Lelaki Bocor Rahsia Cara Hilangkan Parut & Lubang Chicken Pox

Terkejut kak Aya baca status seorang lelaki bernama Donny Reyn di Facebook yang berkongsi cerita beliau memicit nanah chicken pox sehingga meninggalkan lubang dalam dan parut teruk di wajahnya. Siap picit tu, confirm lah lubang akan kekal selama-lamanya cik abang oiiii..

Donny cerita lagi bahawa doktor sendiri katakan lubang dan parut cacar air tu sukar untuk sembuh dan kalau sembuh pun ia akan mengambil masa yang lama dan bukannya sembuh 100% seperti sediakala.

Ya lah, maklum sajalah kalau sudah dewasa ni segala parut dan lubang-lubang ni degil sangat mau pulih kan, bukan macam budak-budak.

Jadi siapa tidak panik bila doktor katakan sedemikian. Hilanglah wajah hensem dan halus selama ni. Lubang chicken pox dan parut tu confirm lah akan kekal. Sedihnya!cara-merawat-chicken-pox-cacar-air

Tapi, Donny katanya beliau berjaya pulihkan lubang dan parut tu dan kulit wajahnya kembali seperti asal. Bagaimana Donny lakukannya?

Suspen pula. Betul ka tidak cerita beliau ni? Jom kita baca dulu status asal beliau. Siap ditujukan kepada Pengedar Shaklee tu, huhu… berdebar kak.

Kpd Syarikat & Agen2 SHAKLEE… ini utk kamu…

Tujuan sy buat pkongsian ni bukan mahu mjatuhkan @ mgaibkan Syarikat…..
Sy hnya bkongsi kpd kwn2 fb mnatau bmanfaat… tahun lepas lbh kurang 29.11.16 sy mula kena cikon pox. Mulanya sy fikir jerawat jd sy x peduli. Sy makan ja kerang. Sekali trus jd byak & gatal sampai sy x blh tahan. Sy tampar2 muka sy. Sy garu. Barulah sy perasan rupanya cikon pox…mgkn sbb sy mkn kerang trus bernanah. Jd krna gatal sy pn picit tu nanah spy kluar. Apa lg muka sy pn trus blubang.. dlm lg tu..doktor cakap susah mau sembuh tu lubang klu sembuh pn mgkn ambil masa yg lama tp bukan 100% sbb kulit sy bukan lg kulit budak2. Perasaan sy masa tu takut.. Camna sy bdepan dgn org dgn muka yg hancur😂😂😂..sampai sy jln2 pn guna penutup muka….bila sy post pic sy d fb ramai kwn2 yg bg cadangan guna produk dr A ke Z & herba kg. Klu herba kg camna sy mo cari d tengah2 bandar ni😂😂😂….Terima kasih kpd smua kwn2 yg bg cadangan.. yg pertama mdahului cadangan adalah produk shaklee. SHAKLEE ni sdh sy dgar btahun2 tp sy x pernah ambil peduli. Sy ni jenis negatif dgn produk2 apalagi yg bkaitan dgn MLM. Tp krna tpaksa, sy pn cuba…sy gunakan ESP & VITAMIN C…apa yg tjadi mmang luar biasa… dlm seminggu ja sy guna sy sdh merasa ada perubahan pd muka sy. Proses pyembuhan yg cepat. Cikon pox jd kering & mgecut.. ptengahan bln 12 cikon pox sy mula pudar. Hanya sebulan lbh shja cikon pox sy sembuh 100%.. langsung x kesan d muka sy. Lubang2 yg besar serta dalam hilang.. bln januari 2017 ada kwn tnya…aiks bukan ko kena cikon pox ka dia blang hairan… sy jwb…iya tp sdh sembuh 100%😂😂.. Hebat kan😀😀..gambar tu x d edit & bukan guna camera 360… camera sy biasa ja…tu pic original.. blh jumpa & cek sndiri muka sy mmang sdh x bekas cikon pox…mcm x pernah kena…yg tggal lubang hidung & tai lalat sy lg😂😂…. Sorry sy bukan agen @ member Shaklee… sy hnya ingin bkongsi & btrima kasih kpd produk Shaklee….jd pgajarannya jika ada kwn2 fb tag kta apa2 produk smada Shaklee, La soul, Stg, trutama produk2 kesihatan yg sah & bdaftar KKM, jgn marah & negatif…manatau 1 hari nant kta perlukan…x paya kta cari2 d luar.. hubungi ja agen dia…sekian pkongsian sy….manatau bmanfaat…

