Kota Kinabalu yang kak Aya senaraikan di bawah atau di ruangan komen.

Pengedar Vivix Shaklee di Kota Kinabalu Sabah

#1 – Sue Anna

Phone: 601125353733
Facebook : Sue Anna
Instagram: @sue_anna86
Blog: mysimplysupplement.blogspot.my
Direct Whatsapp: http://www.wasap.my/601125353733

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Sue Anna di bawah)

beli-vivix-melalui-ejen-sah-vivix-kota-kinabalu

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Sue Anna. Klik gambar untuk Order secara online.

#2 – Nowa Nija

Phone: 60138748191
Facebook : Nowa Nija
Instagram: @nijabagitips
Blog: mommynowa.blogspot.my
Direct Whatsapp: http://www.wasap.my/60138748191

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Nowa Nija di bawah)

cara-beli-vivix-di-sabah-kota-kinabalu

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Noah Nija. Klik gambar untuk Order secara online.

#3 – Knur Surayati Razali

Phone: 60168429181
Facebook : Knur Surayati Razali
Instagram: @my_happyvitamins
Blog: ladyjelita.blogspot.my
Direct Whatsapp: http://www.wasap.my/60168429181

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Knur di bawah)

harga-vivix-sabah-kota-kinabalu

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Noah Nija. Klik gambar untuk Order secara online.

#4 – Easter Marcus

Phone: 60198952315
Facebook : Easter Marcus
Instagram: @easter_vits
Direct Whatsapp: http://eastervivix.wasap.my

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Easter di bawah)

vivix-ready-stock-kota-kinabalu-sabah

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Easter Marcus. Klik gambar untuk Order secara online.

#5 – Aya Chalo

Phone: 60138633224
Facebook : Aya Chalo
Instagram: @ayachalo_vits
Blog: ayachalo.com
Direct Whatsapp: http://ayachalo.wasap.my

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar kak Aya di bawah)

pengedar-shaklee-jual-vivix-sabah

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu kak Aya. Klik gambar untuk Order secara online.

Ok, cukup 5 info Pengedar Vivix di kawasan Kota Kinabalu, selebihnya anda boleh dapatkan contact number ejen berhampiran kawasan anda di ruangan komen.

Kalau mau juga beli Vivix dari kak Aya, boleh la hubungi kak Aya terus di 013.863.3224 atau klik link ni untuk terus masuk ke whatsapp kak Aya, http://ayachalo.wasap.my.

Info lanjut tentang kebaikan, manfaat, keistimewaan Vivix kak ceritakan dalam entry Mengapa Vivix Menjadi Top Produk Shaklee Malaysia ni.

Luv,
Kak Aya Chalo
Vivix Trusted Seller Since 2012

8 Produk Shaklee Jepun Kalau Masuk Pasaran Malaysia Mesti Best Gila

Sebenarnya kak Aya teruja dengan entry hari ni. Sebab kak mau share beberapa produk Shaklee Japan yang sangat best yang kak Aya dapat atau beli bulan lepas sewaktu menghadiri incentive trip ke sana.

Shaklee sebenarnya ada di 8 buah negara termasuklah Jepun. Produk Shaklee pun sebenarnya sangat banyak dan berbeza di setiap negara bergantung kepada permintaan atau kelulusan pihak berkuasa. Produk yang masuk ke Malaysia pula sangat istimewa sebab dibuat di kilang berbeza dengan produk lain yang diluluskan Halal oleh Islamic Service Of Amerika (ISA). Badan ini diiktiraf oleh JAKIM sejak tahun 1983.

So hari ni kak Aya akan kongsikan beberapa produk Shaklee Jepun yang kak dah try.

Kalaulah semua produk ni masuk Malaysia kan besttttt… cuma kenalah dapatkan sijil halal dan kelulusan masuk Malaysia. Oh ya, produk yang kak beli ni kak sudah check (staff Shaklee pun dah checkkan), insyaAllah tiada bahan-bahan yang meragukan, sebab kat Jepun, produknya ada juga menggunakan porcine, hihi… so kalau nak ke Jepun dan beli produk Jepun, kena hati-hati tau.

vivix-ready-stock-sabah-indah-permai

8 Produk Shaklee Jepun Yang Kalau Masuk Malaysia Mesti Best Gila

  1. ESP Pelbagai Perisa

    Semua pun tahunESP merupakan salah satu produk Top 10 di Malaysia. Yang ada di sini cumalah perisa Vanilla. Di Jepun pula ada pelbagai perisa iaitu Choco, Pecan, Coffee, Peach, Regular dan Vanilla. Mana satu yang sedap? Sejujurnya kak Aya suka kesemua perisa yang ada. Semua sedap! Tapi yang kak paling suka sekali adalah Peach sebab wangiiii sangat.

    ejen-shaklee-kk-sabah

    Instant Protein Assorted Pack. Ni best gila kalau ada di Malaysia, senang nak bawa balik kampung, senang bawa travel, boleh tukar-tukar taste. hihi… Doakan masuk Malaysia suatu hari nanti. Tinggi permintaan ni.

    Manfaatnya? sama macam ESP Shaklee yang ada disini. Untuk gebu-gebu, untuk cantikkan kulit, kuku, rambut, untuk sustained energy dan untuk kenyang yang lebih lama. Banyak lagilah manfaat ESP ni.

2. Shaklee Fiber

Shaklee Fiber ni dulu tidak silap memang ada di Malaysia. Tapi kak Aya no idea kenapa dihentikan pada pertengahan 2013. Alhamdulillah merasa juga yang dari Jepun ni.

Shaklee Fiber ni adalah satu serbuk fiber semulajadi tanpa perisa yang boleh di tambah ke dalam minuman seperti ESP, Instant Protein, jus, Vivix atau Performance Drink. Minum macam tu saja pun boleh.

pengedar-shaklee-kota-kinabalu-ready-stock

Shaklee Fiber ni kak Aya dapat sebagai gift semasa Dinner bersama Dr. Kojima (Inventor Nutriferon Shaklee) di Imperial Jepun tempoh hari. Dapatlah 3 kotak, kak 1, Awal 1, papanya 1. Alhamdulillah merasa gak. Sekarang ni setiap kali sahur kami minum ni, anak-anak pun kak Aya bagi sebab ia bantu juga untuk rasa kenyang yang lebih lama.

Antara manfaat Shaklee Fiber termasuklah untuk kesihatan usus, mudah lawas, elak sembelit dan buasir. Kak Aya minum ni memang rasa best jak membuang, puas gittew, hihihihi… jadi kalau Shaklee Fiber ni masuk Malaysia, boleh la kita “geng”kan dengan Herblax untuk pastikan membuang dengan lancar setiap hari. Selain tu terdapat pelbagai manfaat fiber yang lain termasuklah kesihatan jantung dan merendahkan kolestrol.

3. Shaklee Bifidus

Produk yang direka untuk berdasarkan tiga idea untuk persekitaran usus yang baik iaitu probiotik, prebiotik, biogenics. Ia menggabungkan bifidobakteria dan bakteria asid laktik, oligosakarida dan laktoferin yang membantu meningkatkan fungsinya.

Dengan mengamalkan Shaklee Bifidus ni, kita sediakan usus dengan bakteria baik yang sangat bagus untuk kesihatan.

pengedar-shaklee-di-sabah

Shaklee Malaysia tiada produk yang ada probiotics ni. So memang sangat baguslah kan kalau produk ni masuk. Dengar-dengar untuk penghidap eczema, antara satu cara untuk control adalah dengan mengamalkan probiotik ni.

Memandangkan Shaklee Bifidus belum ada di Malaysia, kak suggest untuk dapatkan persekitaran usus yang kaya dengan bakteria baik, amalkanlah minuman kultur. Hehe…

4. Shaklee Kids: All In One Shake

Yang ni sedap sangat, anak-anak kak Aya memang suka. Memang berlainan sikit dengan Mealshakes sebab berperisa Strawberry dan acah-acah yogurt gitu. Add air biasa or dalam susu. Dua-dua pun sedap.

Kandungannya lebih kurang dengan Mealshakes iaitu multivitamin yang lengkap dengan fiber dan beberapa nutrien lain yang penting untuk perkembangan pesat anak-anak.

pengedar-shaklee-sepanggar-sabah

Yang ni kak Aya dapat as welcome gift (suprise kat bilik) sebab kak bawa Awal Syahmi sekali ke trip Jepun. Kawan-kawan yang tiada bawa anak tak dapat ni. Untunglahhhh Awal Syahmi boleh abang adik merasa sekali. hihi…

5. Shaklee Collagen Powder

Haa, yang ni tak hairan kan sebab ada kat Malaysia. Tapi kak Aya mau story ni, Collagen Shaklee Jepun dia add on nutrien untuk meningkatkan moisture dengan lebih effective. Double moist gittew. Patutlah minum beberapa hari rasa kulit muka ni best jak.

ejen-vivix-sabah-kota-kinabalu

Lagi satu, Collagen Shaklee ni dikilangkan di Jepun so, harganya jauh lebih murah, ce teka berapa harga sekotak? hihihi… harganya kurang RM100 dari Collagen Powder Malaysia. Menggoda bak hang! Kak Aya tergoda sampai beli 5 kotak uolls. Hihi… ya lah, umur dah masuk 35 ni, collagen sangat perlu tau. Nak juga ada effect toing-toing sana sini.

Kalau mahu gebu gebas, tegangkan sana sini dan kecikkan liang roma yang semakin membesar tu, boleh la usha harga Collagen Powder Malaysia sini.

6. NutriFeron Shaklee

Yang ni pun tidak hairan sebab ada di Malaysia. Tapi, jangan tak tau, NutriFeron dicipta oleh pakar imunologi terkemuka dunia Dr. Yasuhiko Kojima yang berasal dari Jepun. Jadi NutriFeron yang datangnya dari Jepun sangatlah special. Malaysia punya datang dari US.
ubat-bengkak-tonsil-teruk

Fungsinya sama iaitu sebagai immune booster semulajadi yang meningkatkan sistem pertahanan badan secara semulajadi. Kalau mudah sakit, kerap tonsil, eczema, dan apa-apa yang berkaitan dengan sistem imun, eloklah amalkan Nutriferon ni.

Dr-yasihiko-kojima-pencipta-nutriferon-shaklee

Gambar kenangan bersama Pakar Immunology terkenal Dunia yang menemui interferon, Dr. Yasuhiko Kojima sewaktu trip Shaklee ke Tokyo Mei 2017 lepas. Bangga tau dapat jumpa beliau sendiri sebab kak Aya memang tidak tinggal NF ni sebab dulu-dulu kak kerap kena tonsel. Fuhh.. serik kalau boleh nda mau kena lagi.

7. Premium Mask 3D

Wow! Sebenarnya ini antara kegemaran kak Aya iaitu produk special care Shaklee Jepun Premium Mask 3D.

Pemenang Gold Medal Monde Selection tiga tahun berturutan (2014, 2015, 2016) ni bukti keberkesanan produk ni tiada tandingan. Kak Aya yang baru pakai sekali pun rasa kelainan di kulit muka apatah lagi kalau habis sekotak kan? mesti kalah Rita Rudaini ni, ahaks.

masker-shaklee-kota-kinabalu-sabah

Sebenarnya kak jarang pakai mask-mask ni, selalu buat masker jak. Bukan apa, takut mencuba brand lain, almaklumlah dulu muka teruk sangat. So bila nampak Shaklee Jepun ada produk ni, kak Aya pun teruslah order. Mahal belakang kira yang penting yakin selamat. 😀

Serius best pakai mask ni, nasib jak nda nangis, hahaha… berbaloi beli walaupun harga boleh tahan gak dengan 6 keping sekotak. Mask ni baiki struktur muka, jadikan glowing, melembapkan dan menghilangkan garis halus wajah. Bak kata dalam website Shaklee Japan “We deliver prominent moisture, and it looks beautiful and shiny like after aesthetic. It prepares the texture and makes fine wrinkles less pronounced by drying”

Efficiency assessment tested tau kesan dia. Patutlah menang award kan. Kalau tengok Monde Selection tu bukan benda memain, world class tau. Kak beli ni 2 kotak, kemain kan? hihi… cantik punya pasal.

8. Refuncell UV Cut Bass Lasting BB (spf 30) dan Treatment Powder Foundation

BB Cream ni pun tiada kat Malaysia, please lah masukkan Make Up produk masuk pasaran Malaysia. InsyaAllah sentiasa licin! Haha.. ya la, bukan senang kan nak dapat produk makup natural dan organik ni.

BB Cream ni khas untuk warna kulit wajah yang tidak sekata dan berpori. Dia tutup cela uolls. Memang licin dan nampak glowing pakai cream ni. Kak Aya sebelum ni guna BB Cream MEK (bukan nama sebenar), BB Cream Shaklee ni rasa lebih ringan, murah diserap dan mudah dibersihkan menggunakan makeup remover Nutriwhite.

vitamin-jerawat-jeragat-shaklee-kota-kinabalu-sabah

Treatment Powder Foundation ni pula bedak muka yang dikhaskan untuk menutup cela dan kelihatan natural pada wajah. Ia lengkap dengan bahan yang melembapkan kulit. Yang ni pun kak Aya suka. Serius rasa cerah dan sekata ja kulit wajah tu. Pakai pun jimat-jimat ni takut habis. Kang terpaksa terbang ke Tokyo semata-mana nak beli bedak, hihi…

Fuhh, selesai 8 produk kak kongsikan.

So, mana satu produk yang menggiurkan? Haha… sewaktu di Jepun tempoh hari sempat juga lepak dengan Presiden Shaklee Malaysia, Madam Helen, dan sempat jugalah tanya tentang produk Jepun untuk dimasukkan ke Malaysia ni. Beliau kata memang ada niat nak bawa masuk, cuma ya lah, kena ikut prosedur dan kena dapatkan Halal certification, penting tu.

Jadi, kita tunggu jak lah. Kalau rasa-rasa tak sabar tunggu, boleh la terbang ke Jepun, dan ajak uncle-aunty Jepun jadi ahli kat sana dan belilah dengan diorang, huhu… Bagi yang sudah jadi ahli Shaklee di Malaysia ni, boleh juga beli Ambassador Pack dan cari downline kat sana. Bolelah dia uruskan pembelian nanti. Bijak tak kak Aya, siap bagi tips ni. Hihi…

Ok lah, itu ja perkongsian hari ni. Jangan lupa follow blog kak Aya ni untuk jadi orang pertama dapat new updates tau. Take care! Jangan mimpi pakai masker 3D pula ya, hihi…

Luv,
Kak Aya Chalo
Kak Suka Produk Jepun!

Lelaki Bocor Rahsia Cara Hilangkan Parut & Lubang Chicken Pox

Terkejut kak Aya baca status seorang lelaki bernama Donny Reyn di Facebook yang berkongsi cerita beliau memicit nanah chicken pox sehingga meninggalkan lubang dalam dan parut teruk di wajahnya. Siap picit tu, confirm lah lubang akan kekal selama-lamanya cik abang oiiii..

Donny cerita lagi bahawa doktor sendiri katakan lubang dan parut cacar air tu sukar untuk sembuh dan kalau sembuh pun ia akan mengambil masa yang lama dan bukannya sembuh 100% seperti sediakala.

Ya lah, maklum sajalah kalau sudah dewasa ni segala parut dan lubang-lubang ni degil sangat mau pulih kan, bukan macam budak-budak.

Jadi siapa tidak panik bila doktor katakan sedemikian. Hilanglah wajah hensem dan halus selama ni. Lubang chicken pox dan parut tu confirm lah akan kekal. Sedihnya!cara-merawat-chicken-pox-cacar-air

Tapi, Donny katanya beliau berjaya pulihkan lubang dan parut tu dan kulit wajahnya kembali seperti asal. Bagaimana Donny lakukannya?

Suspen pula. Betul ka tidak cerita beliau ni? Jom kita baca dulu status asal beliau. Siap ditujukan kepada Pengedar Shaklee tu, huhu… berdebar kak.

Kpd Syarikat & Agen2 SHAKLEE… ini utk kamu…

Tujuan sy buat pkongsian ni bukan mahu mjatuhkan @ mgaibkan Syarikat…..
Sy hnya bkongsi kpd kwn2 fb mnatau bmanfaat… tahun lepas lbh kurang 29.11.16 sy mula kena cikon pox. Mulanya sy fikir jerawat jd sy x peduli. Sy makan ja kerang. Sekali trus jd byak & gatal sampai sy x blh tahan. Sy tampar2 muka sy. Sy garu. Barulah sy perasan rupanya cikon pox…mgkn sbb sy mkn kerang trus bernanah. Jd krna gatal sy pn picit tu nanah spy kluar. Apa lg muka sy pn trus blubang.. dlm lg tu..doktor cakap susah mau sembuh tu lubang klu sembuh pn mgkn ambil masa yg lama tp bukan 100% sbb kulit sy bukan lg kulit budak2. Perasaan sy masa tu takut.. Camna sy bdepan dgn org dgn muka yg hancur😂😂😂..sampai sy jln2 pn guna penutup muka….bila sy post pic sy d fb ramai kwn2 yg bg cadangan guna produk dr A ke Z & herba kg. Klu herba kg camna sy mo cari d tengah2 bandar ni😂😂😂….Terima kasih kpd smua kwn2 yg bg cadangan.. yg pertama mdahului cadangan adalah produk shaklee. SHAKLEE ni sdh sy dgar btahun2 tp sy x pernah ambil peduli. Sy ni jenis negatif dgn produk2 apalagi yg bkaitan dgn MLM. Tp krna tpaksa, sy pn cuba…sy gunakan ESP & VITAMIN C…apa yg tjadi mmang luar biasa… dlm seminggu ja sy guna sy sdh merasa ada perubahan pd muka sy. Proses pyembuhan yg cepat. Cikon pox jd kering & mgecut.. ptengahan bln 12 cikon pox sy mula pudar. Hanya sebulan lbh shja cikon pox sy sembuh 100%.. langsung x kesan d muka sy. Lubang2 yg besar serta dalam hilang.. bln januari 2017 ada kwn tnya…aiks bukan ko kena cikon pox ka dia blang hairan… sy jwb…iya tp sdh sembuh 100%😂😂.. Hebat kan😀😀..gambar tu x d edit & bukan guna camera 360… camera sy biasa ja…tu pic original.. blh jumpa & cek sndiri muka sy mmang sdh x bekas cikon pox…mcm x pernah kena…yg tggal lubang hidung & tai lalat sy lg😂😂…. Sorry sy bukan agen @ member Shaklee… sy hnya ingin bkongsi & btrima kasih kpd produk Shaklee….jd pgajarannya jika ada kwn2 fb tag kta apa2 produk smada Shaklee, La soul, Stg, trutama produk2 kesihatan yg sah & bdaftar KKM, jgn marah & negatif…manatau 1 hari nant kta perlukan…x paya kta cari2 d luar.. hubungi ja agen dia…sekian pkongsian sy….manatau bmanfaat…

Ini post asal beliau. Fuhh… baca sampai keluar peluh. Ingatkan dia mau kutuk Shaklee, hihi…

Memandangkan dua produk yang beliau guna ni berkesan, jom kak Aya ceritakan lebih lanjut tentang dua produk yang membantu dalam mengembalikan kehemseman beliau iaitu ESP dan Vita C Shaklee. Dua-dua masuk dalam Produk Top 10 Shaklee ni.ubat-hilangkan-parut-bekas-chicken-pox-cacar-air

Bagaimana ESP dan Vita C Shaklee boleh membantu kulit beliau pulih.

ESP

ESP merupakan satu sumber protein berkualiti tinggi berasaskan tumbuhan. Sel Kulit kita terhasil daripada blok-blok protein. Protein ni bahan asas untuk sel. Cukup bekalan protein berkualiti tinggi, cun lah kejadian sel tu.

Jadi, bila sel kulit kita rosak, protein untuk bantu repair dan hasilkan sel-sel sihat sekaligus kulit tu nampak lebih sihat, gebu sekaligus membaiki struktur kulit seperti parut dan lubang. Protein juga membantu menghasilkan collagen di dalam badan, collagen bagi kesan tegang pada kulit. Nah, jadi tau sudah kan cemana Donny boleh “dapat balik” kehensemannya, hihi… Orang bilang, sihat di dalam, terpancar di luar gittew.

Vita C

Istimewanya Vita C Shaklee sebab ada sistem pelepasan berperingkat (lepas slow-slow) yang membolehkan vitamin c diserap secara maksimum ke dalam badan. Vitamin C ni adalah vitamin larut air. Kalau tiada sistem pelepasan ni, itu yang kata jadi urin mahal sebab semua vitamin c keluar melalui air kencing sejam selepas diambil.

So, vitamin c yang menyerap sepenuhnya ke dalam darah membolehkan badan mendapat vitamin c yang cukup untuk bantu pembaikan sel kulit setiap hari. Vitamin C juga sangat bagus dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Tu yang Donny cakap cepat jak sembuh chicken pox dia tu.

Selain itu, vitamin c juga terbukti memutihkan dan mencerahkan kulit. Jadi, parut-parut hitam tu secara perlahan-lahan menjadi cerah.

Itulah sebenarnya yang berlaku kepada Donny. Untunglah beliau mahu berikhtiar dengan Shaklee kan?

Badan kita kalau mahu sembuh lebih cepat kena amalkan makanan seimbang, minum air yang cukup, tapi, faham-faham la kan, kalau sudah sakit, gatal sana sini, makan pun kena hati-hati, salah makan gatal pula. Tu sebab mengambil makanan tambahan (suplemen) sangat penting untuk mempercepatkan penyembuhan luka tanpa meninggalkan parut.

So, kak Aya mahu bagitau ni, dua produk ni bukan terhad kepada masalah Cacar Air atau Chicken Pox sahaja, tapi juga boleh diambil untuk kekalkan wajah yang flowless, cerah, gebu atau jika ada masalah jerawat teruk pun boleh juga. Kita repair dari dalam.

Kalau berminat untuk try dua produk ni, boleh klik poster BUY NOW di bawah atau hubungi kak Aya untuk info lanjut. Klik link ni untuk direct whatsapp http://ayachalo.wasap.my.harga-ESP-shaklee-dan-cara-order-ESP-shaklee

Luv,
Kak Aya Chalo
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Like Fanpage Rak Vitamin AyaChalo
Follow Instagram ayachalo_vits

Minuman Untuk Tenaga Berpanjangan Dan Elak Keletihan

Biasa dengar minuman isotonik seperti 100 plus? Haa, yang tu versi minuman bertenaga bergas kan? Shaklee pun ada produk seumpamanya namun jauh lebih sihat kerana tanpa gas, tidak mengandungi gula tiruan dan terbukti mampu memberi lebih tenaga, kurangkan haus dan keletihan melalui ujian klinikal.

