Follow:
Bisnes Shaklee, Travel

Orlando Trip The Best Shaklee International Trip Ever (Part 1)

Alhamdulillah, 13hb Ogos 2016, jam 12.15am selamat saya dan suami sampai ke rumah dan berjumpa dengan anak-anak setelah hampir 10 hari mengikuti Shaklee International Trip ke Orlando, Florida, USA. Rindu gila dengan bebudak ni terutama budak kecik Rara 😀

Ini kali kedua saya layak untuk trip ke US, dan insyaAllah berkali-kali lagi akan datang ke sini almaklumlah Visa 10 tahun kan, haha…

Kenangan di Orlando masih terasa, rinduuuuu.. apa tidaknya, layanan VVIP yang diberikan oleh Shaklee, 10 hari nda payah masak tau, haha (itu kebahagiaan tahap tinggi seorang surirumah :P)

Meh ai cerita pengalaman di sana…

Day 1: Kuala Lumpur to Orlando

2 Ogos 2016: Seawal jam 10 pagi kami terbang dari Kota Kinabalu ke Kuala Lumpur. Jam 4.30 petang kena berkumpul di KLIA untuk check in dan dapat meal allowance. Part paling gembira bab terima duit elaun makan tu, seorang dapat 300usd tau (bersamaan +- RM1200, so total RM2400), suami bukan main hepi dapat duit tu, boleh shopping katanya. Duit elaun makan ni Shaklee berikan untuk waktu2 makan ketika berada di Walt Disney World Epcot, Vineland Premium Outlet dan masa-masa waktu makan yang kitorang dilepaskan untuk berjimba-jimba. Pi la makan sendiri. Hihi..

Kali ni naik Emirates lagi (owh i likeee emirates, ke Italy hari tu pun naik emirates), dan ada 2 flite iaitu KUL – Dubai (7 jam) dan kemudian Dubai-Orlando (16 jam). Perjalanannya, fuhhh… krem punggung, haha.. tapi memandangkan naik Emirates yang super best itu, dengan makanan yang sedap dan mewah (walaupun kelas ekonomi), ada beratus movie (yg latest2 pula tu) dan yang paaaling best, ada Free wifi (10mb) dan boleh beli wifi 500mb dengan hanya 1usd. Heaven! Siap bole online, coaching anak cucu lagi tau, tidak terasa duduk 16  jam tu 😀

Ops lupa mau cerita, sebelum trip Shaklee bagi Luggage Beryl Smith dua bijik, tapi sebab ai mau shopping banyak gila nanti, saya bawa luggage US 2014 dan Italy 2015 jak, yang tu besar gedabak, hehe..

Shaklee Trip Orlando 2016 Aya Chalo

Free Luggage, Elaun Makan, Emirates Airline & Makanan inflight yang sedap. I am blessed 😀

Day 2: Sampai di Orlando, Florida, USA

3 Ogos 2016: Perjalanan yang panjang iaitu 23 jam terbang. Landing di Orlando lebih kurang jam 9 pagi tak silap. Tapi kena melalui pemeriksaan Imegresen yang sangat ketat (tau-tau lah, this is USA ok), hampir 2 jam setengah beratur dan akhirnya selesai. Kemudian kami dibawa terus ke hotel untuk Welcome Lunch. Makanan special dan semestinya Halal. Shaklee memang terbaik part ni 😀

Selepas lunch, kami terus dibawa ke Target untuk shopping kejap memandangkan bilik belum ready lagi. Amboi, baru sampai teru shopping, hihi.. Time ni beli minuman Starbuck Coffee dalam bottle tu ja sebab super murah, 4 botol dalam 4usd, dan beli Almond Milk, kat Malaysia mahal. Cukuplah bekalan untuk seminggu lebih di sini.

Selepas shopping kami balik ke hotel, sebelum masuk bilik sempat lagi kutip Gift untuk conference (wrist band and charms, sling bag Shaklee, Shaklee pouch untuk suami). Sesampainya ke bilik pula, lugagge dah ready, yippie, tidak perlu sorong lugagge, memang bawa diri jak, hehe.. atas katil ada surprise lagi, ada Gift lagi (malar gift kann), dapat Pillbox Shaklee pula. Alhamdulillah 😀 Pastu mandi, solat dan rehat, pheww..penat, esok nda sabar-sabar mau conference.

Malamnya pula Shaklee bawa dinner ke Maggiano’s 9101 Little Italy. Makan italian food pula. Ingatkan dinner biasa-biasa ja tau, rupa-rupanya Shaklee buat KEJUTAN lagi. Bayangkan setiap seorang yang hadir malam tu Shaklee bagi Sebotol Vivix New-Improved Formula yang belum masuk ke Malaysia tau dan bagi delagasi non-muslim pula, diorang dapat sekotak Life Plan. Tau ka harga untuk Vivix tu mencecah RM400 dan Life Plan pula lebih kurang RM800++, perghhh.. memang happy gila. Hihihi, thanks Shaklee. Tapi yang paling best suami dapat sekotak Collagen pula sebab menang challenge menari di depan, hahahaha.. nyaris-nyaris hampir lupa diri menari gangnam style, adoilah lakiku, hahaha… Ok la cukup itu tuk hari pertama, fuhh..

Welcome to Orlando :D Senyum tetap senyum walaupun hakikatnya sudah hampir 2 hari nda mandi, hehe...

Welcome to Orlando 😀
Senyum tetap senyum walaupun hakikatnya sudah hampir 2 hari nda mandi, hehe…

Aya Chalo Shaklee Trip US 2016

Sempat lalu atas Greenland uolls. Ai is 1st time tahu, haha.. Kalau mau tau apa tu Greenland boleh google ya 😀 Yang lain-lain tu Welcome Lunch dan hasil jalan2 di Target

Aya Chalo Shaklee Trip US 2016 Orlando

Dinner malam tu. Ehhh mana gambar vivix itteww. Lupa pula letak dalam sini. Nda pa la yang penting rupa sama ja, cuma power Vivix free lebih 13x ganda berbanding Vivix yang ada di pasaran Malaysia (10x ganda). Tepi tu muka excited suami berjaya memenangi Collagen Powder worth almost RM300 juga tau. Hahaa.. thanks papa!

Day 3: Conference

4 Ogos 2016: Hari yang ditunggu-tunggu (selain shopping :P), Shaklee Live 2016 😀 Memang mengujakan dengan opening speech oleh CEO Shaklee iaitu Mr. Roger Barnett. Banyak info yang beliau sampaikan dari segi perkembangan bisnes antaranya Sales Shaklee Global sebanyak 2.8 Billion USD, pergh… kemudian Vivix yang terjual hampir 222 Juta Serving, Vitalea yang merupakan multivitamin pertama di dunia pula terjual lebih kurang 930 Juta Bottle. Ai la tu penyumbang statistik, haha..

Lagi satu, perkara terpenting semasa conference, CEO Shaklee Mr Roger umumkan untuk invest 1 Billion USD (1000 juta usd) salah satu untuk Research & Development. Mana mau cari MLM company yang sanggup invest banyak macam ni, boleh nampakkan keikhlasan Shaklee untuk hasilkan produk yang membantu tingkatkan kesihatan dan disamping tingkatkan income sendiri? Tu sebab memang semakin lama kenal Shaklee, serius makin jatuh cinta dan rasa best sangat menjadi salah satu Distributor Shaklee Malaysia 😀

Sesi conference yang pertama ni, saya awal-awal sudah shopping untuk merchandise Shaklee untuk hadiahkan buat leaders #PolluxFamily yang maintain last cycle. Kena lah menghargai usaha keras diorang kann… sempat juga round2 area pameran Shaklee dan sempat gak bergambar dengan Botol Vivix yang diorang angkut dari Home Office Shaklee di Pleasonton, California, dapat tengok Botol Vitalized Minerals yang berusia 101 tahun tu (skrg kita sebut Vitalea). Inilah yang best kalau ke Global Conference ni, banyak benda kita boleh lihat sendiri, memang pengalaman yang sukar digambarkan lah 😀

Selepas tamat sesi conference Shaklee bawa kami untuk dinner di Paramount Fine Food iaitu makanan Mediterranean. Sedap sangat dan selepas tu kami berpeluang untuk meronda-ronda kawasan sekitar dan kebetulan restoren tu terletak berhampiran dengan Coca Cola Orlando Eye (macam Eye On Malaysia tu).

Shaklee buat conference di Orlando kali ni sebab mau sambut Birthday ke 60 tahun yang sama dengan Birthday Disney ke 60 tahu.

Shaklee buat conference di Orlando kali ni sebab mau sambut Birthday ke 60 tahun yang sama dengan Birthday Disney ke 60 tahu.

Hari pertama conference. Sempat amik gambar Olympian yang dikuasakan oleh Shaklee

Hari pertama conference. Sempat amik gambar Olympian yang dikuasakan oleh Shaklee

Global COnference Paramount Orlando 2016

Dinner Mediterranean Cuisine dan jalan-jalan tepi restaurant.

Ok, sudah panjang berjela cerita walaupun baru hari kedua. Hihi.. maaflah sebab memang excited gila dan mau share semua supaya kamu pun boleh la fefeling macam join trip juga kan? Ataupun paling tidak, join lah saya ke US 2018 nanti. Boleh kita story-story pengalaman di negara orang.

So, nantikan Part 2 pula. 😀

Luv,
Aya Chalo || 013.863.3224
Pengedar Shaklee Sabah
Shaklee Biz Mentor juga

Psssttt… kalau mahu saya ajar cemana caranya untuk ke US 2018, whatsapp tau 😀

Share on
Previous Post Next Post

Artikel ini pun menarik tau

2 Comments

  • Reply Itinerary Percutian Ke Jepun Yang Tidak Mungkin Dilupakan | Parenting From The Heart

    […] trip) 2015 Italy: Milan, Florence & Rome (4 tiket international & 1 local trip) 2016 US: Orlando Florida (2 tiket international & 2 local trip) 2017 Japan: Nagoya & Tokyo (3 tiket international […]

    June 10, 2017 at 11:38 pm
  • Reply Cuti-Cuti Jepun Yang Sangat Mengujakan, Percuma Pula Tu | Parenting From The Heart

    […] trip) 2015 Italy: Milan, Florence & Milan (4 tiket international & 1 local trip) 2016 US: Orlando Florida (2 tiket international & 2 local trip) 2017 Japan: Nagoya & Tokyo (3 tiket international […]

    May 25, 2017 at 6:56 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge