Lelaki Bocor Rahsia Cara Hilangkan Parut & Lubang Chicken Pox

Terkejut kak Aya baca status seorang lelaki bernama Donny Reyn di Facebook yang berkongsi cerita beliau memicit nanah chicken pox sehingga meninggalkan lubang dalam dan parut teruk di wajahnya. Siap picit tu, confirm lah lubang akan kekal selama-lamanya cik abang oiiii..

Donny cerita lagi bahawa doktor sendiri katakan lubang dan parut cacar air tu sukar untuk sembuh dan kalau sembuh pun ia akan mengambil masa yang lama dan bukannya sembuh 100% seperti sediakala.

Ya lah, maklum sajalah kalau sudah dewasa ni segala parut dan lubang-lubang ni degil sangat mau pulih kan, bukan macam budak-budak.

Jadi siapa tidak panik bila doktor katakan sedemikian. Hilanglah wajah hensem dan halus selama ni. Lubang chicken pox dan parut tu confirm lah akan kekal. Sedihnya!cara-merawat-chicken-pox-cacar-air

Tapi, Donny katanya beliau berjaya pulihkan lubang dan parut tu dan kulit wajahnya kembali seperti asal. Bagaimana Donny lakukannya?

Suspen pula. Betul ka tidak cerita beliau ni? Jom kita baca dulu status asal beliau. Siap ditujukan kepada Pengedar Shaklee tu, huhu… berdebar kak.

Kpd Syarikat & Agen2 SHAKLEE… ini utk kamu…

Tujuan sy buat pkongsian ni bukan mahu mjatuhkan @ mgaibkan Syarikat…..
Sy hnya bkongsi kpd kwn2 fb mnatau bmanfaat… tahun lepas lbh kurang 29.11.16 sy mula kena cikon pox. Mulanya sy fikir jerawat jd sy x peduli. Sy makan ja kerang. Sekali trus jd byak & gatal sampai sy x blh tahan. Sy tampar2 muka sy. Sy garu. Barulah sy perasan rupanya cikon pox…mgkn sbb sy mkn kerang trus bernanah. Jd krna gatal sy pn picit tu nanah spy kluar. Apa lg muka sy pn trus blubang.. dlm lg tu..doktor cakap susah mau sembuh tu lubang klu sembuh pn mgkn ambil masa yg lama tp bukan 100% sbb kulit sy bukan lg kulit budak2. Perasaan sy masa tu takut.. Camna sy bdepan dgn org dgn muka yg hancur😂😂😂..sampai sy jln2 pn guna penutup muka….bila sy post pic sy d fb ramai kwn2 yg bg cadangan guna produk dr A ke Z & herba kg. Klu herba kg camna sy mo cari d tengah2 bandar ni😂😂😂….Terima kasih kpd smua kwn2 yg bg cadangan.. yg pertama mdahului cadangan adalah produk shaklee. SHAKLEE ni sdh sy dgar btahun2 tp sy x pernah ambil peduli. Sy ni jenis negatif dgn produk2 apalagi yg bkaitan dgn MLM. Tp krna tpaksa, sy pn cuba…sy gunakan ESP & VITAMIN C…apa yg tjadi mmang luar biasa… dlm seminggu ja sy guna sy sdh merasa ada perubahan pd muka sy. Proses pyembuhan yg cepat. Cikon pox jd kering & mgecut.. ptengahan bln 12 cikon pox sy mula pudar. Hanya sebulan lbh shja cikon pox sy sembuh 100%.. langsung x kesan d muka sy. Lubang2 yg besar serta dalam hilang.. bln januari 2017 ada kwn tnya…aiks bukan ko kena cikon pox ka dia blang hairan… sy jwb…iya tp sdh sembuh 100%😂😂.. Hebat kan😀😀..gambar tu x d edit & bukan guna camera 360… camera sy biasa ja…tu pic original.. blh jumpa & cek sndiri muka sy mmang sdh x bekas cikon pox…mcm x pernah kena…yg tggal lubang hidung & tai lalat sy lg😂😂…. Sorry sy bukan agen @ member Shaklee… sy hnya ingin bkongsi & btrima kasih kpd produk Shaklee….jd pgajarannya jika ada kwn2 fb tag kta apa2 produk smada Shaklee, La soul, Stg, trutama produk2 kesihatan yg sah & bdaftar KKM, jgn marah & negatif…manatau 1 hari nant kta perlukan…x paya kta cari2 d luar.. hubungi ja agen dia…sekian pkongsian sy….manatau bmanfaat…