Penyahhidratan merupakan sebab biasa yang menyebabkan kelesuan dan tahap pencapaian yang kurang memberansangkan terutamanya atlit.

Ini juga merupakan salah satu faktor penting mengapa Performance® Drink Shaklee menjadi minuman pilihan atlit Olimpik Amerika Syarikat dan ia juga menjadi pilihan NASA untuk dibekalkan kepada angkasawannya.

Shaklee Performance telah terbukti secara klinikal untuk menyokong tahap hidrasi berbanding air. Tambahan pula Performance mempunyai lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang ada di pasaran.

harga-performance-drink-shaklee

Diorang ni amalkan Sport Nutrition Shaklee tau.

Bukan calang-calang tau minuman ni, atlit Olimpik USA dan Angkasawan NASA pun minum PD ni, so pastikan kena test power sendiri, hihi..

Dalam performance drink terdapat rumusan eksklusif OPTI-Lyte (patented) yang terbukti mampu memberi penghidratan berkesan, memaksimumkan ketahanan dan membekalkan lebih tenaga kepada atlit. Tapi, ini bukan bermakna atlit jak boleh minum, kita pun boleh sebab turut terdedah kepada dehidrasi, kita pun bersukan dan sebagainya.

Keistimewaan Performance Drink

  • Minuman isotonik tidak berkarbonat (tidak bergas)
  • Lengkap dengan proprietari OPTI-Lyte™ iaitu campuran elektrolit ditambah dengan campuran unik karbohidrat untuk memberikan tenaga segera dan berterusan disamping menyokong penghidratan optimum.
  • Tanpa kandungan gula tiruan seperti sucralose atau aspartame
  • Kandungan gula yang sangat minimum
  • Bersifat isotonik iaitu minumam ini mempunyai jumlah kepekatan karbohidrat yang sama dengan darah kita. Kesannya ia akan mudah diserap dan sekaligus meningkatkan kadar gula di dalam darah dan memberikan rasa yang lebih bertenaga lebih lama.
  • Menstabilkan bendalir di dalam badan agar tidak mudah terdehidrasi
  • Baik untuk tindak balas saraf dan otot
performance-drink-shaklee

Keistimewaan Performance Drink Shaklee berbanding minuman tenaga lain di pasaran. Kalau anda atlet, jangan risau sebab nutrisi ni tidak akan mengganggu ujian kesihatan atlet.

Manfaat Performance Drink

  • Meningkatkan Daya Ketahanan Badan

Memberikan tenaga kepada sel dan otot dengan cepat. Ia turut menggantikan air yang hilang sewaktu latihan fizikal, meningkatkan daya tahan otot dan memanjangkan waktu latihan tanpa mencederakan tubuh.

  • Membekal Tenaga & Daya Ketahanan Fizikal

Ia membekalkan elektrolit dalam tubuh dan mengimbangi metabolism air dalam tubuh. Ia mengandungi sodium, potassium, kalsium, magnesium dan chloride. Produk ini turut dirumus ekslusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutamanya mereka yang menetapkan kawasan tropika dan mereka yang aktif dalam kerja harian.

  • Mencegah Dehidrasi

Mengurangkan kehausan, mencegah penyahhidratan dan mengelakkan kulit kering.

  • Mengekalkan Paras Gula Darah

Terbukti secara klinikal dalam memelihara paras gula darah yang penting bagi tenaga otot dan percepatkan sembuhan akibat kecederaan otot.

minuman-tenaga-untuk-sukan

Barisan Olympian USA yang dikuasakan oleh Shaklee


kajian-klinikal-minuman-performance-shaklee

Ujian Klinikal yang dijalankan ke atas produk Shaklee Performance. Ini bukti produk berkesan terhadap penghidratan berkesan, memberikan lebih tenaga dan memaksimumkan ketahanan badan ketika bersukan.

Siapa yang boleh mengambil Shaklee Performance Drink?

  • Para atlit atau mereka yang mempunyai gaya hidup aktif
  • Lelaki
  • Wanita
  • Warga emas
  • Kanak-kanak 2 tahun ke atas (alternatif kepada air garam ORS)
  • Mereka yang berpuasa
  • Sebelum dan selepas pembedahan
  • Mereka yang ingin tidur lewat malam
  • Badan rasa keletihan atau demam
  • Penyahhidratan otot dan kulit
  • Cirit-birit
  • Rendah paras gula
  • Tiada selera makan
  • Migraine atau pening kepala disebabkan dehidrasi
  • Para ibu yang menyusukan anak

Harga dan Kuantiti Shaklee Performance

Harga: RM 91.40
Perisa: Orange
Kuantiti: 539g
Sajian: 30 hari
Cara pengambilan: Akan diberikan selepas pembelian 

Untuk tempahan sila klik icon BUY NOW di bawah atau hubungi Kak Aya melalui whastapp di 013-8633224  klik untuk direct whastapp.

harga-performance-shaklee-dan-cara-order-pd-shaklee

*Jaminan Shaklee: Sentiasa Selamat, Berkesan dan Semulajadi
**Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, mengubati atau mencegah sebarang penyakit.Tidak boleh diambil oleh wanita hamil.

6 “Penyakit” Semasa Berpuasa Dan Tips Menghadapinya

Semasa berpuasa tubuh badan kita berhadapan dengan pelbagai ketidakselesaan yang diibaratkan sebagai “penyakit bulan puasa” yang mengganggu emosi, fizikal dan mental semasa berpuasa. Antara “penyakit” atau ketidakselesaan yang biasa dialami termasuklah masalah pedih ulu hati, sembelit, kelesuan, sakit kepala yanag teruk, dehidrasi, naik berat badan dan sebagainya.tips-hadapi-pedih-ulu-hati-semasa-puasaHari ni kak Aya kongsikan apa “penyakit bulan puasa” yang kerap dialami dan bagaimana mengatasi masalah ketidakselesaan yang kak sebutkan di atas, agar dapat menjalankan Ibadah puasa dengan lancar dan gembira. Ya lah, takkan mau ponteng puasa kan? Hihi…

Ketidakselesaan Yang Kerap Berlaku Semasa Berpuasa

  1. Masalah Pedih Ulu Hati

Keadaan berasid di dalam perut berfungsi untuk menghadam makanan dan membunuh bakteria. Tapi, jika asid perut terhasil secara berlebihan atau ia naik semula ke kawasan esophagus, ini akan menyebabkan pedih ulu hati atau heartburn.

