National Conference Shaklee 2016 dan Air Mata

Alhamdulillah, saya selamat kembali ke Kota Kinabalu semalam selepas menghadiri National Conference 2016 di Sunway Convention Centre, Sunway Pyramid 28 Mei tu.

Aura National Conference Shaklee kali ini memang lain macam sedikit. Ini kali ketiga saya menghadiri Shaklee NC, tapi kali ni, banyak sangat moment-moment penting yang meresap ke dalam jiwa saya yang menjadikan saya lebih jelas tentang apa sebenarnya yang saya mahukan melalui bisnes ini.

Suasana National Conference 2016

Suasana National Conference 2016 di Sunway Pyramid Convention Centre

Pengakuan ikhlas Adibah Noor yang merupakan Emcee kali ini pun membuat saya sedar dan bertambah yakin bisnes ni lain daripada MLM lain. Ini antara apa yang diucapkan oleh beliau dan saya tahu, beliau ikhlas mengatakan ini kerana kata-katanya menusuk terus ke dalam kalbu, sebak bah…

“… What i saw there, is ketaksuban terhadap wang ringgit. Wang ringgit itu seolah-oleh Tuhan. Mereka bersorak, mereka macam taksub sangat dengan kejayaan dari segi wang ringgit. Tapi, although i was skeptical when i was here, in Shaklee, but i’m not a member yet, what i see today, that u people sharing experiences from your soul. Which is soo Ohsem!

Kebebasan kewangan itu hanyalah BONUS sahaja, dan bukan merupakan matlamat utama, matlamat sebenar yg saya nampaklah, dari my observation the whole day from morning is, YOU PUNYA KEINGINAN UNTUK MENGECAPI KEBAHAGIAAN DEMI INSAN-INSAN YANG TELAH BERKORBAN UNTUK ANDA. Wow! That really touched me ”
– Adibah Noor.

Saksikan Pengakuan ikhlas Adibah Noor terhadap Shaklee di sini.

Adibah Noor di National Conference Shaklee 2016

Emcee of the day – Adibah Noor, ohsem man… terbaik dan menghiburkan.

O ya, excited mau kongsikan cerita sehingga lupa cerita apa benda Shaklee NC (National Conference) ni? NC ni merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh Shaklee Malaysia untuk memberi penghargaan kepada ejen-ejen Shaklee yang memenuhi kriteria Star Achiever.

Time ni la segala usaha keras tahun sebelumnya diiktiraf dan dihargai. Best sangat sebab dapat naik pentas amik award. Dan bezanya Shaklee, disebabkan ianya bisnes keluarga, anda boleh lihat ramai yang naik pentas bersama anak-anak. Last year saya naik pentas bertiga dengan baby Rara, tapi tahun ni saya pergi berdua dengan suami, insyaAllah next year saya mahu naik pentas bersama 4 orang anak dan suami. Doakan saya ya.

Alhamdulillah, thank u Shaklee

Alhamdulillah, thank u Shaklee!

Terdapat pelbagai aktiviti sepanjang NC ni berlangsung. Ada pameran, ada demo produk, ada penjualan item premium Shaklee, dan yang bestnya ada Promosi Istimewa sempena NC (ramai yang berbaris 2-3 jam, huhu), nasib baik saya beli awal, hehe..

Lagi best sebab Shaklee turut menyediakan Child Care yang lengkap dengan free flow minuman kesukaan kanak-kanak Mealshakes serta popcorn buat anak-anak. Bapa-bapa pun ramai lepak sambil tengok movie di layar besar yang disediakan. Seronok kan? Alhamdulillah, Shaklee memang sangat memahami keperluan ejen-ejennya.

Mak bapa bz conference, anak pula bz main :D

Mak bapa bz conference, anak pula bz main 😀

Seronokkann?? :D

Child Care di Shaklee NC 2016. Seronokkann?? 😀

NC kali ni juga banyak perkongsian tentang #ShakleeEffect. Antaranya kisah pengorbanan Ibu kerana anak yang menghidap penyakit yang sukar diubati, namun setelah berikhtiar dengan Shaklee dan anak sembuh, si anak pula membalas jasa baik ibunya. Sayu sangat dengar sharing Master Alice Koh dan Master Daniel Loo. Saya hurai kisah mereka di post ini #ShakleeEffect Pesakit SLE Lupus.

Perkongsian daripada SLE Survivor

Perkongsian daripada SLE Survivor. Alhamdulillah kini beliau bebas daripada penyakit Lupus. Semoga kekal sihat agar dapat membantu lebih ramai pesakit SLE ya Master.

Sesi Forum juga penuh dengan linangan air mata. Bagaimana seorang surirumah, yang hanya mempunyai taraf pendidikan SPM, berjaya menghadiahkan suami sebuah kereta Toyota dan tiket percuma ke Umrah (Video perkongsian beliau di sini Kisah Surirumah Jana 5 Angka).

Barisan Forumer yang menyebabkan ramai menitiskan air mata mendengar kisah mereka

Barisan Forumer yang menyebabkan ramai menitiskan air mata mendengar kisah mereka

Juga satu lagi perkongsian bagaimana seorang Nose Cancer Survivor, yang dikatakan hanya mampu hidup dalam tempoh 3 bulan, namun akhirnya sembuh dari cancer (Nanti saya update link, dari pagi upload video tapi line slow).

Banyak lagi perkongsian lain seperti kisah mentor saya, Master Lyna Noh, yang dulunya seorang Jurutera Oil & Gas namun akhirnya resign dan berikan tumpuan 100% menjadi Shaklee Independent Distributor. Rakaman video beliau ada di sini Ada apa dengan Shaklee?

Tidak kurang juga kisah Master Farihah, yang suaminya tiba-tiba mengambil keputusan untuk resign 24 jam dari agensi kerajaan dan mengajaknya berpindah ke kampung untuk berbakti kepada ayah yang sakit.

Perkongsian yang best daripada Master Farihah

Perkongsian yang best daripada Master Farihah

Jika, mereka ini tidak bersungguh-sungguh berniaga Shaklee, agak-agak dapatkah mereka memilih untuk meninggalkan pekerjaan mereka? Kerana berniaga Shakleelah, mereka ini punyai pilihan. Kita pun boleh memilih jika kita sanggup komited terhadap perniagaan sendiri.

Sungguh menginspirasikan kisah Shaklee Effect ni kan?

Itu antara pengisian event, dan kali ni saya juga mendapat Award. Tapi, award tu tidaklah penting sangat berbanding apa yang telah saya dapat melalui bisnes ni. Dan yang paling best adalah, aura yang ditiupkan ke dalam diri dan dapat bertemu upline, sidelines yang dirindui, hihihi..

Keluarga besar iReach Family

Keluarga besar iReach Family

Interprem jap

Interprem jap

Sideline, Downline and Uplines. Kami satu family dan kami adalah Fighters.

Sideline, Downline and Uplines. Kami satu family dan kami adalah Fighters.

Rombongan Pollux Family yang terbang jauh dari Sabah.

Rombongan Pollux Family yang terbang jauh dari Sabah. Tahniah my leader Alexandra Brigett dan Hidayah Kassim.

Soooo.. jika anda (yg sedang baca ni) adalah seorang SID (ejen Shaklee), pastikan NC2017 anda hadir untuk merasai dan mendengar sendiri kisah-kisah Shaklee Effect yang dikongsikan.

Kedua, kalau anda (yang sedang membaca ni) belum lagi menjadi Ejen Shaklee or Ahli Shaklee, silalah hubungi akak untuk join dan sama-sama mengubah hidup menjadi lebih sihat dan lebih baik dari sebelum ini.

Let’s be part of Shaklee Effect!

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di AyaChalo Stories – Parenting From The Heart

2 thoughts on “National Conference Shaklee 2016 dan Air Mata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge