“Zulkifli Will Go Home Well” – Testimonial Stroke Dan Vivix

.. Zulkifli Ismail will go home well..
I am touched with the goal/aim written by doctor on his white board here at Cardiothoracic Ward 7th Floor QEH II
.. Doctors and nurses here are so optimistic and positive which indirectly makes me feel soooo happy…
.. Yes sayang…you will go home well!!

~ Puan Wati (Isteri kepada pesakit) ~

Testimonial Vivix Strok Darah Tinggi

Status ringkas tetapi cukup membuatkan saya melafazkan Alhamdulillah. Kali ni saya mahu kongsikan testimonial Customer saya sendiri yang suaminya mengalami stroke akibat saluran jantung pecah. Keadaan ni buatkan suami beliau koma tahap dua iaitu masih boleh membuka mata, namun anak mata hanya mampu memandang ke atas dan tidak memberikan tindak balas.

Suami beliau juga mengalami tekanan darah yang tinggi, jangkitan pada darah, komplikasi buah pinggang, tiada eye contact, tidak dapat mendengar, tidak dapat bercakap, tidak dapat menelan dan badan lemah longlai.

Hampir 53 hari terlantar di CICU (Cardiac Intensive Care Unit) akhirnya pada 12 Feb 2016 lepas suami beliau dipindahkan ke wad biasa. Kata doktor fasa kritikal sudah berakhir, kini bermula proses penyembuhan dan pemulihan fikizal. Seawal dua hari selepas mengambil Vivix, suami beliau menunjukkan perubahan yang amat positif, Alhamdulillah…

Saya kongsikan “chatting” saya bersama customer saya yang sangat cekal hatinya mahu melihat suaminya sihat kembali. Kita doakan semoga suami beliau En. Zulkifli cepat-cepat sembuh dan sihat seperti sediakala 😀

30 Jan 2016 (Day 1):

Customer memaklumkan suaminya diberikan ubat Warfarin iaitu sejenis ubat pencair darah untuk darah tinggi, saya nasihatkan beliau untuk mulakan sahaja pengambilan Vivix kerana Vivix masih selamat diambil walaupun mengambil ubat pencair darah.

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

 31 Jan 2016 (Day 2):

Mesej pertama dari Customer selepas memulakan Vivix pada 30 Jan 2016. Yes, positif progress.

“As salam Aya..
Allah hu akhbar, abang dah boleh gerakkan kaki kiri dengan kuat.. masa kakak reflex kaki dia, dia menendang dan nurse bagitau kakak masa dorang buat physio, abang dapat tahan badan dia sendiri tanpa dibantu..”

Alhamdulillah… Vivix serasi dengan badan suami customer.

2a

2 Feb 2016 (Day 3):

Hari ke-tiga, Customer naikkan dosage Vivix dari setengah sudu teh ke 1 sudu teh dan alhamdulillah tekanan darah turun normal dan suami beliau kelihatan sihat walaupun belum dapat bercakap.

2

4 Feb 2016 (Day 5):

Customer update lagi progress suaminya dan syukur, sangat banyak perubahan positif yang dialami antaranya:

1. Tekanan darah kembali normal dan ubat darah tinggi diberhentikan.

2. Ketika sesi fisio, suami beliau sudah boleh angkat dan tahan berat badan sendiri. Sebelum ni longlai jak.

3. Kaki kiri dan boleh bergerak. Sebelum ni totally unresponsive.

4. Suami beliau boleh menelan. Sebelum ni tidak boleh menelan, air liur terpaksa disedut untuk elak terbatuk.

5. Jangkitan kuman di darah berkurangan.

6. Buah pinggang berfungsi dengan baik setelah ada komplikasi sebelum ini.

Saya sangat happy ketika dapat feedback customer ni, bahagia rasanya berpeluang membantu 😀

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

Besar sungguh ujian yang dihadapi oleh Puan Wati, tapi saya sangat kagum dengan kekuatan beliau menghadapi dan terus berusaha agar suaminya sihat seperti sediakala.

Kalau nak tahu Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? – Kajian Saintifik Membuktikannya boleh refer artikel ini.

Dapatkan Vivix Shaklee daripada Aya Chalo 0138633224

Dapatkan Vivix Shaklee daripada Aya Chalo 0138633224 atau klik ORDER SHAKLEE untuk order terus dari website shaklee.

Nasihat saya, jika anda mempunyai ahli keluarga yang berisiko tinggi seperti berat badan berlebihan, tidak mengamalkan pemakanan sihat, merokok, darah tinggi, diabetes dan pelbagai komplikasi kesihatan, usah tunggu lagi, melaburlah untuk kesihatan anda dengan Vivix kerana ianya terbukti mampu mengurangkan risiko penyakit di atas.

USAH TUNGGU, BERTINDAKLAH SEKARANG SEBELUM TERLAMBAT!

Hubungi saya untuk konsultasi atau klik sini untuk ORDER VIVIX:

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di AyaChalo Stories – Parenting From The Heart

[Julai Promo] Kawal Diabetes Dengan Vivix, Ikhtiar Masalah Anemia Dan Vitamin Kanak-Kanak Terbaik

Whoaaa.. bulan ni promo yang ditunggu-tunggu iaitu Promosi Vivix. Ramai yang teringin merasa Vivix ni, almaklumlah harga boleh tahan juga, sebab tu masa promosi ni lah masa yang paling sesuai untuk mencubanya kan? Dua item promo lain adalah B-Complex dan Vitalea For Children.

#1: Vivix

Vivix merupakan campuran ekstrak anggur Muscadine (anggur sebesar bola golf), Polygonum Cuspidatum, Purple Carrot & European Elderberry yang berupaya melambatkan penuaan.

Walau bagaimanapun, memandangkan ianya satu sirap antioksidan yang tinggi, ia dapat membantu dalam memelihara kesihatan jantung, kesihatan imun, sendi dan sangat membantu kepada pesakit kencing manis, darah tinggi, cancer, strok dan pelbagai penyakit kritikal yang lain.

ubat kencing manis diabetes

Bacaan gula pesakit diabetes, dari 23.8 ke 7.3. 😀

ubat sembuhkan kencing manis diabetes darah tinggi

Shaklee Effect Story. 😀

Mostly customer Aya yang diabetes, kanser paru-paru, strok mengambil vivix dan alhamdulillah saya menerima feedback positif. Lagi best bila ada kawan inform perut suami yang boroi semakin berkurang boroinya dan ada juga yang ikhtiarkan untuk berhenti merokok akhirnya berjaya dengan vivix. Haa.. boleh dengar sendiri kisah Vivix di bawah ni. Kalau nak tahu testimonial lain boleh baca kat Koleksi Testimonial Hebat Vivix Shaklee ni.

#2: B-Complex Shaklee

B-Complex Shaklee mengandungi kesemua 8 komponen vitamin B. Kira dah lengkap, cukup, complete dah untuk memenuhi keperluan seharian kita. Istimewanya B-Complex Shaklee berbanding produk seumpamanya di pasaran kerana saintis Shaklee telah mencipta Asid Folik secara semulajadi yang pertama di dunia yang mempunyai kadar serapan tinggi dan berkualiti.

Asid Folic semulajadi sebenarnya tidak mudah diserap oleh badan dan hampir 99% Asid Folic yang berada di pasaran adalah vitamin sintetik (buatan manusia melalui proses kimia). Sekarang dah ada vitamin semulajadi kan, so better makan yang semulajadi berbanding yang sintetik.

Asid Folic juga sangat penting buat ibu yang merancang untuk hamil dan yang sedang hamil untuk mengelakkan kecacatan bayi dan membantu dalam pembentukan sel darah merah sekaligus mengelakkan anemia.

ubat sukar hamil dan cara mengatasi anemia kurang darah ketika hamilubat sukar hamil dan cara mengatasi anemia kurang darah ketika hamil

Ni sama kes dengan customer Anemia saya. Pregnant pertama makan Shaklee, alhamdulillah anak lahir sihat dan sepanjang pregnant tiada masalah low hb dan GDM, cuma anak lahir berat hampir 4kg. Mengandung anak kedua, beliau tidak mengambil Shaklee langsung, namun malangnya beliau mengalami anemia teruk, GDM dan berat bayi kurang. Nasib baik beliau menghubungi saya pada minggu ke 31 pregnancy untuk mengambil Set Mengandung Shaklee dan alhamdulillah beliau berjaya naikkan Hb sebelum bersalin dan melahirkan bayi yang sihat. So ibu-ibu, jangan take for granted ya.