Semasa berpuasa, kebiasannnya asid perut yang terhasil akan berkurangan. Tetapi, masalah pedih ulu hati boleh berpunca daripada kerana terbayang tentang makanan atau aroma makanan yang mana menyebabkan tindak balas semulajadi dari otak untuk meningkatkan penghasilan asid di dalam perut.

Pedih Ulu Hati boleh dikawal dengan:

  • Makanlah secara sederhana
  • Elakkan memakan makanan berminyak dan pedas
  • Kurangkan pengambilan kafien
  • Mengambil protein berkualiti tinggi berasaskan tumbuhan untuk menguatkan otot perut dan esofagus. Jadi tidaklah mudah dicederakan oleh asid perut.

Tips Kak Aya:

Musim puasa ni kak tiada masalah pedih ulu hati. Cuma, kak selalu kembung perut, stress juga. Untuk pastikan angin keluar dari badan secara efisien, kak amalkan makanan tambahan Peppermint Ginger untuk mengatasi masalah ketidakselesaan perut tu. Untuk atasi masalah pedih ulu hati, kak Aya juga sarankan masukkan ESP Protein dalam menu sebab ia bagus untuk otot perut dan esofagus.

  1. Sembelit

Sembelit adalah masalah biasa yang dihadapi di bulan Ramadhan. Ini berpunca daripada kekurangan bendalir dalam badan dan kurangnya mengambil fiber/serat semasa berbuka dan bersahur.

Bagaimana mengatasi masalah Sembelit ni pula? Kenalah buat benda ni:

  • Pastikan minum air secukupnya semasa sahur dan iftar.
  • Banyakkan mengambil makanan yang tinggi serat seperti buah-buahan dan sayuran.

Tips Kak Aya:

Ambil makanan tambahan yang boleh meransang aktiviti usus seperti Herblax iaitu sejenis julap lembut, so tiadalah masalah sembelit teruk di bulan Ramadhan. Nda mau la kan time raya kena buasir pula. Huhu…

  1. Keletihan

Kurang tidur, makan makanan kurang bernutrisi dan kurang seimbang, dan kehilangan elektrolit badan akan menyebabkan badan mengalami keletihan.

So, sepanjang bulan Ramadhan, pastikan;

  • Dapat rehat yang cukup, tidur yang berkualiti supaya boleh bangun dengan segar semasa sahur. Tiadalah jadi macam zombie kampong pisang kan, hihi…

Tips Kak Aya

Pastikan badan kekal hidrat dengan Perfomance Drink untuk tenaga berpanjangan. Rancang menu berbuka dan sahur yang mengandungi makanan yang dapat kekalkan tenaga lebih lama seperti ESP Protein.

  1. Sakit Kepala

Dehidrasi atau kekurangan bendalir di dalam badan yang disebabkan kandungan elektrolit badan yang tidak seimbang, kelaparan, atau keletihan boleh menyebabkan sakit kepala menyerang.

Tips elak sakit kepala, pastikan:

  • Jangan skip sahur dan kekalkan diet yang seimbang.

Tips Kak Aya

Masukkan ESP Protein dalam menu untuk kekalkan tenaga dan panjangkan tempoh rasa kenyang tu. Untuk mengatasi masalah kekurangan bendalir badan, kak Aya amalkan Performance Drink yang terkandung campuran unik elekrolit yang sangat membantu untuk kekal hidrat. Stress tau kalau migraine time puasa.

  1. Dehidrasi/Kekurangan Air

Semasa berpuasa, secara semulajadi badan akan kehilangan elektrolit melalui pernafasan, perpeluhan dan perkumuhan. Pengurangan air yang berlebihan boleh berlaku bila terdedah kepada cuaca panas, tidak meminum air mencukupi semasa berbuka atau sebelum sahur dan juga disebabkan aktiviti fikizal.

Elakkan dehidrasi dengan

  • Elakkan terdedah kepada panas
  • Kurangkan aktiviti fizikal yang menyebabkan berpeluh dengan banyak

Tips Kak Aya

Offcourse minum Performance Drink agar menyeimbangkan elektrolit badan dan untuk tenaga berpanjangan.

tips-minum-8-gelas-air-di-bulan-ramadhan

  1. Naik Berat Badan dan Obesiti

Sepatutnya bila puasa ni berat turun la kan? Tapi tidak mustahil juga naik kalau makan secara berlebihan, makan makanan tinggi lemak, makanan tinggi gula dan sebagainya. Dah kenyang tidur pula, alahai, confirm naik berat badan, huhu…

Jadi, solusinya

  • Makanlah secara sederhana, kalau boleh elakkan la bazar ramadhan sebab nanti macam-macam pula dibeli, pastu sudah beli, kena habiskan pula sebab takut membazir kan.
  • Disiplin yang ketat, dan kawal pemakanan boleh elak daripada berat badan naik.

Tips Kak Aya

Untuk mencukupkan nutrisi harian, kak amalkan Mealshakes sebab ia bekalkan kak dengan 19 jenis vitamins dan mineral dan yang paling penting, kak Aya telan Lecithin yang merupakan natural fat emulsifier yang berfungsi untuk emulsi dan pecahkan lemak yang masuk dalam badan dan bawanya keluar daripada badan. So, boleh la kurangkan lemak yang diserap dalam badan. Aci la kan?

