Tips Mudah Hamil Untuk Elak Soalan Bonus Di Pagi Raya

“Ko suda ada berapa orang anak?”, soalan keramat yang paling sukar dijawab tiap kali tiba Syawal bagi pasangan yang belum dikurniakan zuriat. Ya lah, sejak 5 tahun berkahwin, setiap kali balik kampung dapat soalan yang sama. Walaupun faham soal rezeki tu ditentukan oleh Allah, tapi tetap perit bila menusuk gegendang telinga, berjuta perit lagi menusuk ke jiwa.

Soalan-soalan sebegini biasa diajukan bila tiba Hari Raya. Yang tiada anak akan dapat soalan “bila lagi nak mengandung?” Yang ada anak pula akan dapat soalan “bila lagi mahu tambah rakyat?”

Masalah kesuburan ni memang menjadi satu “beban” kepada pasangan yang telah lama berkahwin.

tips-untuk-mengandung-hamil-awal

Antara penyebab kepada masalah kesuburan suami dan isteri termasuklah:

  • Suami yang mempunyai saluran sperma yang tersumbat yang menghalang sperma daripada bercampur dengan air mani suami
  • Kualiti dan kuantiti sperma suami yang rendah
  • Masalah ejakulasi dan mati pucuk
  • Masalah obesiti samada suami atau isteri
  • Tiub fallapio isteri tersumbat
  • Masalah cyst, fibroid atay endometriosis
  • Rahim terbalik
  • Tekanan atau stress

Dan pelbagai lagi masalah lain.

ubat-subur-untuk-hamil

Namun, selain berdoa, kita perlu berusahakan?

Malam ni kak Aya mahu share satu tips daripada pakar sakit puan terkemuka negara iaitu Dr. Hamid Arsyat. Seperti yang kita tahu, beliau telan membantu ramai pasangan untuk mendapat cahayamata (izin Allah jua).

tips-cepat-hamil-selepas-haid

Tips tingkatkan kesuburan untuk cepat hamil oleh Pakar Sakit Puan Dr. Hamid Arshat

“Seorang pesakit berumur 32 tahun, sudah 11 tahun kahwin dan sudah buat ujian dan berbagai jenis rawatan kesuburan termasuk IUI tapi gagal hamil. Ada seorang anak angkat berumur 7 tahun. Jumpa saya untuk rawatan pada bulan october 2012. Saya beri Adipex untuk pecah lemak, Vit E, Vit C dan Folix Asid. Alhamdulillah dia sudah hamil 7 minggu dan scan sahkan kandungannya baik. Saya pesan dengan dia dan suami buat amal2 untuk tunjuk syukur kepada Allah SWT.” – Dr Hamid Arshat.

Kalau melihat kepada kebanyakan status Facebook Dr. Hamid Arshat, mostly dia akan suggest kepada pemakanan seimbang, amalan rohani dan amalkan suplemen untuk melengkapkan nutrisi yang menyokong badan untuk meningkatkan peluang kehamilan.

Bagaimana Nutrisi Di Dalam Suplemen Boleh Membantu Dalam Masalah Kesuburan?

Empat suplemen yang Dr Hamid cadangkan di atas iaitu Pemecah Lemak, Vit E, Vit C dan Folic Asid ada di dalam range produk semulajadi Shaklee. Produk semulajadi insyaAllah lebih mudah diserap oleh badan dan tidak meninggalkan kesan negatif.

So kak Aya akan terangkan tentang kepentingan setiap suplemen berdasarkan kepada produk Shaklee ya.

Lecithin Pemecah Lemak

Lecithin Shaklee diperbuat menggunakan sumber semulajadi daripada kacang soya non-GMO. Lecithin sangat penting diambil bagi pasangan yang mempunyai masalah obesiti atau berlebihan berat badan untuk menurunkan berat badan secara efisien.

Lecithin berfungsi untuk membantu dalam pemecahan lemak secara semulajadi kepada molekul-molekul kecil untuk penghadaman sekaligus menurunkan berat badan secara efisien.