Ini post asal beliau. Fuhh… baca sampai keluar peluh. Ingatkan dia mau kutuk Shaklee, hihi…

Memandangkan dua produk yang beliau guna ni berkesan, jom kak Aya ceritakan lebih lanjut tentang dua produk yang membantu dalam mengembalikan kehemseman beliau iaitu ESP dan Vita C Shaklee. Dua-dua masuk dalam Produk Top 10 Shaklee ni.ubat-hilangkan-parut-bekas-chicken-pox-cacar-air

Bagaimana ESP dan Vita C Shaklee boleh membantu kulit beliau pulih.

ESP

ESP merupakan satu sumber protein berkualiti tinggi berasaskan tumbuhan. Sel Kulit kita terhasil daripada blok-blok protein. Protein ni bahan asas untuk sel. Cukup bekalan protein berkualiti tinggi, cun lah kejadian sel tu.

Jadi, bila sel kulit kita rosak, protein untuk bantu repair dan hasilkan sel-sel sihat sekaligus kulit tu nampak lebih sihat, gebu sekaligus membaiki struktur kulit seperti parut dan lubang. Protein juga membantu menghasilkan collagen di dalam badan, collagen bagi kesan tegang pada kulit. Nah, jadi tau sudah kan cemana Donny boleh “dapat balik” kehensemannya, hihi… Orang bilang, sihat di dalam, terpancar di luar gittew.

Vita C

Istimewanya Vita C Shaklee sebab ada sistem pelepasan berperingkat (lepas slow-slow) yang membolehkan vitamin c diserap secara maksimum ke dalam badan. Vitamin C ni adalah vitamin larut air. Kalau tiada sistem pelepasan ni, itu yang kata jadi urin mahal sebab semua vitamin c keluar melalui air kencing sejam selepas diambil.

So, vitamin c yang menyerap sepenuhnya ke dalam darah membolehkan badan mendapat vitamin c yang cukup untuk bantu pembaikan sel kulit setiap hari. Vitamin C juga sangat bagus dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Tu yang Donny cakap cepat jak sembuh chicken pox dia tu.

Selain itu, vitamin c juga terbukti memutihkan dan mencerahkan kulit. Jadi, parut-parut hitam tu secara perlahan-lahan menjadi cerah.

Itulah sebenarnya yang berlaku kepada Donny. Untunglah beliau mahu berikhtiar dengan Shaklee kan?

Badan kita kalau mahu sembuh lebih cepat kena amalkan makanan seimbang, minum air yang cukup, tapi, faham-faham la kan, kalau sudah sakit, gatal sana sini, makan pun kena hati-hati, salah makan gatal pula. Tu sebab mengambil makanan tambahan (suplemen) sangat penting untuk mempercepatkan penyembuhan luka tanpa meninggalkan parut.

So, kak Aya mahu bagitau ni, dua produk ni bukan terhad kepada masalah Cacar Air atau Chicken Pox sahaja, tapi juga boleh diambil untuk kekalkan wajah yang flowless, cerah, gebu atau jika ada masalah jerawat teruk pun boleh juga. Kita repair dari dalam.

Kalau berminat untuk try dua produk ni, boleh klik poster BUY NOW di bawah atau hubungi kak Aya untuk info lanjut. Klik link ni untuk direct whatsapp http://ayachalo.wasap.my.harga-ESP-shaklee-dan-cara-order-ESP-shaklee

Luv,
Kak Aya Chalo
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Like Fanpage Rak Vitamin AyaChalo
Follow Instagram ayachalo_vits