Fuhh.. settle. Panjang lebar kak Aya ulas dengan penyakit bulan puasa kali ni. Lagi satu masalah yang kerap berlaku juga adalah Gastrik. Yang ni kak cerita panjang lebar di artikel Penawar Gastrik Teruk Di Bulan Ramadhan ni.

So kak Aya pesan supaya penyakit-penyakit ni tidak datang menjenguk, silalah minum air secukupnya, makan secara sederhana, jangan membazir, keep cool agar tidak mudah dehidrasi, makan buah dan sayur dan suplement wisely.

Luv,
Kak Aya Chalo
Ibu menyusu tapi kekal bertenaga sepanjang hari
Alhamdulillah!

 

Sebab Mengapa Anda Perlu Amalkan Vivix Setiap Hari

Kalau perasan, zaman sekarang ramai orang muda dapat penyakit yang kalau dulu-dulu hanya orang tua jak dapat penyakit tu. Kenapa ini berlaku? Inilah yang disebabkan oleh proses penuaan semakin cepat disebabkan pelbagai faktor seperti pemakanan kurang berkhasiat, tekanan hidup yang tinggi, kurang bersenam dan macam-macam lah.

Adakah cara melindungi sel-sel badan kita daripada mengalami proses penuaan yang cepat ni. Risau juga kan bila dengar kawan ni stroke, kawan tu kanser, jiran ni darah tinggi etc etc.

Sebab tu lah badan kita perlukan anti-oksiden yang mampu melawan segala radikal bebas yang masuk ke dalam badan pada setiap saat.

Vivix merupakan satu produk yang kandungannya mempunyai kuasa anti-oksidan yang tinggi serta kaya dengan Polifenol dan Resveratrol tumbuhan.

Nutrien inilah yang akan membantu untuk melambatkan proses penuaan sel-sel badan. Ini bukan setakat “tua” tau, tapi, sebenarnya penuaan pra-matang (sel-sel tua sebelum sampai masanya) akan menyebabkan tubuh badan kita mudah terdedah dengan pelbagai jenis penyakit. Scary but ramai tidak sedar benda ni.

Produk-shaklee-paling-laku-di-pasaran

Vivix merupakan Best Seller di Shaklee. Nombor 1 tau.

Bagaimana Sel Boleh Mengalami Penuaan Pra-Matang?

Setiap hari sel di dalam badan mengalami kemusnahan, di bawah adalah faktor-faktor yang menyebabkan penuaan sel.

  1. Kemusnahan DNA

Kemusnahan DNA berlaku setiap hari. Sebenarnya berjuta-juta DNA musnah dan mempercepatkan lagi proses penuaan. Kemusnahan ni berlaku disebabkan oleh Radikal Bebas yang masuk ke dalam badan setiap saat. Ini akan merosakkan DNA seterusnya merosakkan sel tubuh badan.

2. Aktiviti pengawalan genetik semakin berkurang

Ini disebabkan oleh protein yang akan mengaktifkan DNA untuk bekerja dimusnahkan oleh radikal bebas. Jadi untuk dapat “kuasa” pengawalan yang baik, badan perlukan anti-oksidan supaya radikal bebas tidak mengganggu sel-sel badan daripada berfungsi sebaiknya.

3. Penghasilan tenaga di peringkat sel berkurang 

Apabila radikal bebas mengganggu, sel badan akan kurang tenaga. Apabila sel menjadi kurang tenaga, badan pun akan automatik sukar untuk menghasilkan tenaga kerana sel rosak.

4. Pengumpulan AGE Protein

Kesan ke atas mekanisma di atas, akan menyebabkan AGE protein semakin meningkat. Pengumpulan AGE protein akan menyebabkan penyakit seperti Diabetes, penyakit Jantung dan sebagainya.

Apabila perkara di atas berlaku, ia akan mengakibatkan sel badan mati. Apabila terlalu banyak sel-sel badan mati, bermakna lebih cepatlah proses penuaan berlaku.

Apabila proses penuaan berlaku dengan cepat, maka lebih tinggi risiko untuk dapat pelbagai penyakit seperti Kanser, Kencing Manis, Arthritis, Serangan Jantung dan sebagainya.

Kesan-penuaan-vivix-shaklee

Bagaimana Bahan Di Dalam Vivix Boleh Membantu Melambatkan Proses Penuaan?

Vivix kaya dengan bahan yang tinggi dengan Polifenol dan Resveratrol (tinggi kuasa anti-oksidan) yang didapati daripada 4 bahan utama iaitu Polygonum Cuspidatum, Muscadine Grape, Elderberri Eropah dan Lobak Ungu.

penawar-kencing-manis-dan-darah-tinggi

Empat bahan utama di dalam Vivix ini telah diuji secara klinikal dan terbukti mampu untuk:

  1. Memberi perlindungan kepada DNA dan sel badan. Anti-oksidan akan menghalang radikal bebas untuk merosakkan sel-sel badan.
  2. Bila sel-sel dilindungi, ia dapat beri kesan positif terhadap pengawalan genetik dengan lebih bagus.
  3. Bantu dalam meningkatkan penghasilan tenaga pada sel badan. Mengambil resveratrol setiap hari akan meningkatkan bilangan mitokondria dan secara tidak langsung badan lebih bertenaga.
  4. Memperlahankan penghasilan AGE protein sebanyak 90%. Jadi, kebarangkalian mendapat penyakit lebih rendah.

Sebenarnya sel badan kita mengalami proses penuaan setiap hari. Jika sel-sel badan semakin banyak rosak, ini bermaksud sel penuaan badan akan berlaku dengan lebih cepat. Sebab tu lah keadaan kesihatan setiap individu berbeza. Contoh umur sama, tapi A lebih sihat berbanding B.

