Orlando Trip The Best Shaklee International Trip Ever (Part 1)

Alhamdulillah, 13hb Ogos 2016, jam 12.15am selamat saya dan suami sampai ke rumah dan berjumpa dengan anak-anak setelah hampir 10 hari mengikuti Shaklee International Trip ke Orlando, Florida, USA. Rindu gila dengan bebudak ni terutama budak kecik Rara 😀

Ini kali kedua saya layak untuk trip ke US, dan insyaAllah berkali-kali lagi akan datang ke sini almaklumlah Visa 10 tahun kan, haha…

Kenangan di Orlando masih terasa, rinduuuuu.. apa tidaknya, layanan VVIP yang diberikan oleh Shaklee, 10 hari nda payah masak tau, haha (itu kebahagiaan tahap tinggi seorang surirumah :P)

Meh ai cerita pengalaman di sana…

Day 1: Kuala Lumpur to Orlando

2 Ogos 2016: Seawal jam 10 pagi kami terbang dari Kota Kinabalu ke Kuala Lumpur. Jam 4.30 petang kena berkumpul di KLIA untuk check in dan dapat meal allowance. Part paling gembira bab terima duit elaun makan tu, seorang dapat 300usd tau (bersamaan +- RM1200, so total RM2400), suami bukan main hepi dapat duit tu, boleh shopping katanya. Duit elaun makan ni Shaklee berikan untuk waktu2 makan ketika berada di Walt Disney World Epcot, Vineland Premium Outlet dan masa-masa waktu makan yang kitorang dilepaskan untuk berjimba-jimba. Pi la makan sendiri. Hihi..

Kali ni naik Emirates lagi (owh i likeee emirates, ke Italy hari tu pun naik emirates), dan ada 2 flite iaitu KUL – Dubai (7 jam) dan kemudian Dubai-Orlando (16 jam). Perjalanannya, fuhhh… krem punggung, haha.. tapi memandangkan naik Emirates yang super best itu, dengan makanan yang sedap dan mewah (walaupun kelas ekonomi), ada beratus movie (yg latest2 pula tu) dan yang paaaling best, ada Free wifi (10mb) dan boleh beli wifi 500mb dengan hanya 1usd. Heaven! Siap bole online, coaching anak cucu lagi tau, tidak terasa duduk 16  jam tu 😀

Ops lupa mau cerita, sebelum trip Shaklee bagi Luggage Beryl Smith dua bijik, tapi sebab ai mau shopping banyak gila nanti, saya bawa luggage US 2014 dan Italy 2015 jak, yang tu besar gedabak, hehe..

Shaklee Trip Orlando 2016 Aya Chalo

Free Luggage, Elaun Makan, Emirates Airline & Makanan inflight yang sedap. I am blessed 😀

Day 2: Sampai di Orlando, Florida, USA

3 Ogos 2016: Perjalanan yang panjang iaitu 23 jam terbang. Landing di Orlando lebih kurang jam 9 pagi tak silap. Tapi kena melalui pemeriksaan Imegresen yang sangat ketat (tau-tau lah, this is USA ok), hampir 2 jam setengah beratur dan akhirnya selesai. Kemudian kami dibawa terus ke hotel untuk Welcome Lunch. Makanan special dan semestinya Halal. Shaklee memang terbaik part ni 😀

Selepas lunch, kami terus dibawa ke Target untuk shopping kejap memandangkan bilik belum ready lagi. Amboi, baru sampai teru shopping, hihi.. Time ni beli minuman Starbuck Coffee dalam bottle tu ja sebab super murah, 4 botol dalam 4usd, dan beli Almond Milk, kat Malaysia mahal. Cukuplah bekalan untuk seminggu lebih di sini.

Selepas shopping kami balik ke hotel, sebelum masuk bilik sempat lagi kutip Gift untuk conference (wrist band and charms, sling bag Shaklee, Shaklee pouch untuk suami). Sesampainya ke bilik pula, lugagge dah ready, yippie, tidak perlu sorong lugagge, memang bawa diri jak, hehe.. atas katil ada surprise lagi, ada Gift lagi (malar gift kann), dapat Pillbox Shaklee pula. Alhamdulillah 😀 Pastu mandi, solat dan rehat, pheww..penat, esok nda sabar-sabar mau conference.

Malamnya pula Shaklee bawa dinner ke Maggiano’s 9101 Little Italy. Makan italian food pula. Ingatkan dinner biasa-biasa ja tau, rupa-rupanya Shaklee buat KEJUTAN lagi. Bayangkan setiap seorang yang hadir malam tu Shaklee bagi Sebotol Vivix New-Improved Formula yang belum masuk ke Malaysia tau dan bagi delagasi non-muslim pula, diorang dapat sekotak Life Plan. Tau ka harga untuk Vivix tu mencecah RM400 dan Life Plan pula lebih kurang RM800++, perghhh.. memang happy gila. Hihihi, thanks Shaklee. Tapi yang paling best suami dapat sekotak Collagen pula sebab menang challenge menari di depan, hahahaha.. nyaris-nyaris hampir lupa diri menari gangnam style, adoilah lakiku, hahaha… Ok la cukup itu tuk hari pertama, fuhh..

Welcome to Orlando :D Senyum tetap senyum walaupun hakikatnya sudah hampir 2 hari nda mandi, hehe...

Welcome to Orlando 😀
Senyum tetap senyum walaupun hakikatnya sudah hampir 2 hari nda mandi, hehe…

Aya Chalo Shaklee Trip US 2016

Sempat lalu atas Greenland uolls. Ai is 1st time tahu, haha.. Kalau mau tau apa tu Greenland boleh google ya 😀 Yang lain-lain tu Welcome Lunch dan hasil jalan2 di Target

Aya Chalo Shaklee Trip US 2016 Orlando

Dinner malam tu. Ehhh mana gambar vivix itteww. Lupa pula letak dalam sini. Nda pa la yang penting rupa sama ja, cuma power Vivix free lebih 13x ganda berbanding Vivix yang ada di pasaran Malaysia (10x ganda). Tepi tu muka excited suami berjaya memenangi Collagen Powder worth almost RM300 juga tau. Hahaa.. thanks papa!

Day 3: Conference

4 Ogos 2016: Hari yang ditunggu-tunggu (selain shopping :P), Shaklee Live 2016 😀 Memang mengujakan dengan opening speech oleh CEO Shaklee iaitu Mr. Roger Barnett. Banyak info yang beliau sampaikan dari segi perkembangan bisnes antaranya Sales Shaklee Global sebanyak 2.8 Billion USD, pergh… kemudian Vivix yang terjual hampir 222 Juta Serving, Vitalea yang merupakan multivitamin pertama di dunia pula terjual lebih kurang 930 Juta Bottle. Ai la tu penyumbang statistik, haha..

Lagi satu, perkara terpenting semasa conference, CEO Shaklee Mr Roger umumkan untuk invest 1 Billion USD (1000 juta usd) salah satu untuk Research & Development. Mana mau cari MLM company yang sanggup invest banyak macam ni, boleh nampakkan keikhlasan Shaklee untuk hasilkan produk yang membantu tingkatkan kesihatan dan disamping tingkatkan income sendiri? Tu sebab memang semakin lama kenal Shaklee, serius makin jatuh cinta dan rasa best sangat menjadi salah satu Distributor Shaklee Malaysia 😀

Sesi conference yang pertama ni, saya awal-awal sudah shopping untuk merchandise Shaklee untuk hadiahkan buat leaders #PolluxFamily yang maintain last cycle. Kena lah menghargai usaha keras diorang kann… sempat juga round2 area pameran Shaklee dan sempat gak bergambar dengan Botol Vivix yang diorang angkut dari Home Office Shaklee di Pleasonton, California, dapat tengok Botol Vitalized Minerals yang berusia 101 tahun tu (skrg kita sebut Vitalea). Inilah yang best kalau ke Global Conference ni, banyak benda kita boleh lihat sendiri, memang pengalaman yang sukar digambarkan lah 😀

Selepas tamat sesi conference Shaklee bawa kami untuk dinner di Paramount Fine Food iaitu makanan Mediterranean. Sedap sangat dan selepas tu kami berpeluang untuk meronda-ronda kawasan sekitar dan kebetulan restoren tu terletak berhampiran dengan Coca Cola Orlando Eye (macam Eye On Malaysia tu).

Shaklee buat conference di Orlando kali ni sebab mau sambut Birthday ke 60 tahun yang sama dengan Birthday Disney ke 60 tahu.

Shaklee buat conference di Orlando kali ni sebab mau sambut Birthday ke 60 tahun yang sama dengan Birthday Disney ke 60 tahu.

Hari pertama conference. Sempat amik gambar Olympian yang dikuasakan oleh Shaklee

Hari pertama conference. Sempat amik gambar Olympian yang dikuasakan oleh Shaklee

Global COnference Paramount Orlando 2016

Dinner Mediterranean Cuisine dan jalan-jalan tepi restaurant.

Ok, sudah panjang berjela cerita walaupun baru hari kedua. Hihi.. maaflah sebab memang excited gila dan mau share semua supaya kamu pun boleh la fefeling macam join trip juga kan? Ataupun paling tidak, join lah saya ke US 2018 nanti. Boleh kita story-story pengalaman di negara orang.

So, nantikan Part 2 pula. 😀

Luv,
Aya Chalo || 013.863.3224
Pengedar Shaklee Sabah
Shaklee Biz Mentor juga

Psssttt… kalau mahu saya ajar cemana caranya untuk ke US 2018, whatsapp tau 😀

Pengedar Shaklee Sabah

Senarai Pengedar Shaklee Pollux yang berada di Sabah.

Anda boleh menghubungi terus Shaklee Independent Distributor (SID) di bawah untuk pertanyaan tentang Produk Shaklee, Peluang Perniagaan atau Tempahan Produk Shaklee.

pengedar shaklee sabah
Pengedar Shaklee Sabah

Senarai Pengedar Shaklee Sabah 

(Klik nama pengedar untuk direct ke Facebook Timeline SID tersebut)

Pengedar Shaklee Sepanggar

  1. Aya Chalo 6013-8633224
  2. Sintina Tina 6016-8252573
  3. Bethly Cathey 6010-5390584
  4. Noryn Joe 6017-8617949
  5. Izzia Myrini 6010-9307368
  6. Dayang Suhana 6014-9520607

Pengedar Shaklee Kota Kinabalu

  1. Ujye Rohimin 6012-8125280
  2. Dzu Amri 6019-2432888
  3. Suzane Lim Bibie 6017-8335628
  4. Bethly Cathey 6010-5390584
  5. Joy Alfira 6016-8153259
  6. Emma Francisca Luis 6013-8722714
  7. Evelyn Cyrill 6014-5652485
  8. Amanda Gabby Peter 6010-9524902
  9. Ruzy Min 6017-8631190

Pengedar Shaklee Inanam

  1. Wenny Yanggai 6012-8246966

Pengedar Shaklee Menggatal

  1. Bronica Stephen 6019-8093317

Pengedar Shaklee Lintas/Luyang

  1. Suzu Raini 6016-8116579
  2. Eva G. Vinsha 6016-7192885

Pengedar Shaklee UMS/Kingfisher Sulaman

  1. Nija Ami 6013-8748191
  2. Adethlyn Malubin 6013-5497637

Pengedar Shaklee Telipok

  1. A Sumarni Parawangi 6016-8105537
  2. Hidayah Kassim 6019-4794947
  3. Judith Saikeh 60105321086
  4. Ferhana Satiman 6019-5330709
  5. Fredeline Lipaun 6011-31583106
  6. Nancy Lai  6016-5857822

Pengedar Shaklee Putatan

  1. Siti Wazanah 6014-3741797
  2. Ibae Zaini 6014-3794493
  3. Diana Danias 6016-8222603
  4. Jamiah Mia Annrain 6016-8102697

Pengedar Shaklee Penampang

  1. Sylvia Yong 6014-3559395
  2. Erica Hill Ginajil 6016-8450605
  3. Maglynna Andrew 6013-8110690
  4. Edna Ongkol 6014-6720073

Pengedar Shaklee Tamparuli

  1. Adznizah Mizuan 6014-3570461
  2. Rosini Simpun 6019-8635867

Pengedar Shaklee Tuaran

  1. Shela J Bouniu 6014-3747879
  2. Suzane Lim Bibie 6017-8335628

Pengedar Shaklee Kepayan

  1. Linda Misz 6013-8108013
  2. Lydia Pius 6012-8137087

Pengedar Shaklee Kinarut

  1. Norlelawati Tabam 6019-5883424
  2. Roslin Sia 6016-8405759

Pengedar Shaklee Membakut

  1. Sintina Tina 6016-8252573

Pengedar Shaklee Beaufort

  1. Zuminah Kunin 6016-8227844
  2. Fazella Nazerra 6016-8193744

Pengedar Shaklee Papar

  1. Sumariana Danah 6016-8195317
  2. Selena Sam 6014-6547647
  3. Nur Alwasi 016-8129418

Pengedar Shaklee Keningau

  1. Claire Francis Iggau 6019-8326048
  2. Aevanny Nicholas 6011-16007736

Pengedar Shaklee Tenom

  1. Ann Annie Sail 6014-8741151

Pengedar Shaklee Kota Marudu

  1. Shela J Bouniu 6014-3747879
  2. Nadia Abd Halim 6011-31481714
  3. Abby Laime Jm 6019-8434293
  4. Berallaine Webley 6011-31598793

Pengedar Shaklee Kota Belud

  1. Jayrose Ghannang 6011-28939527
  2. Anejan Egu 6019-5385464
  3. Jenny Chian 6016-7707926
  4. Felsia Pins 6016-8046294
  5. Jacqueline Jaumin 6014-3719339

Pengedar Shaklee Ranau

  1. Alexandra Brigett 6012-8895717
  2. Edna Fatica Luis 6013-8859084
  3. Joy Alfira 6016-8153259
  4. Emma Francisca Luis 6013-8722714
  5. Anie Adinie 6010-7907731
  6. Noryn Joe 6017-8617949
  7. Neena Azimin 609-8519739
  8. Mar Lina 6011-36473668

Pengedar Shaklee Kundasang

  1. Alezra Alez 6014-6737421

Pengedar Shaklee Sandakan

  1. Irene Mekail 6014-6599152
  2. Juraidah Nasif 6010-8176797
  3. Lysa Dymensi Arniza 6012-8430603
  4. Onna Omitzerl 6013-8682860

Pengedar Shaklee Lahad Datu

  1. Malia Emma Lam 6013-8584367

Pengedar Shaklee Kunak

  1. Nur Qaisarah Thien Abdullah 6013-8600311

Pengedar Shaklee Semporna

  1. Vonnette E Von 6013-5442668

Pengedar Shaklee Tawau

  1. Andy Rahma 6017-8291880
  2. Ratna Tna 6019-8131301
  3. Arsanti Abd Rasid 6013-8865281
  4. Sue Nursyirah 6013-8014077
  5. Aini Labeddu 6016-8301904
  6. Rosniy Danial 6011-25289491
  7. Phylicia Levis 6013-5594991

Pengedar Shaklee Labuan

  1. Bie Beatrice 6014-8738880
  2. Irayanti Mohamed 6016-8315405
  3. Analie Ann 6014-9217074
  4. Aliesia Paul 6010-8157311

—————–
Jika anda tidak dapat menghubungi Agen Shaklee Sabah yang dinyatakan di atas, sila hubungi 013-863 3224 (Puan Aya) untuk mendapat bantuan segera.

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
ID 889835
Master Coordinator Shaklee Malaysia (Sept 2013)
The Founder of Pollux Family
Pengedar Shaklee Sabah – Kota Kinabalu – Sepanggar

PAG 2015 Annual Dinner Shaklee Pollux Family

Meriahnya acara kali kedua Pollux Appreciation Gala (PAG 2015) yang berlangsung pada 18 April lepas. Hampir sebulan berlalu, tapi auranya masih terasa. Kami bukan sekadar rakan bisnes Shaklee semata-mata, tapi sebenarnya jauh lebih itu. Saya amat bersyukur dengan bisnes ni saya dapat berjumpa dan berkawan dengan ramai insan hebat 🙂

PAG 2015 merupakan acara tahunan group Shaklee kami sejak penubuhannya pada October 2012. Dulu saya seorang-seorang, kini setelah hampir 3 tahun berlalu alhamdulillah empayar Pollux Family semakin hari semakin berkembang.

Group yang happening, saling bantu membantu dan yang best sebab sporting sangattt…

Kalau nak tahu cara untuk menyertai kami bolehlah ke entry bagaimana menjadi pengedar shaklee, pasti tak menyesal 🙂

Perjalanan majlis sangat smooth sebab floor manager kak Dzu Amri sangat menjaga masa. Kihkihkih, tak sempat emcee Suzu dan Ujye makan dah kena sound. Tapi semua comittee memang terbaiklah!

Meh saya kongsi perjalanan majlis melalui gambar-gambar, baru rasa feel kan?

POLLUX NITE SHAKLEE

Malam yang dinanti-nantikan, acara tahunan group Shaklee Terbesar di Sabah iaitu POLLUX FAMILY. Mahu jadi sebahagian daripada kami? Whatsapp 0138633224 😀

Aya Chalo Pollux

Mama dan Apak POLLUX Family. <3

Pollux Leaders

Recognition buat leaders hebat Pollux

cabutan bertuah pollux shaklee

Lagi pemenang cabutan bertuah. Memang bertuah sungguh, dapat vacuum tu yang i jealous tu. Hihi

games Pollux Shaklee

Games paling best! Semua sporting. Hampir menangis sebab ketawa.

games shaklee Pollux

Games time… teamwork yang hebat semua.

lucky draw pollux shaklee

Antara hadiah Cabutan Bertuah yang buat semua tak sabar-sabar mahu menang. Hehe

lucky draw shaklee pollux

Murah rezeki mereka malam ni. Pemenang cabutan bertuah PAG 2015

makan time shaklee pollux

Makan time..

Produk Demo Vitalea Shaklee

Produk Demo Vitalea Shaklee. Beberapa minit sahaja vitamin larut di dalam air. So jangan risau, vitamin Shaklee dijamin Selamat, Berkesan dan Mesra Alam.

recognition rank up shaklee

Congratulation Kak Long Pollux!

recognition shaklee pollux

Sepatah dua kata dari leader hebat

recognition shaklee

Pollux Supervisor. Keep it up!

shaklee coordinator pollux

Recognition for my Coordinator, Dayang Hamidah Othman, Tahniah dear.

Shaklee Motivation

Sesi kenal-mengenali antara ahli Pollux Family. Selalu mesra secara online, hari ni jumpa depan-depan.

shaklee Pollux recognition

Masa untuk mengiktiraf mereka-mereka yang berusaha keras untuk mencapai apa yang mereka inginkan

Pollux Emma Sharing Shaklee

Perkongsian dari seorang leader hebat, Emma Francisca yang betul-betul menusuk kalbu. Kagum dengan usaha beliau dalam mencapai impian sendiri. You Go Girl!

Success Sharing Irayanti Mohamad Pollux Shaklee

Perkongsian jatuh bangun di dalam Shaklee oleh Irayanti. Terharu saya mendengarnya.

The Committee Shaklee Pollux Dinner

Jawatankuasa PAG 2015 yang ohsem

PAG 2015 POLLUX SHAKLEE

Kesemua nadi program PAG 2015. Terima kasih atas komitmen tidak berbelah bahagi. I Love You All.

Pollux Family PAG 2015 Shaklee

We: POLLUX FAMILY, Together We Succeed!

Jumpa lagi tahun depan, insyaAllah!

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
ID 889835
Master Coordinator Shaklee Malaysia (Sept 2013)
The Founder of Pollux Family
Pengedar Shaklee Sabah – Kota Kinabalu – Sepanggar