Ini post asal beliau. Fuhh… baca sampai keluar peluh. Ingatkan dia mau kutuk Shaklee, hihi…

Memandangkan dua produk yang beliau guna ni berkesan, jom kak Aya ceritakan lebih lanjut tentang dua produk yang membantu dalam mengembalikan kehemseman beliau iaitu ESP dan Vita C Shaklee. Dua-dua masuk dalam Produk Top 10 Shaklee ni.ubat-hilangkan-parut-bekas-chicken-pox-cacar-air

Bagaimana ESP dan Vita C Shaklee boleh membantu kulit beliau pulih.

ESP

ESP merupakan satu sumber protein berkualiti tinggi berasaskan tumbuhan. Sel Kulit kita terhasil daripada blok-blok protein. Protein ni bahan asas untuk sel. Cukup bekalan protein berkualiti tinggi, cun lah kejadian sel tu.

Jadi, bila sel kulit kita rosak, protein untuk bantu repair dan hasilkan sel-sel sihat sekaligus kulit tu nampak lebih sihat, gebu sekaligus membaiki struktur kulit seperti parut dan lubang. Protein juga membantu menghasilkan collagen di dalam badan, collagen bagi kesan tegang pada kulit. Nah, jadi tau sudah kan cemana Donny boleh “dapat balik” kehensemannya, hihi… Orang bilang, sihat di dalam, terpancar di luar gittew.

Vita C

Istimewanya Vita C Shaklee sebab ada sistem pelepasan berperingkat (lepas slow-slow) yang membolehkan vitamin c diserap secara maksimum ke dalam badan. Vitamin C ni adalah vitamin larut air. Kalau tiada sistem pelepasan ni, itu yang kata jadi urin mahal sebab semua vitamin c keluar melalui air kencing sejam selepas diambil.

So, vitamin c yang menyerap sepenuhnya ke dalam darah membolehkan badan mendapat vitamin c yang cukup untuk bantu pembaikan sel kulit setiap hari. Vitamin C juga sangat bagus dalam mempercepatkan penyembuhan luka. Tu yang Donny cakap cepat jak sembuh chicken pox dia tu.

Selain itu, vitamin c juga terbukti memutihkan dan mencerahkan kulit. Jadi, parut-parut hitam tu secara perlahan-lahan menjadi cerah.

Itulah sebenarnya yang berlaku kepada Donny. Untunglah beliau mahu berikhtiar dengan Shaklee kan?

Badan kita kalau mahu sembuh lebih cepat kena amalkan makanan seimbang, minum air yang cukup, tapi, faham-faham la kan, kalau sudah sakit, gatal sana sini, makan pun kena hati-hati, salah makan gatal pula. Tu sebab mengambil makanan tambahan (suplemen) sangat penting untuk mempercepatkan penyembuhan luka tanpa meninggalkan parut.

So, kak Aya mahu bagitau ni, dua produk ni bukan terhad kepada masalah Cacar Air atau Chicken Pox sahaja, tapi juga boleh diambil untuk kekalkan wajah yang flowless, cerah, gebu atau jika ada masalah jerawat teruk pun boleh juga. Kita repair dari dalam.

Kalau berminat untuk try dua produk ni, boleh klik poster BUY NOW di bawah atau hubungi kak Aya untuk info lanjut. Klik link ni untuk direct whatsapp http://ayachalo.wasap.my.harga-ESP-shaklee-dan-cara-order-ESP-shaklee

Luv,
Kak Aya Chalo
Pengedar Shaklee Kota Kinabalu
Like Fanpage Rak Vitamin AyaChalo
Follow Instagram ayachalo_vits

10 Hari Terakhir Promosi ESP dan Vita C Yang Hot Ittew

Sedar nda sedar sudah memasuki 20 September besok. Maknanya cuma ada 10 hari saja lagi untuk Promosi minuman soya semulajadi yang menguruskan ESP dan Vitamin C yang hot tu.

Beli pada harga promosi  memang menjimatkan. Kepada #ShakleeLover atau kepada anda yang baru mau test-try produk Shaklee ni kan, try-lah dua Produk Hot Seller Shaklee ni.

promosi-vitamin-c-shaklee-dan-esp-shaklee

Secara ringkas MANFAAT yang anda dapat kalau amalkan ESP – Energizing Soy Protein ni:

  1. ESP merupakan Protein Berasaskan Tumbuhan yang mampu menggantikan fungsi Protein Haiwan. (Tau la kan protein haiwan ni banyak lemak, banyak suntikan bahan kimia (mcm ayam utk cepat besar dan banyak isi), so kita boleh dapat Asid Amino yang badan kita perlu tanpa perlu makan bahan-bahan kimia tu.)
  2. Bagus untuk bina otot. Terutamanya abang-abang yang mau sado. Protein sihat bantu berikan otot yang lebih mantap.
  3. Protein sangat penting untuk penghasilan rambut yang lebih cantik. Protein kurang boleh nampak dari rambut yang kering, bercabang dan mudah gugur.
  4. Untuk kuku pun penting. Kuku yang cepat rapuh, cepat patah, itu tanda badan kurang protein.
  5. Untuk kulit yang cantik berseri. Kulit perlukan protein untuk memperbaharui sel-sel yang baru. Setiap hari sel kulit matikan? So sumber protein yang sihat sangat penting supaya dapat hasilkan kulit yang lawa gitteww.
  6. Protein dari soya juga dapat mengekalkan tenaga, tahan lama dan kekalkan stamina.
  7. Protein soya mampu menyokong kesihatan jantung dengan cara menurunkan kadar LDL (kolestrol jahat) dalam badan. Ia juga bantu menyihatkan saluran darah (arteri) supaya risiko penyakit seperti stroke, jantung dan darah tinggi semakin berkurangan.
  8. Untuk ibu hamil, protein yang lengkap sangat penting untuk memastikan pertumbuhan bayi yang sihat dari segi pembentukan organ, tulang dan sel-sel.
  9. Untuk ibu selepas bersalin, mereka perlukan protein lengkap untuk penghasilan susu ibu yang penuh nutrisi yang ada antibodi, bantu untuk tingkatkan sistem imun baby dan membantu perkembangan bayi agar lebih sihat.

Ok, tetiba terasa panjang pula Ai cerita pasal ESP ni. Hihih… selain di atas, ada banyak lagi manfaat protein tau. Tapi sila baca di sini la, Manfaat Minuman Soya ESP Shaklee.

Mau cerita tentang Vitamin C pula, nda payah panjang lebar la, jemput baca saya share dalam entry ni 7 Sebab Mengapa Ramai Amalkan Vitamin C. Pasti anda nda sabar-sabar mau try, hihi…

Ok, jom kita tengok apa Promosi Shaklee Bulan September ni. Jeng jeng… hehe…

promosi-shaklee-murah-vitamin-c-esp

Ini dia Promosi Shaklee bulan ni 😀

Ada 3 Produk on promo iaitu;

1. ESP Twin Pack 5% Off RM302.10~ Klik POSTER untuk ORDER.
promosi-esp-shaklee-murah
2. Vita C SR Twin Pack 5% Off  RM 186.30~ Klik POSTER untuk ORDER.

promosi-vita-c-plus-shaklee-vitamin-semulajadi-vitamin-organik
3. Vitalea For Children Buy 4 Free 1 (the best deal in town ni) RM352.98~ Klik POSTER untuk ORDER.

vitamin-kanak-kanak-terbaik-dan-murah

Selain pembelian dari E-Sell di atas, anda juga boleh menghubungi saya terus untuk konsultasi percuma atau tempahan produk. Walau bagaimanapun, konsultasi berkaitan cara pengambilan vitamin dan cara makan saya cuma akan berikan buat Customer tersayang. Haruslah special gittew kann?