 

Ini juga bergantung kepada faktor yang kak Aya sebut di atas tadi iaitu gaya hidup, pemakanan, nutrisi yang diamalkan, bersenam, tahap stress dan sebagainya.

So, dengan adanya minuman yang kaya dengan anti-oksida ni, ia memudahkan untuk melindungi sel-sel badan daripada penuaan sel kan?

Apa Manfaat Bahan Utama Yang Terkandung Di Dalam Vivix?

Seperti yang kak Aya mention tadi, terdapat 4 bahan utama yang terkandung di dalam Vivix iaitu Polygonum Cuspidatum, Muscadine Grape, Elderberri Eropah dan Lobak Ungu. Keempat-empat bahan utama kaya dengan resveratrol dan polifenol dan mempunyai fungsi tersendiri.

  1. Polygonum Cuspidatum: Sumber terbaik resveratrol. Ia telah digunakan di China selama lebih 100 tahun untuk merawat rambut beruban. Ia mempunyai kuasa anti-penuaan yang kuat.

Manfaat-vivix-shaklee-kencing-manis

2. Muscadine Grape/Anggur Muskadin: Salah satu ingredient terpenting dalam Vivix. Merupakan anggur yang bersaiz besar yang mana kuasa anti-oksidannya 40 kali lebih bagus berbanding anggur biasa. Ia turut mengandungi 20 kromosom berbanding anggar biasa. Satu kromoson tu ada extra polifenol yang memberi manfaat seperti tinggi anti-oksidan, anti-radang dan anti-bakteria.

Ubat-anti-bakteria-vivix-shaklee

3. Elderberri Eropah: Mengandungi sejenis polifenol iaitu flavonoid yang sangat bagus untuk mata kerana ia memberikan perlindungan kepada sel mata. Ia juga sangat baik dalam fungsi anti-keradangan, melegakan kesakitan, melegakan batuk, selesema dan melawan jangkitan bakteria dan virus serta baik untuk meningkatkan sistem imun badan.

Vivix-dan-testimonial-katarak-bantu-penglihatan

4. Lobak Ungu/Purple Carrot: Tinggi dengan polifenol Anthocyanin yang sangat bagus untuk kesihatan jantung, kerana sifatnya yang anti-bengkak, antioksidan, mengurangkan risiko dalam penghasilan plak dalam darah, elak pembekuan darah dan sangat bagus untuk infection kerana bersifat anti-bakteria.

Vivix-untuk-apa

Bawah ni kak Aya kongsikan antara ujian klinikal yang dibuat untuk membuktikan manfaat Resveratrol dan Polifenol. Kedua-dua nutrien ini ada di dalam Vivix.

Resveratrol-vivix-shaklee-dan-kanser-kolon

Resveratrol membantu dalam mengurangkan risiko penyakit Kanser Kolon yang merupakan pembunuh no 1 di kalangan lelaki buat masa ini. Kajian menunjukkan, apabila sample kanser group control dititiskan dengan resveratrol, kelihatan sel-sel tumor berkurangan.

Rawatan-kanser-payudara-vivix-shaklee

Resveratrol didapati menghalang penghasilan sel-sel kanser di bahagian payudara.

Vivix-shaklee-anti-oksida-dan-anti-inflamasi

Ujian ke atas kesihatan jantung sebagai bahan antioksidan dan anti-inflamasi. Ujian menunjukkan bengkak berkurangan pada sample resveratrol. Keradangan pada sel khasnya pada bahagian arteri akan menyebabkan sel rosak dan menyebabkan plak terbentuk sekaligus meningkatkan risiko penyakit jantung.

Vivix-kekalkan-collagen-kolagen-elak-kedut

Berikutnya antara manfaat kesihatan yang ada dalam resveratrol, ia akan bantu melambatkan kemusnahan collagen. Collagen turut dimusnahkan oleh radikal bebas yang ada di dalam badan. Jadi bila radikal bebas dimusnahkan, collagen dapat dilindungi dan proses kemusnahan collagen dalam dilambatkan.

Ubat-Kanser-serviks-vivix-shaklee

Alzheimer-dan-vivix-shaklee

Selain ujian klinikal di atas, resveratrol juga terbukti memberi manfaat kesihatan yang lain seperti membantu dalam masalah kanser Serviks dan masalah Alzheimers. Ini membuktikan bahawa resveratrol sangat bagus untuk kesihatan.

Jadi, sekarang anda sudah dapat sebab mengapa perlu minum Vivix setiap hari? Antara satu sebab utama adalah kerana perlu untuk melawan Radikal Bebas yang masuk ke dalam badan atau dihasilkan sendiri oleh badan (ketika stress). Ya, badan kita memang boleh melawan radikal bebas tu, tapi bayangkan jika terlalu banyak radikal masuk ke dalam badan, agak-agak badan mampu lawan dengan lifestyle kita sekarang?

Jangan lupa semakin banyak sel badan kita “kalah”, semakin tinggi risiko untuk mendapat penyakit seperti kanser, jantung, diabetes dan banyak lagi penyakit yang disebabkan penuaan sel.

So, why not amalkan Vivix untuk pencegahan sebelum terlambat? Dapatkan Vivix anda hari ini dengan meng-klik poster Buy Now di bawah. Bayar menggunakan Debit Card atau Credit Card pun boleh.

harga-vivix-shaklee-dan-cara-order-vivix

Selepas pembelian, hubungi kak Aya untuk konsultasi tentang dosage dan cara minum Vivix. Kalau mahu buat tempahan terus daripada kak Aya pun boleh. Hubungi nombor di bawah.

Jumpa lagi di-entry akan datang! Jom sayangi diri, minumlah Vivix.

Luv,
Kak Aya Chalo
013.863.3224 (klik nombor untuk direct whatsapp)
Pengedar Bebas Shaklee