Harganya yang mampu milik sudah tentu tidak membebankan pasangan yang betul-betul mahu memiliki cahayamata.

Vita E Complex Shaklee

Vitamin E adalah satu vitamin anti-oksida yang sangat baik untuk melindungi sel daripada mengalami kerosakan. Istimewanya Vita E Shaklee kerana dilengkapi dengan Selenium dan Ekstrak Biji Anggur untuk menambahkan lagi kuasa anti-oksidannya.

makanan-subur-buat-suami

Kajian Vita E dan Selenium yang membuktikan mampu membantu meningkatkan kualiti sperma

 

Antara manfaat Vita E adalah untuk meningkatkan kesuburan dengan mengurangkan radikal bebas yang boleh merosakkan sperma.

Gabungan Vita E dan Selenium pula berkuasa untuk meningkatkan kualiti sperma dan meningkatkan pergerakan sperma, laju gittew.

Vita C Plus Shaklee

Vita C Shaklee berbeza dengan Vitamin C di pasaran kerana diperbuat daripada sumber semulajadi ekstrak kanji jagung yang mempunyai sistem pelepasan yang konsisten agar lebih berkesan.

sebab-susah-hamil

Melalui kajian, Vita C memainkan peranan yang penting untuk meningkatkan peluang untuk hamil, menjaga kualiti sperma, memberi keseimbangan hormon dan meningkatkan sistem imun tubuh serta support kehamilan yang sihat.

Suami isteri amalkan memang cun sangat ni.

Asid Folic di Dalam B-Complex Shaklee

Asid folic ataupun Folat/B9 vitamin terkandung di dalam B-Complex Shaklee. Ia sangat penting diambil ketika merancang untuk hamil, ketika hamil dan selepas melahirkan bayi.

Asid Folic (B9) adalah satu vitamin yang sangat diperlukan untuk membina sel-sel baru. Ia penting dalam membina DNA yang baru dan membaiki DNA yang rosak. Jadi ia sangat penting dalam proses kematangan telur ovum, pembentukan placenta dan penting disaat telur “ditanam” di dalam rahim.

Untuk suami pula, asid folik turut membantu mengatasi masalah kesuburan. Ia akan mengurangkan kecacatan dalam kromosom sperma suami. Sperma yang mengalami kecacatan kromosom dan jika disenyewakan akan menghasilkan janin yang tidak sihat dan tidak dapat hidup lama. So, kalau isteri balik-balik keguguran pun ini antara satu puncanya. Jadi, pihak suami pun kenalah amalkan B-Complex ya.

Nampaknya sangat besar fungsi Asid Folik ni, patutlah Dr. Hamid duk ulang-ulang makan folic asid, makan folic asid. Hihi…

makanan-untuk-cepat-hamil

Bila doktor pun suggest, mestilah bertambah yakin dengan Nutrisi Kesuburan Shaklee kan.. kak Aya pun planning dapat anak keempat dengan set ni tau. Alhamdulillah sekarang babynya suda berusia 2 tahun lebih 😀

Panjang lebar kak Aya explain ni. Kalau tak paham, boleh wasap kak Aya terus. Kak bukan apa, sebenarnya tadi baru dapat whatsapp dari kawan meluah perasaan almaklumlah minggu depan sudah nak raya kan. Sebelum ni Kak Aya pesan amik set ni dan try petua mempercepatkan kehamilan secara moden dan tradisional ni, tapi biasalah manusia memang degil, huhu…. Lagi seminggu raya baru order, terlepas lah peluang untuk jadi baby Ramadhan, tapi insyaAllah boleh jadi baby Syawal, hihi… Kita usaha dan doa bebanyak ja la kan.

Kak Aya belanja 2 testimoni customer kak Aya yang sudah hamil dengan mengambil nutrisi kesuburan shaklee.

tips-cepat-mengandung-selepas-haid

“The greatest gift ever bila nampak 2 line yang ditunggu-tunggu sudah muncul! Hehe, tidak juga la lama suda berkahwain, cuma kami try-try dan rancang mau dapat baby tapi belum dapat rezeki. Sampai beratus-ratus duit habis check di hospital, beli pregnancy test la semua, semua sia-sia jak. Sampai saya nampak iklan di Facebook pada ni set kesuburan untuk husband and wife, dan nampak testimoni yang sangat positive, tanpa mengira harga tu supliment dengan perasaan kecewa time tu, kami terus beli di hari 1st saya period juga. Nah! tidak sampai 1 bulan ja saya makan tu Shaklee, hari ni saya positive. Thanks God, tq kak..”

cara-cepat-hamil-selepas-haid

Customer kak Aya yang ni pun memang beli sewaktu period. Alhamdulillah dipermudahkan untuk beliau untuk hamil anak ke-3.

 

Kalau mahu order set ni (jangan jadi macam kawan kak Aya tu, bertahun baru nak try, ), klik gambar BUY NOW di bawah untuk pembelian secara online menggunakan Debit/Credit Card atau hubungi kak Aya melalui whastapp http://ayachalo.wasap.myubat-supaya-subur-mudah-hamil

Luv,
Kak Aya Chalo
013.863.3224
Sedia membantu untuk lebih subur

Petua Mempercepatkan Kehamilan Secara Moden & Tradisional

Petua Penting Dalam Meningkatkan Kehamilan Secara Moden & Tradisional Yang Mungkin Membantu Anda Mendapatkan Zuriat.

Masih “kosong” selepas beberapa bulan berkahwin sering kali mengundang keresahan buat ramai pasangan. Tekanan semakin terasa apabila bulan bertukar tahun, namun cahayamata yang dinanti-nantikan masih belum menjadi. Apatah lagi ditambah “garam” dengan pertanyaan ahli keluarga, saudara mara dan rakan-rakan. Terasa sungguh #sakitnyatudisini kan? Bagaimana perkara ini boleh terjadi? Adakah terdapat cara untuk meningkatkan kesuburan suami mahupun isteri sekaligus mempercepatkan kehamilan? dan adakah masih ada peluang untuk bergelar ibu dan ayah?

tips cepat hamil

 

Secara umumnya, cepat atau lambat kehamilan bergantung kepada tahap kesuburan suami dan isteri.

Kesuburan isteri berkait rapat dengan kemampuannya mengeluarkan telur. Telur ini hanya akan keluar sekali dalam satu kitaran haid dan disebut sebagai waktu subur. Bagi isteri yang mempunyai kitaran haid teratur, selalunya telur akan keluar pada hari ke-13 atau ke-14. Selain itu, isteri boleh menggunakan teknik mengukur suhu badan menggunakan ovulation thermometer.

Bagi suami, masalah kesuburan lelaki selalunya berkaitan dengan sperma yang tidak normal, jangka hayat sperma terlalu singkat atau terdapat masalah dengan ejakulasi. Ketidaknormalan ini berlaku disebabkan beberapa faktor. Antaranya berlaku keradangan pada testis, masalah pembengkakan saluran darah testis, saluran testis tersumbat akibat jangkitan kuman, pengambilan alkohol dan merokok, hormon yang tidak normal, terdedah kepada bahan kimia beracun dan pemakaian seluar yang terlalu ketat.

Walaupun wujud pelbagai masalah kesuburan, ini bukanlah pengakhiran buat pasangan yang belum dikurniakan zuriat. Ada pelbagai cara untuk meningkatkan kesuburan sekaligus meningkatkan peluang untuk cepat hamil.

 Tips Meningkatkan Kesuburan Suami

#1 – Amalkan memakan buah Betik

Buah betik kaya dengan Vitamin C dan merupakan antioksida yang baik untuk tubuh badan. Buah ini juga dikatakan mampu meningkatkan jumlah dan kesuburan sperma. Kekurangan Vitamin C di dalam badan boleh mengurangkan tahap kesuburan sperma. Mengambil sebanyak 500mg Vitamin C setiap hari amatlah digalakkan.

