Pengedar Vivix Shaklee Ready Stock Di Kota Kinabalu Sabah

Dua tiga hari ni banyak kak Aya dapat panggilan dari customer yang bertanyakan tentang Vivix. Ada yang sanggup tunggu, ada yang mahu cepat, so ada baiknya kak Aya senaraikan beberapa ejen Vivix Ready Stock under Pollux Family so bolehlah anda hubungi diorang terus untuk dapatkan produk Top Shaklee ni iaitu Vivix.

Sebenarnya kak Aya ada ramai lagi ejen untuk team #PolluxBiz di seluruh Malaysia, boleh refer info diorang ni di ruangan komen ya 😀

Bagi yang masih blur-blur apakah benda Vivix ni, bolehlah baca penerangannya di artikel Mengapa Anda Perlu Amalkan Vivix Setiap Hari ni. Setiap hari semakin ramai orang amalkan Vivix, so jangan ketinggalan uolls.

beli-vivix-kota-kinabalu-sabah

Inilah Vivix, si sirap merah yang powerful!

So, kalau perlukan Vivix dengan kadar segera, bolehlah berhubung terus dengan ejen Vivix Shaklee Kota Kinabalu yang kak Aya senaraikan di bawah atau di ruangan komen.

Pengedar Vivix Shaklee di Kota Kinabalu Sabah

#1 – Sue Anna

Phone: 601125353733
Facebook : Sue Anna
Instagram: @sue_anna86
Blog: mysimplysupplement.blogspot.my
Direct Whatsapp: http://www.wasap.my/601125353733

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Sue Anna di bawah)

beli-vivix-melalui-ejen-sah-vivix-kota-kinabalu

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Sue Anna. Klik gambar untuk Order secara online.

#2 – Nowa Nija

Phone: 60138748191
Facebook : Nowa Nija
Instagram: @nijabagitips
Blog: mommynowa.blogspot.my
Direct Whatsapp: http://www.wasap.my/60138748191

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Nowa Nija di bawah)

cara-beli-vivix-di-sabah-kota-kinabalu

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Noah Nija. Klik gambar untuk Order secara online.

#3 – Knur Surayati Razali

Phone: 60168429181
Facebook : Knur Surayati Razali
Instagram: @my_happyvitamins
Blog: ladyjelita.blogspot.my
Direct Whatsapp: http://www.wasap.my/60168429181

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Knur di bawah)

harga-vivix-sabah-kota-kinabalu

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Noah Nija. Klik gambar untuk Order secara online.

#4 – Easter Marcus

Phone: 60198952315
Facebook : Easter Marcus
Instagram: @easter_vits
Direct Whatsapp: http://eastervivix.wasap.my

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar Easter di bawah)

vivix-ready-stock-kota-kinabalu-sabah

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu, Easter Marcus. Klik gambar untuk Order secara online.

#5 – Aya Chalo

Phone: 60138633224
Facebook : Aya Chalo
Instagram: @ayachalo_vits
Blog: ayachalo.com
Direct Whatsapp: http://ayachalo.wasap.my

Untuk order secara online (boleh bayar guna Debit/Kredit Card, klik gambar kak Aya di bawah)

pengedar-shaklee-jual-vivix-sabah

Ejen Vivix Ready Stock Kota Kinabalu kak Aya. Klik gambar untuk Order secara online.

Ok, cukup 5 info Pengedar Vivix di kawasan Kota Kinabalu, selebihnya anda boleh dapatkan contact number ejen berhampiran kawasan anda di ruangan komen.

Kalau mau juga beli Vivix dari kak Aya, boleh la hubungi kak Aya terus di 013.863.3224 atau klik link ni untuk terus masuk ke whatsapp kak Aya, http://ayachalo.wasap.my.

Info lanjut tentang kebaikan, manfaat, keistimewaan Vivix kak ceritakan dalam entry Mengapa Vivix Menjadi Top Produk Shaklee Malaysia ni.

Luv,
Kak Aya Chalo
Vivix Trusted Seller Since 2012

Sebab Mengapa Anda Perlu Amalkan Vivix Setiap Hari

Kalau perasan, zaman sekarang ramai orang muda dapat penyakit yang kalau dulu-dulu hanya orang tua jak dapat penyakit tu. Kenapa ini berlaku? Inilah yang disebabkan oleh proses penuaan semakin cepat disebabkan pelbagai faktor seperti pemakanan kurang berkhasiat, tekanan hidup yang tinggi, kurang bersenam dan macam-macam lah.

Adakah cara melindungi sel-sel badan kita daripada mengalami proses penuaan yang cepat ni. Risau juga kan bila dengar kawan ni stroke, kawan tu kanser, jiran ni darah tinggi etc etc.

Sebab tu lah badan kita perlukan anti-oksiden yang mampu melawan segala radikal bebas yang masuk ke dalam badan pada setiap saat.

Vivix merupakan satu produk yang kandungannya mempunyai kuasa anti-oksidan yang tinggi serta kaya dengan Polifenol dan Resveratrol tumbuhan.

