Tips Atasi Sakit Pinggang, Kejang & Kebas Ibu Hamil

Seksanya rasa bila mengandung dan terpaksa menanggung kesakitan pinggang dan tulang belakang. Lain lagi cerita bila balik-balik diserang kebas-kebas jari, lengan, kaki sewaktu tidur. Kekadang cramp pula datang menyerang, bilalah seksaan ini akan berakhir?

Tips-atasi-sakit-pinggang-kejang-kebas-ibu-hamil

Tahukah anda, sebenarnya masalah ini boleh diselesaikan? Kak Aya pun dulu pernah melalui keadaan yang sama terutama ketika hamil anak pertama. Sakit pinggang sampai susah untuk bangun, duduk kejap pun rasa mencucuk-cucuk, kekejangan kaki di waktu malam, alahai seksa sangat.

Tapi, sewaktu kehamilan ke-4 kak Aya mula rasai kelainan. Malahan mengandung anak keempat kak Aya tidak pernah diserang cramp yang sangat sakit tu.

Mahu tahu apa rahsia kak Aya menghilangkan sakit pinggang?
Mahu tahu apa rahsia kak Aya menghilangkan sakit belakang?
Mahu tahu apa rahsia kak Aya untuk atasi kebas-kebas?
Mahu tahu apa rahsia kak Aya mengelakkan cramp?

Sebenarnya tiadalah rahsia sangat. Hihi… Kak Aya cuma mengamalkan pil putih yang sangat berkesan untuk menghilangkan sakit pinggang, sakit belakang, kebas-kebas, cramp dan tambah satu lagi, iaitu pil putih ni bantu kak Aya elakkan sembelit. Bahaya tau sembelit ketika mengandung ni, boleh menyebabkan buasir!

Sebelum kak cerita dengan panjang lebar, kak kongsikan dulu pengalaman ibu-ibu hamil yang turut merasi benda yang sama macam kak Aya alami. Kak Aya mahu korang tahu kak bukan buat-buat cerita tau, tapi orang lain yang mengamalkan pil putih ni pun turut merasai kesan yang sama.

Testimonial-ostematrix-shaklee-ibu-hamil

Testimonial Puan Huda: Alhamdulillah, setelah seminggu lebih amalkan produk Shaklee, tidak sangka tiap-tiap hari membuang, sedangkan dulu 3-4 hari baru membuang”. Puan Huda berjaya mengatasi masalah sembelit ketika hamil yang beliau hadapi. Bayangkan 3-4 hari baru membuang, seksa…

Jenis-Kalsium-selamat-dan-berkesan-untuk-ibu-mengandung

Puan Honey pula “Saya start makan masa mengandungkan anak yang kedua. Masa mengandungkan anak pertama, alah saya memang teruk sampai muntah kuning, memang pahit sungguh. Anak yang kedua ni saya kena juga tapi tidak lama, sebab kakak saya suruh saya amalkan B-Complex, Vita C, Vitalea dan Ostematrix. Alhamdulillah kurang morning sickness, yang paling berbeza masa mengandung anak pertama dan kedua adalah masalah kebas-kebas di kaki. Memang langsung tiada“. Bestkan kesan yang puan Honey rasai 😀

Tips-elak-kaki-cramp-kejang

Puan Shida: Salam semua, saja nak share produk ostematrix, saya ni pregnant 7 bulan. Memang kerap la malam-malam cramp dekat betis dan perut yang berulang-ulang setiap hari. Baru 3 hari amalkan ostematrix 4 biji, macam tak percaya pula, malam tadi tak kena langsung, walhal hujan lebat dan cuaca sejuk sangat. Bangun pagi betapa lancarnya “usus dicuci”. Pasni tidur lena dah, tak payah bangun malam nak hilangkan cramp-cramp“. Kejang dah tiada, proses pembuangan pun lancar. Alhamdulillah puan Shida sudah boleh tidur lena.

Rawatan-sakit-belakang-ibu-hamil

Ini pula testimoni Set Mengandung iaitu Vitalea, B-Complex, Vita C, Ostematrix dan ESP. Apa kesan baik yang ibu ni dapat: 1. Berat badan terkawal 2. Muka tak kembang sangat 3. Simpul mengkarung (bengkak urat) tidak pernah lagi datang menyinggah. 4. Muka glowing…

Bagaimana Ostematrix Membantu Dalam Menyelesaikan Masalah Sakit Pinggang, Sakit Belakang, Kebas, Kejang dan Sembelit?

Perasankah persamaan keempat-empat testimoni di atas? Semua ibu-ibu ni mengamalkan Ostematrix kan? Jom kita lihat macamana Ostematrix membantu.

Ostematrix adalah mineral penting yang perlu diambil oleh semua wanita terutamanya ibu mengandung dan menyusukan. Ia terdiri daripada Kalsium, Magnesium, Boron, Vitamin D, Kuprum, Zinc dan Mangan.

Kesemua nutrisi ini penting dan perlu digabungkan sekali untuk memaksimumkan penyerapan di dalam badan. Perlu tahu bahawa kalsium sahaja tanpa magnesium, vitamin D dan lain-lain menjadikannya susah diserap di dalam badan. Takut-takut pula tertinggal di buah pinggang. So kena pilih kalsium yang benar-benar selamat untuk dimakan ya.

Bagi ibu yang tidak boleh menelan susu atau loya apabila minum susu, memang wajib la telan pil kalsium Shaklee ni untuk mengelakkan kekurangan mineral yang kak Aya sebutkan di atas.

Selain baik untuk tulang, nutrisi di atas sangat penting untuk memelihara kesihatan otot, saraf dan saluran darah.

Kekurangan mineral seperti kalsium dan magnesium mengundang berlakunya kekejangan semasa hamil. Selain itu, tekanan pada saraf juga boleh menyebabkan cramp, sakit belakang dan kebas-kebas. Sebab itu ibu mengandung perlu mengamalkan Ostematrix untuk memastikan tulang, otot, saraf dan saluran darah berfungsi sebaiknya,

Selain itu, dengan adanya magnesium di dalam Ostematrix, ia meransang lebih banyak aliran air ke dalam saluran usus sekaligus melembutkan najis. Tu sebab ibu-ibu semuanya lancar membuang tu, hihi…

Banyak sangat manfaat amalkan Ostematrix ni kan, lagi penting sebab ianya boleh mengurangkan seksaan ibu mengandung, aduh teringat pula sakitnya sembelit dan cramp kaki, huhu… So, kalau mahu try, boleh order dengan meng-klik gambar di bawah (bayaran menggunakan Debit atau Kredit Card) atau hubungi kak Aya untuk konsultasi dan tempahan.

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota Kinabalu

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah