Shaklee Business Leaders National Conference 2017, Built To Last

Agak terlewat kak Aya share aktiviti dua minggu lepas. Ni semua gara-gara terlebih makan pulut mangga di Bangkok (juga 2 minggu lepas), hihi…

17 Februari lepas, kak Aya fly dari Kota Kinabalu ke KL untuk menghadiri Shaklee  Business Leaders Conference 2017. Kak bukan turun seorang, tapi dengan berbelas-belas Leader #PolluxFamily dari Borneo. Aumm gittew.

Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Touchdown KLIA, naik Grab ke hotel dengan my leaders.

Ini merupakan 1st time Shaklee anjurkan BLNC sejak wujud di Malaysia 25 tahun lepas, bertuah la kan terjebak sama. Jadi hanya Leader Shaklee yang layak ja dijemput hadir untuk menghadiri BLNC yang best gila sebab makan free dan banyak free gift juga, kihkih…

Shaklee Leaders National Conference 2017

Tu dia, semua leader-leader hebat Shaklee Malaysia. Aumm!

Banyak perkara yang super-best sepanjang berlangsungnya conference ni antaranya:

  • Bertemu dan mendengar amanat CEO Shaklee Corporation Mr. Roger Barnett, yang terbang jauh dari US semata-mata untuk bertemu dengan Malaysian Shaklee Leaders. Banyak yang beliau kongsikan. Antaranya tentang Forum Ekonomi Dunia dan bertemu dengan Menteri Kesihatan Malaysia yang mempunyai matlamat mencegah lebih baik dari mengubati. Cerah peluang berniaga Shaklee di Malaysia ya. Hihi…
Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

CEO Mr. Roger Barnett yang turut hadir bersama-sama BLNC pertama ni.

  • Roundtable forum tentang kepentingan suplemen. Speakernya terdiri daripada Saintis Shaklee, Dr. Bruce Daggy (terbang khas dari US, Doktor selebriti Dato Dr. Rajbans Singh dan Dietition (lupa pula nama). Best forum ni sebab Dr. Rajbans sebagai doktor sendiri mengakui beliau tidaklah pakar dalam bidang Nutrisi berbanding drugs. See? So bukan mau kata jangan percaya kata doktor kalau bercakap tentang suplemen, tapi berjumpalah dengan Nutritionist.
Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Do Suplement Works? Eh offcos. Sekarang suplemen sudah jadi keperluan tau, bukan lagi hobby. Banyak faktor seperti makanan tidak sihat, lifestyle, pencemaran, kekurangan nutrisi pada makanan dan banyak lagi

  • Pengumuman tentang Incentive Trip untuk FY2018. Wohoo… no more melancong dalam negeri, tapi dua-duanya ke Oversea. Bole la kumpul koleksi stamp imiggration. Ahaks.. Kita ada trip to Bangkok dan Mediterranean Cruise ~ singgah 3 negara, Italy, Spain & France, 7 bandar. Aummm… #KakAyaHappy

Presiden Shaklee Malaysia Madam Helen Lam mengumumkan Incentive Trip FY2018. Perghhh… kak Aya mesti tidur dalam cruise tu 7 malam. Hihi…

  • Lagi, Bahagian Marketing present the New Starter Kit untuk keahlian baru mulai April 2017. Gila gojess Starter Kit baru ni. Info pula tip top.. confirm kalau bawa time meeting orang nda lari, hihihi… ya la, bawa briefcase ni kan tipical MLM, orang takut weh 😂
Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

The new Starter Kit Shaklee. Bila belek satu-satu memang superb lah. Lepas ni semua yang join ahli bole terus mengorak langkah hanya dengan refer kit ni jak. Terbaiklah Shaklee!

Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Pabila puan Presiden menggayakan Starter Kit Baru. Comel jak. Hihi

  • Selain Starter Kit baru, Shaklee juga mengumumkan beberapa produk dan sales aid baru yang lebih mengujakan dan sangat menarik. Serius, besttt…tapi biarlah rahsia. Yang satu ni ja kak Aya share sebab nda sabar suda iaitu Shaklee Baby 😍😍. Memandangkan kak Aya sudah decide tuk tutup kilang, maka, kak Aya putuskan sabun ni nanti baby besar yang pakai, hahaha…
Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Bak pesanan Ee Ling ~ Suka takkk??? Offcos kak Aya sukaaa 😂😂

  • Haaa… hampir terlupa. Yang lagi best sebenarnya time BLNC ni leader-leader yang layak ke Jepun (Incentive Trip Cycle ni), dijemput untuk fitting Yukata. Yukata ni ala2 kimono tapi simple sket la, kengkonon sebagai kenang-kenangan untuk trip Jepun Mei ni. Kak Aya, Masta Sam dan Awal insyaAllah pegi trip kali ni. Jadi sesiap ukur Yukata dulu la. Hikhik..
Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Yukata Fitting untuk Qualifier Jepun 2017 😍

Overall itu ja la yang menarik dengan #BLNC2017 ni. Berkumpul dengan Leaders saya, bertemu dengan geng-geng sidelines, serap-serap aura, makan-makan, dapat free gift dan dapat tips best dari CEO Shaklee.

Lepas ni, memang sangat jelaslah halatuju Shaklee Malaysia. Support company tu pentingkan untuk pastikan organisasi kita tahan lama? Tu sebab wajib join event Shaklee gittew.

Ok jom layan gambar pula.

Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Barisan #PolluxLeader yang berikan 200% komitmen dengan empayar Shaklee masing-masing. Kami terbang dari Borneo ok?

Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Makan percuma memang best, hihi…

Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Kengkonon mau bagitau yang kami biz Shaklee 90% secara online. Biz di hujung jari gittew…

Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Pengasas Pollux Family ~ Master Aya & Sam. Mau jadi salah seorang leader kami? Cari kak Aya di http://bit.ly/pm_ayachalo (direct wasap). Hihi

Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Wajib We-fie

Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Aktiviti keesokan harinya pula. Roadshow LandMark Study bersama Dr. Bruce Daggy.

Shaklee_Leaders_National_Conference_2017

Hasil ber-Conference. Lumayan!

Bah, bah, bah… cukup lah kan gambar. Sebelum kak say goodbye, kak Aya mau pesan jak, kalau ko mau join Ahli Shaklee dan mau berada dalam group yang betul, pilihlah #PolluxFamily, insyaAllah kak guide sampai jadi.

Sejak 2012, ramai sudah yang dapat income stabil dalam Shaklee, cuma, pastikan join group yang betul dan mentor yang sedia membantu.

Kita mau biz bukan takat 1-2 hari, tapi kita biz untuk diwariskan ke anak cucu.

We build to last!

Salam sayang,
Master Aya Chalo
Cari kak di http://bit.ly/pm_ayachalo
Founder Of Pollux Family
Group Paling Aktif di Sabah

National Conference Shaklee 2016 dan Air Mata

Alhamdulillah, saya selamat kembali ke Kota Kinabalu semalam selepas menghadiri National Conference 2016 di Sunway Convention Centre, Sunway Pyramid 28 Mei tu.

Aura National Conference Shaklee kali ini memang lain macam sedikit. Ini kali ketiga saya menghadiri Shaklee NC, tapi kali ni, banyak sangat moment-moment penting yang meresap ke dalam jiwa saya yang menjadikan saya lebih jelas tentang apa sebenarnya yang saya mahukan melalui bisnes ini.

Suasana National Conference 2016

Suasana National Conference 2016 di Sunway Pyramid Convention Centre

Pengakuan ikhlas Adibah Noor yang merupakan Emcee kali ini pun membuat saya sedar dan bertambah yakin bisnes ni lain daripada MLM lain. Ini antara apa yang diucapkan oleh beliau dan saya tahu, beliau ikhlas mengatakan ini kerana kata-katanya menusuk terus ke dalam kalbu, sebak bah…

“… What i saw there, is ketaksuban terhadap wang ringgit. Wang ringgit itu seolah-oleh Tuhan. Mereka bersorak, mereka macam taksub sangat dengan kejayaan dari segi wang ringgit. Tapi, although i was skeptical when i was here, in Shaklee, but i’m not a member yet, what i see today, that u people sharing experiences from your soul. Which is soo Ohsem!

Kebebasan kewangan itu hanyalah BONUS sahaja, dan bukan merupakan matlamat utama, matlamat sebenar yg saya nampaklah, dari my observation the whole day from morning is, YOU PUNYA KEINGINAN UNTUK MENGECAPI KEBAHAGIAAN DEMI INSAN-INSAN YANG TELAH BERKORBAN UNTUK ANDA. Wow! That really touched me ”
– Adibah Noor.

Saksikan Pengakuan ikhlas Adibah Noor terhadap Shaklee di sini.

Adibah Noor di National Conference Shaklee 2016

Emcee of the day – Adibah Noor, ohsem man… terbaik dan menghiburkan.

O ya, excited mau kongsikan cerita sehingga lupa cerita apa benda Shaklee NC (National Conference) ni? NC ni merupakan acara tahunan yang dianjurkan oleh Shaklee Malaysia untuk memberi penghargaan kepada ejen-ejen Shaklee yang memenuhi kriteria Star Achiever.

Time ni la segala usaha keras tahun sebelumnya diiktiraf dan dihargai. Best sangat sebab dapat naik pentas amik award. Dan bezanya Shaklee, disebabkan ianya bisnes keluarga, anda boleh lihat ramai yang naik pentas bersama anak-anak. Last year saya naik pentas bertiga dengan baby Rara, tapi tahun ni saya pergi berdua dengan suami, insyaAllah next year saya mahu naik pentas bersama 4 orang anak dan suami. Doakan saya ya.

Alhamdulillah, thank u Shaklee

Alhamdulillah, thank u Shaklee!

Terdapat pelbagai aktiviti sepanjang NC ni berlangsung. Ada pameran, ada demo produk, ada penjualan item premium Shaklee, dan yang bestnya ada Promosi Istimewa sempena NC (ramai yang berbaris 2-3 jam, huhu), nasib baik saya beli awal, hehe..

Lagi best sebab Shaklee turut menyediakan Child Care yang lengkap dengan free flow minuman kesukaan kanak-kanak Mealshakes serta popcorn buat anak-anak. Bapa-bapa pun ramai lepak sambil tengok movie di layar besar yang disediakan. Seronok kan? Alhamdulillah, Shaklee memang sangat memahami keperluan ejen-ejennya.

Mak bapa bz conference, anak pula bz main :D

Mak bapa bz conference, anak pula bz main 😀

Seronokkann?? :D

Child Care di Shaklee NC 2016. Seronokkann?? 😀

NC kali ni juga banyak perkongsian tentang #ShakleeEffect. Antaranya kisah pengorbanan Ibu kerana anak yang menghidap penyakit yang sukar diubati, namun setelah berikhtiar dengan Shaklee dan anak sembuh, si anak pula membalas jasa baik ibunya. Sayu sangat dengar sharing Master Alice Koh dan Master Daniel Loo. Saya hurai kisah mereka di post ini #ShakleeEffect Pesakit SLE Lupus.

Perkongsian daripada SLE Survivor

Perkongsian daripada SLE Survivor. Alhamdulillah kini beliau bebas daripada penyakit Lupus. Semoga kekal sihat agar dapat membantu lebih ramai pesakit SLE ya Master.

Sesi Forum juga penuh dengan linangan air mata. Bagaimana seorang surirumah, yang hanya mempunyai taraf pendidikan SPM, berjaya menghadiahkan suami sebuah kereta Toyota dan tiket percuma ke Umrah (Video perkongsian beliau di sini Kisah Surirumah Jana 5 Angka).

Barisan Forumer yang menyebabkan ramai menitiskan air mata mendengar kisah mereka

Barisan Forumer yang menyebabkan ramai menitiskan air mata mendengar kisah mereka

Juga satu lagi perkongsian bagaimana seorang Nose Cancer Survivor, yang dikatakan hanya mampu hidup dalam tempoh 3 bulan, namun akhirnya sembuh dari cancer (Nanti saya update link, dari pagi upload video tapi line slow).

Banyak lagi perkongsian lain seperti kisah mentor saya, Master Lyna Noh, yang dulunya seorang Jurutera Oil & Gas namun akhirnya resign dan berikan tumpuan 100% menjadi Shaklee Independent Distributor. Rakaman video beliau ada di sini Ada apa dengan Shaklee?

Tidak kurang juga kisah Master Farihah, yang suaminya tiba-tiba mengambil keputusan untuk resign 24 jam dari agensi kerajaan dan mengajaknya berpindah ke kampung untuk berbakti kepada ayah yang sakit.

Perkongsian yang best daripada Master Farihah

Perkongsian yang best daripada Master Farihah

Jika, mereka ini tidak bersungguh-sungguh berniaga Shaklee, agak-agak dapatkah mereka memilih untuk meninggalkan pekerjaan mereka? Kerana berniaga Shakleelah, mereka ini punyai pilihan. Kita pun boleh memilih jika kita sanggup komited terhadap perniagaan sendiri.

Sungguh menginspirasikan kisah Shaklee Effect ni kan?

Itu antara pengisian event, dan kali ni saya juga mendapat Award. Tapi, award tu tidaklah penting sangat berbanding apa yang telah saya dapat melalui bisnes ni. Dan yang paling best adalah, aura yang ditiupkan ke dalam diri dan dapat bertemu upline, sidelines yang dirindui, hihihi..

Keluarga besar iReach Family

Keluarga besar iReach Family

Interprem jap

Interprem jap

Sideline, Downline and Uplines. Kami satu family dan kami adalah Fighters.

Sideline, Downline and Uplines. Kami satu family dan kami adalah Fighters.

Rombongan Pollux Family yang terbang jauh dari Sabah.

Rombongan Pollux Family yang terbang jauh dari Sabah. Tahniah my leader Alexandra Brigett dan Hidayah Kassim.

Soooo.. jika anda (yg sedang baca ni) adalah seorang SID (ejen Shaklee), pastikan NC2017 anda hadir untuk merasai dan mendengar sendiri kisah-kisah Shaklee Effect yang dikongsikan.

Kedua, kalau anda (yang sedang membaca ni) belum lagi menjadi Ejen Shaklee or Ahli Shaklee, silalah hubungi akak untuk join dan sama-sama mengubah hidup menjadi lebih sihat dan lebih baik dari sebelum ini.

Let’s be part of Shaklee Effect!

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di AyaChalo Stories – Parenting From The Heart

Pengedar Shaklee Kedah

Senarai Pengedar Shaklee Pollux yang berada di Kedah. Anda boleh menghubungi terus Shaklee Independent Distributor (SID) di bawah untuk pertanyaan tentang Produk Shaklee, Peluang Perniagaan atau Tempahan Produk Shaklee.

pengedar shaklee kedah

Pengedar Shaklee Kedah

Pengedar Shaklee Kedah

Nama: Diany Petrus 
Facebook : Nur Azyanie Petrus
No. ID Shaklee: 1090657
No. Telefon: 6013-898 3296

Kawasan: Sungai Petani

——-
Jika anda tidak dapat menghubungi Agen Shaklee Kedah yang dinyatakan di atas, sila hubungi 013-863 3224 (Puan Aya) untuk mendapat bantuan segera.

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
ID 889835
Master Coordinator Shaklee Malaysia (Sept 2013)
The Founder of Pollux Family
Pengedar Shaklee Sabah – Kota Kinabalu – Sepanggar