B-Complex juga dapat membantu Pesakit Diabetes dalam proses menukarkan gula kepada tenaga sekaligus mengurangkan tahap gula di dalam darah. B-Complex juga penting dalam memastikan kesihatan saraf, thats why ia sangat membantu dalam mengurangkan stress, sakit kepala, insomnia dan tekanan.

ubat kencing manis vivix shaklee

Testimonial penggamal Shaklee: Bacaan gula ibu turun selepas menggamalkan B-Complex, ESP dan Zink Shaklee. Alhamdulillah. Diabetes berbahaya kerana ia merupakan pencetus kepada penyakit kritikal lain seperti serangan jantung, penyakit buah pinggang, darah tinggi dan strok. Mencegah lebih awal lebih baik.

Aya sendiri kekadang diserang migrain, kalau dahulu memang telan penadol la jawabnya, tapi selepas menggunakan Shaklee, Aya just telan 2biji B-Complex dan tidur. InsyaAllah bila bangun kepala dah ringan. Tidak perlu makan drugs 😀

#3: Vitalea For Children

Selepas Vitalea For Children ni kembali ke pasaran setelah hampir setahun tiada di Malaysia, Shaklee telah memberikan promosi setiap bulan termasuk bulan ini. Namun, jangan terlambat beli, mana tahu ini bulan terakhir promo dan bulan depan ia kembali kepada harga asal, banyak beza tau.

Vitalea For Children ini merupakan multivitamin dan multimineral berbentuk tablet yang memenuhi 100% keperluan vitamin harian kanak-kanak dengan 18 vitamin dan mineral lengkap, berperisa anggur dan yang paling penting selamat untuk gigi anak anda. Vitamin ni dicipta untuk anak yang memilih makan, kurang makan sayur dan buah serta kurang mengambil makanan yang bernutrisi lengkap.

vitamin terbaik untuk kanak-kanak

Manfaat yang terdapat pada setiap tablet Vitalea For Children

Vitamin Kanak-Kanak ni boleh diambil oleh kanak-kanak berusia setahun ke atas yang penting dah pandai menghisap or mengunyah tablet. Sebagai ibu bapa kalau mahu anak sentiasa sihat, jika sakit pun biarlah cepat sembuh, kita kena invest untuk makanan tambahan seboleh-bolehnya yang semulajadi. Bila dah sakit nanti lagi mahal kosnya berbanding beli sebotol vitamin setiap bulan. Betul kan? Jom kita lihat apa kata mommies yang memberikan VFC ni kepada anak mereka.

vitamin kanak-kanak shaklee

Saya sendiri mempunyai anak yang “lemah sistem pernafasan”. Kerap sangat batuk, berkahak, selesema. Pernah pada tahun 2012 saya ke 3 klinik dengan kos hampir RM600 pada bulan tu sahaja untuk mencari ubat budak-budak ni. Sejak tu saya start berikan anak saya vitamin shaklee. Biar badan diorang sendiri hasilkan imun sistem. Alhamdulillah, sekarang dah bulan Julai, sekali pun tak pernah bawa ke klinik. Bukan sebab tak sakit langsung, tapi bila sakit batuk, selesema dan berkahak sekejap ja sembuh, tak perlu pam 😀

cara tambah selera makan anak

Anak sihat, ibu gembira. Memang investment yang berbaloi.

Ok, kalau rasa-rasa nak tahu lebih lanjut sila cari Aya ok. Saya boleh consult anda apa vitamin yang paaling sesuai untuk anda sekeluarga. Nak vitamin lain pun boleh. InsyaAllah saya bantu. Take care!

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Parenting From The Heart
Visit our Page at Facebook AyaChalo.com – Parenting From The Heart

Promosi B-Complex dan Vitalea For Children Beli 3 Percuma 1. Beli 1 Pun Boleh

Promosi Vivix Shaklee Beli 6 Percuma 1. Beli 1 Pun Boleh

Nak try? roger-roger tau 😀

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Parenting From The Heart
Visit our Facebook Page – AyaChalo.com – Parenting From The Heart​