#2 – Banyakkan pengambilan Zink

Mineral Zink dikatakan mampu mengaktifkan serta meningkatkan kualiti sperma. Ini adalah kerana, mineral ini dijumpai paling banyak di dalam sperma. Makanan sumber zink adalah daging merah, bijirin dan kekacang, makanan laut, prosuk tenusu dan boleh diambil dalam bentuk suplemen.

#3 – Berhenti Merokok

Merokok didapati mampu merosakkan membran sperma dan mempengaruhi kelajuan sperma untuk sampai ke telur. Merokok juga boleh membunuh Vitamin C di dalam badan sekaligus mengurangkan kualiti sperma yang terhasil. Kalau suami kaki rokok, pastikan suami mengambil Vitamin C lebih tinggi berbanding lelaki biasa.

#4 – Pastikan kebersihan makanan yang diambil

Pengambilan buah-buahan dan sayur-sayuran segar sangat digalakkan. Akan tetapi, racun serangga yang digunakan untuk mengawal serangan makhluk perosak pada buah dan sayuran mampu menjejaskan tahap kesuburan. Pastikan buah dan sayuran dibasuh sempurna sebelum dimakan.

#5 – Minum banyak air kosong

Pengambilan air kosong sebanyak dua hingga tiga liter sehari dikatakan mampu meningkatkan kesuburan dan kesihatan sperma.

Tips Meningkatkan Kesuburan Isteri

#1 – Kawal berat badan

Usahakan untuk mendapat berat badan yang ideal. Obesiti boleh menganggu pengeluaran telur.

#2 – Jaga pemakanan

Elakkan mengambil makanan dan minuman yang tidak menyihatkan seperti makanan ringan, jeruk, makanan segera, minuman berkarbonat dan minuman beralkohol. Banyakkan mengambil makanan bernutrisi terutama yang tinggi yang kaya dengan asid folic, Vitamin C dan B-Complex.

#3 – Berhati-hati dalam mengambil ubat-ubatan

Kebanyakan ubat seperti anti-kemurungan, pil tahan sakit dan antibiotik akan memberi kesan kepada tahap kesuburan. Oleh itu, cuba elakkan mengambil ubat-ubatan jika merancang untuk hamil dan berbincanglah dengan doktor.

#4 – Periksa rahim anda

Masalah rahim seperti endometriosis, fibroid atau cyst boleh menjejaskan peluang untuk hamil. Sekiranya ada tanda-tanda seperti haid yang tidak teratur, sengugut teruk, haid yang banyak, sakit perut yang melampau, segeralah berjumpa doktor.

#5 – Amalkan senaman berkala

Bersenam secara tetap dan teratur. Ia bukan sahaja menyihatkan namun membantu mengekalkan berat badan ideal.

Bagaimana Set Kesuburan Shaklee Boleh Meningkatkan Peluang Anda Untuk Hamil?

Testimonial-set-Kesuburan-Shaklee
Nasihat Pakar Sakit Puan Dr. Hamid Arshat buat pasangan yang mahu mendapat zuriat. Antara nasihat beliau adalah ikhtiar dengan pengambilan suplemen Multivitamin, Vitamin E, Vitamin C dan Asid Folic.
cara meningkatkan kesuburan suami isteri agar segera hamil
Set Kesuburan Shaklee terdiri daripada Vitalea (multivitamin), B-Complex lengkap dengan Asid Folic, Vitamin C, GLA, Zink dan Vitamin E.

Anda boleh ikhtiar dengan cuba amalkan pemakanan suplemen yang penting untuk meningkatkan kesuburan serta meningkatkan peluang untuk hamil seperti yang terdapat di dalam Set Kesuburan Shaklee di atas. Set ini boleh membantu anda, suami dan isteri untuk meningkatkan kesuburan serta mempercepatkan kehamilan dengan;-

1. Menstabilkan hormon isteri dengan GLA terutama jika isteri mempunyai masalah haid yang tidak teratur atau cyst. GLA juga mampu menghasilkan satu cecair yang boleh memanjangkan jangka hayat sperma di dalam rahim isteri sekaligus meningkatkan peluang untuk disenyewakan.

2. Menambah kualiti dan kuantiti sperma suami serta meningkatkan fungsi organ seks lelaki. Terdapat 10 kali ganda zink di dalam prostat lelaki berbanding organ lain. Ini membuktikan zink sangat penting untuk kesuburan lelaki.

3. Kajian mendapati pengambilan Vitamin E yang lengkap dengan selenium akan meningkatkan kualiti air mani dan mobiliti sperma.

4. Vitamin Asas: Multivitamin, Asid Folic dan Vitamin C turut membantu dalam membekal vitamin penting kepada tubuh badan untuk mengoptimumkan fungsi badan, sebagai persediaan untuk kehamilan dan mengelakkan kecacatan bayi serta meningkatkan kesuburan sperma.

Set ini mampu bertahan dua hingga empat bulan mengikut jenis vitamin. Harganya pula insyaAllah pasti berbaloi untuk anda berdua. Jom kita baca, apa kata pengguna yang berjaya hamil dengan set ini.

Testimonial Pasangan Yang Berjaya Hamil

testimonial set cepat hamil shaklee

Testimonial Set Kesuburan Shaklee 1 
 

Testimonial 1

“Actually lama dah nak share testi sendiri since hampir 2 bulan consume. Pada Awalnya beli GLA dan B-Complex untuk nak hamil sekaligus nak kurangkan rasa sakit masa period datang. Selepas seminggu makan saya ke klinik untuk membuat pemeriksaan lain, tetapi doktor mendapati saya mempunyai rahim yang terbalik. Masa itu doktor kata orang yang ada rahim terbalik susah untuk hamil, tapi dengan izin Allah kita tidak tahu.

So selepas sebulan suami pula try makan vitamin E, Zink dan ESP. Orang lelaki susah sikit nak makan vitamin tapi selepas dipujuk dan bagitau akan dapat kesan kesihatan yang superb dia pun makan.

Alhamdulillah selepas hampir sebulan setengah makan GLA, saya rasa badan saya tak selesa, tiba-tiba sakit bontot ingatkan sebab jatuh, tapi pagi tu selepas membuat test upt syukur ada tanda blur positif dan setiap hari saya buat upt test sebab teruja nak tengok line yang betul-betul positif.

So inilah masa yang dinanti hamil setelah berusaha untuk hamil. Suami masih lagi makan vitamin tu sebab kesan pada kulit dan tenaga yang sangat luar biasa. Saya pula terus makan set kehamilan, wow, sangat sangat best”

testimonial set kesuburan shaklee

Testimonial Set Kesuburan Shaklee 2

 Testimonial 2

“Asslm. Just nak share experience. Saya start consume GLA complex on January 2013 sebab ada masalah period paid dan cycle period panjang. saya dah kawin lebih kurang 4 tahun 6 bulan. Baru-baru ni saya check upt positif. Doktor cakap sudah 6 weeks. Doakan saya selamat bersalin”

testimonial-gla-tingkatkan-kesuburan-isteri
Testimonial Set Kesuburan Shaklee 3

Testimonial 3

“As salam, ingin berkongsi kegembiraan member opis ni, dia dah 6 tahun berkahwin, 2 kali keguguran puncanya adalah cyst. Cyst ni dapat dikesan dengan saiz 9.7cm. Alhamdulillah selepas 6 bulan, cyst mengecil dan terus mengecil dan kini cyst tu dah tiada. Ajaibkan berkat pengambilan 2 botol GLA secara konsisten dan juga mengamalkan diet karbohidrat. Sekarang member dah pregnant 5 minggu. Happy sangat-sangat.”

cara cepat hamil untuk haid tidak teratur

Testimonial Set Kesuburan Shaklee 4

Testimonial 4

“Salam Syawal warga GBS. Nak share sikit dengan anda semua. Alhamdulillah syukur pada Allah, 8/8/13 genap usia kandungan saya 5 bulan. Masih berbaki 4 bulan sebelum si precious ni keluar. Terima kasih Allah sebab ditemukan dengan Shaklee dan diberi rezeki setelah 2 tahun tunggu. 

Awal bulan 2 2013 saya dan suami start makan Set Kesuburan + ESP, lepas disahkan hamil pada 2 2013, saya sambung dengan pengambilan Set Hamil Trimester 1 (Vitalea, B-Complex, Vita C, Ostematrix dan ESP) dan sambung dengan Set Hamil Trimester 2/3 dengan hanya menambah Omega Guard. Saya langsung tak ambil ubat dari doktor. 100% Shaklee. Bulan 12 ni insyaAllah saya bersalin.Bolehlah ambil Set Berpantang Shaklee pula.”

Harga Set Kesuburan Shaklee Premium adalah seperti berikut:

1. Vitalea: RM88.75 / 120 biji (Percuma jika join ahli)
2. B-Complex: RM53.75 / 120 biji
3. Vitamin C: RM92.50 / 180 biji
4. GLA: RM91.25 / 60 biji
5. Zinc: RM33.75 / 120 biji
Jumlah: RM360.00

Highly recommended add-on:
6. Vitamin E: RM126.14 / 120 biji
Jumlah: RM486.14

Set lengkap ni berjumlah RM360.00 (excluding add-on) tidak termasuk kos penghantaran. Penggunaannya 2-4 bulan, jimat kan? Tak perlu beli setiap bulan. Kalau nak dapat harga murah, anda boleh pertimbangkan untuk join ahli Shaklee.

Jangan risau, ahli tak semestinya kena menjual, join untuk makan sendiri pun dah cukup berbaloi, dapat nikmati harga ahli yang jauh lebih murah dan dapat konsultation seumur hidup daripada saya. Kalau join bulan ni sehingga Oktober 2015 pula, anda boleh dapatkan VITALEA SECARA PERCUMA. Jimat RM88.75 dan dapat harga ahli pula tu. Berganda-ganda jimat!

Alhamdulillah. Dengan izin Allah ramai yang berjaya hamil dengan Set Kesuburan Shaklee. Customer Aya sendiri dah lebih 5 orang yang berjaya hamil. Usaha, yakin dan makan dengan konsisten insyaAllah akan berhasil. Harga set ni pun tidaklah mahal sangat berbanding prosedur hospital yang menelan ribuan ringgit. Berbalik lah kepada asas yang diperlukan oleh badan.

Jika anda mengalami masalah ketidaksuburan, sukar hamil, period tidak teratur, sudah tiba masanya anda menghubungi Aya di 0138633224. Aya akan bantu anda tentang konsultasi produk dan masalah yang dihadapi. Aya juga akan kongsikan Cara Pemakanan Vitamin Yang Berkesan seperti customer-customer Aya yang dah hamil tu. Rahsia pemakanan ni KHAS untuk pelanggan Aya sahaja.

Jangan tunggu lagi. Umur semakin meningkat, risiko makin tinggi.

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sabah – Kota Kinabalu – Sepanggar
Like Page kami di MyLittleMomo By AyaChalo

[June Promo] Miliki Kulit Cantik, Bebas Jeragat Dan Jerawat

Bulan ni ada promo best tau. Ada vitamin untuk Kulit Cantik lagi-lagi nak dekat raya ni kan, dan Multivitamin Kanak-kanak yang memberikan 100% nutrisi lengkap buat si manja.

Saya kongsikan perkongsian pengalaman Cik Farizan dalam mengatasi masalah jerawat yang teruk di bahagian muka selepas 7 tahun terseksa.

Hubungi Aya untuk info lanjut tentang Produk Shaklee. Oh ya, kalau nak beli sebotol pun boleh. Jangan malu-malu nak whatsapp. Confirm i layan. hehe…

Kalau nak tengok lebih bannnyak info tentang produk Shaklee, jemput singgah ke MyLittleMomo.

Luv,
Aya Chalo | 013-863 3224
Parenting From The Heart

Promosi Vitalea For ChildrenPromosi Vitamin C dan Vitamin E ShakleePromosi Vitamin C dan Vitamin E Shaklee

Luv,
Aya Chalo | 013-863 3224
Parenting From The Heart