Oh ya, ada juga promo ESP Buy 6 Free 1 dan Vitamin C Buy 6 Free 1. Kalau nak yang tu whatsapp terus ya.

Ok itu jak, roger jak kalau mau order 😀

Luv,
Aya Chalo || Whatsapp/Telegram 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah

7 Sebab Mengapa Ramai Amalkan Vitamin C

Dalam banyak-banyak vitamin, rasanya yang paling glemer sekali adalah Vitamin C kan? Apatah lagi ia sinonim dengan perempuan, orang kata Vitamin Cantik kerana fungsinya yang boleh mencerahkan dan juga sangat penting untuk awet muda. Ada juga yang amalkan Vitamin C untuk maintainkan kesihatan supaya tidak mudah diserang selesema, batuk dan demam.

Disebabkan fungsinya yang pelbagai, bukan setakat untuk kulit yang cantik, dan meningkatkan sistem imun, tu sebab la rata-rata orang amalkan Vitamin C.

manfaat-dan-kelebihan-vitamin-c-shaklee

Fungsi Vitamin C

Dengan jolokan nama “The All Do Vitamin”, Vitamin C memang mempunyai pelbagai fungsi dan ia merupakan salah satu Essential Vitamin (nutrisi perlu dimakan setiap hari) yang tidak dihasilkan oleh badan dan larut air. Jadi, ini bermaksud, setaip kali Vitamin C masuk ke dalam badan melalui pemakanan, jika tidak digunakan, ia akan keluar bersama urin. Tu sebab, jika mahu amalkan Vitamin C, pilihlah Vitamin C yang mempunyai sistem pelepasan (sustained release), dalam erti kata lain, ia mempunyai timing supaya tidaklah Vitamin C tu terbazir melalui air kencing.

Vitamin C berfungsi untuk?

1. Melawan Jangkitan dan Tingkatkan Sistem Imun. Terutama seseorang yang kerap jatuh sakit seperti selesema, demam, batuk. Jadi Vitamin C membantu meningkatkan daya tahan badan secara semulajadi. Sekarang ni lagi kecoh tentang Virus Zika kan? Inilah masanya untuk protect diri anda.

2. Mencantikkan Kulit kerana Vitamin C membantu penghasilan kolagen. Kolagen akan dihasilkan oleh badan dengan natural. Tapi bila usia meningkat, penghasilan kolagen akan berkurang. So, kalau anda mau amalkan Kolagen di pasaran, pastikan pilih produk kolagen yang ada Vitamin C atau makanlah bersama-sama Vitamin C untuk meningkatkan keberkesanan dan penyerapan ke dalam badan.

3. Memusnahkan Radikal Bebas. Radikal bebas sangat jahat yang masuk ke dalam badan setiap hari atau terbentuk di dalam badan. Radikal bebas ni yang memusnahkan sel badan dan akhirnya menyebabkan penuaan pramatang (tua sebelum usia), penyakit seperti cancer, sakit jantung, ketumbuhan bukan cancer dan boleh dikatakan pencetus penyakit. Jadi Vitamin C adalah vitamin anti-oksida dan mampu memusnahkan radikal bebas dalam badan kita. Kalau dikelilingi oleh perokok, anda juga terdedah dengan radikal bebas, dan andalah orang yang betul-betul perlukan Vitamin C.

4. Membantu Membaiki Tisu Penghubung. Vitamin C penting untuk bantu membaiki tisu penghubung. So ia banyak berkaitan dengan kesihatan sendi, Vitamin C bantu untu repair sel-sel tulang rawan, ligamen dan sebagainya.

5. Melindungi Saluran Darah. Memandangkan Vitamin C adalah anti-oksida yang baik, so ia turut membantu menjadikan saluran darah lebih anjal. Kalau saluran darah sihat, peredaran darah juga akan menjadi normal.

6. Bantu Meningkatkan Penyerapan Zat Besi. Vitamin C membantu dalam penyerapan zat besi untuk menghasilkan sel darah merah yang sihat. So, kalau anda ibu pregnant yang mengalami low Hb atau Anemia, sangat disarankan untuk menambah Vitamin C di dalam suplement anda. Baca sini Rahsia saya naikkan bacaan Hb ke normal sebulan sebelum bersalin.

7. Membantu dalam Penyembuhan Luka dan Penting untuk Kulit, Tulang dan Gigi. Vitamin C juga memainkan peranan dalam penyembuhan luka. Kekurangan Vitamin C juga akan menyebabkan tubuh badan mudah lebam, luka serta menjadikan tulang dan gigi kurang kuat.

Memperkenalkan Vita-C Sustained Release Shaklee.

Shaklee mempunyai produk Vitamin C yang berbeza dengan yang ada di pasaran. Saya kongsikan perbezaannya di sini supaya kalau anda tercari-cari Vitamin C di pasaran, anda boleh bandingkan dengan Vita-C SR Shaklee ni.

perbezaan-dan-keistimewaan-vitamin-c-shaklee

Anda dapat semua manfaat di atas hanya dengan RM 0.51 sehari. Berbaloi ka tidak? Mestilah berbaloi kann… Harga sebotol saya letak di bawah nunnn 😀

Bagaimana Vita-C SR ni berbeza dengan Vitamin C yang ada di pasaran?

1.Vita-C SR diperbuat dari sumber semulajadi iaitu daripada Ekstrak Jagung. Ini bermakna, ia selamat diambil oleh pesakit gastrik. Vitamin C di pasaran biasanya menggunakan buah-buahan citrus yang masam dan lebih berasid, ini boleh menyebabkan gastrik bertambah teruk.

2. Vita-C SR berkepekatan tinggi iaitu 1 tablet membekalkan 500mg Vitamin C. Ia umpama memakan 7.5 biji buah Oren tau.

3. Ia juga ditambah dengan 120mg Citrus Bioflavonoids Complex yang merupakan bestfriend Vitamin C. Gabungan dua-dua ni akan meningkatkan fungsi dan keberkesanan Vitamin C. So sebelum beli Vitamin C di pasaran, check dulu tau :D, tapi kalau susah-susah order jak Vita-C SR Shaklee ni.

4. Ada Sistem Pelepasan Berperingkat (Sustained Release). Macam saya cerita diawal tadi, Vitamin C ni vitamin larut air. Kalau kita ambil dalam kuantiti yang banyak sekaligus, tidak semua Vitamin C ni boleh diserap oleh badan dan yang tidak diserap akan dikeluarkan melalui air kencing. So kencing kita jadi mahal uolls, kencing Vitamin C, hihi.. tu sebab kena pilih Vitamin C yang ada Sustained Release ni sebab vitamin c akan dilepaskan 100mg setiap jam dan badan boleh menyerap dengan lebih optimum.

Sebenarnya inilah Rahsia mengapa Vita-C SR berkesan tau, sebab dah la semulajadi (badan senang serap), Sustained Release pula tu. So tidak perlu telan banyak-banyak sangat sebab insyaAllah menyerap dengan baik punya.

Dalam dunia ni, kita ada banyak pilihan, kengkadang kita pun keliru mana satu yang terbaik. Tapi, bagi saya, kalau mahu amalkan makanan tambahan (suplemen), pilih la yang semulajadi, lulus KKM dan halal serta mempunyai keistimewaan yang tidak ada pada produk lain.

Di luar sana ada pelbagai jenama kan? saya tidak cakap jenama lain tidak bagus, but kita sebagai pengguna pepandai lah pilih.

Kalau teringin try Vita-C SR Shaklee ni, boleh jak. Harganya pun sangat berpatutan iaitu RM 92.50, kuantitinya 180 biji lebih kurang RM 0.51 sen sebiji. Murahkan? Beli oren 8 biji suda rm10 ba. Hihih…

Cara makan? Offcos la cara makan tu Exclusive untuk customer saya jak. Nanti saya boleh kongsikan sekali cara makan Vitamin C untuk kesan sama seperti suntikan Vitamin C. Teruja kan? Bah Order sekarang 😀

Luv,
Aya Chalo || WA 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di Pengedar Shaklee Sabah