Nutrien inilah yang akan membantu untuk melambatkan proses penuaan sel-sel badan. Ini bukan setakat “tua” tau, tapi, sebenarnya penuaan pra-matang (sel-sel tua sebelum sampai masanya) akan menyebabkan tubuh badan kita mudah terdedah dengan pelbagai jenis penyakit. Scary but ramai tidak sedar benda ni.

Produk-shaklee-paling-laku-di-pasaran

Vivix merupakan Best Seller di Shaklee. Nombor 1 tau.

Bagaimana Sel Boleh Mengalami Penuaan Pra-Matang?

Setiap hari sel di dalam badan mengalami kemusnahan, di bawah adalah faktor-faktor yang menyebabkan penuaan sel.

  1. Kemusnahan DNA

Kemusnahan DNA berlaku setiap hari. Sebenarnya berjuta-juta DNA musnah dan mempercepatkan lagi proses penuaan. Kemusnahan ni berlaku disebabkan oleh Radikal Bebas yang masuk ke dalam badan setiap saat. Ini akan merosakkan DNA seterusnya merosakkan sel tubuh badan.

2. Aktiviti pengawalan genetik semakin berkurang

Ini disebabkan oleh protein yang akan mengaktifkan DNA untuk bekerja dimusnahkan oleh radikal bebas. Jadi untuk dapat “kuasa” pengawalan yang baik, badan perlukan anti-oksidan supaya radikal bebas tidak mengganggu sel-sel badan daripada berfungsi sebaiknya.

3. Penghasilan tenaga di peringkat sel berkurang 

Apabila radikal bebas mengganggu, sel badan akan kurang tenaga. Apabila sel menjadi kurang tenaga, badan pun akan automatik sukar untuk menghasilkan tenaga kerana sel rosak.

4. Pengumpulan AGE Protein

Kesan ke atas mekanisma di atas, akan menyebabkan AGE protein semakin meningkat. Pengumpulan AGE protein akan menyebabkan penyakit seperti Diabetes, penyakit Jantung dan sebagainya.

Apabila perkara di atas berlaku, ia akan mengakibatkan sel badan mati. Apabila terlalu banyak sel-sel badan mati, bermakna lebih cepatlah proses penuaan berlaku.

Apabila proses penuaan berlaku dengan cepat, maka lebih tinggi risiko untuk dapat pelbagai penyakit seperti Kanser, Kencing Manis, Arthritis, Serangan Jantung dan sebagainya.

Kesan-penuaan-vivix-shaklee

Bagaimana Bahan Di Dalam Vivix Boleh Membantu Melambatkan Proses Penuaan?

Vivix kaya dengan bahan yang tinggi dengan Polifenol dan Resveratrol (tinggi kuasa anti-oksidan) yang didapati daripada 4 bahan utama iaitu Polygonum Cuspidatum, Muscadine Grape, Elderberri Eropah dan Lobak Ungu.

penawar-kencing-manis-dan-darah-tinggi

Empat bahan utama di dalam Vivix ini telah diuji secara klinikal dan terbukti mampu untuk:

  1. Memberi perlindungan kepada DNA dan sel badan. Anti-oksidan akan menghalang radikal bebas untuk merosakkan sel-sel badan.
  2. Bila sel-sel dilindungi, ia dapat beri kesan positif terhadap pengawalan genetik dengan lebih bagus.
  3. Bantu dalam meningkatkan penghasilan tenaga pada sel badan. Mengambil resveratrol setiap hari akan meningkatkan bilangan mitokondria dan secara tidak langsung badan lebih bertenaga.
  4. Memperlahankan penghasilan AGE protein sebanyak 90%. Jadi, kebarangkalian mendapat penyakit lebih rendah.

Sebenarnya sel badan kita mengalami proses penuaan setiap hari. Jika sel-sel badan semakin banyak rosak, ini bermaksud sel penuaan badan akan berlaku dengan lebih cepat. Sebab tu lah keadaan kesihatan setiap individu berbeza. Contoh umur sama, tapi A lebih sihat berbanding B.

 

Ini juga bergantung kepada faktor yang kak Aya sebut di atas tadi iaitu gaya hidup, pemakanan, nutrisi yang diamalkan, bersenam, tahap stress dan sebagainya.

So, dengan adanya minuman yang kaya dengan anti-oksida ni, ia memudahkan untuk melindungi sel-sel badan daripada penuaan sel kan?

Apa Manfaat Bahan Utama Yang Terkandung Di Dalam Vivix?

Seperti yang kak Aya mention tadi, terdapat 4 bahan utama yang terkandung di dalam Vivix iaitu Polygonum Cuspidatum, Muscadine Grape, Elderberri Eropah dan Lobak Ungu. Keempat-empat bahan utama kaya dengan resveratrol dan polifenol dan mempunyai fungsi tersendiri.

  1. Polygonum Cuspidatum: Sumber terbaik resveratrol. Ia telah digunakan di China selama lebih 100 tahun untuk merawat rambut beruban. Ia mempunyai kuasa anti-penuaan yang kuat.

Manfaat-vivix-shaklee-kencing-manis

2. Muscadine Grape/Anggur Muskadin: Salah satu ingredient terpenting dalam Vivix. Merupakan anggur yang bersaiz besar yang mana kuasa anti-oksidannya 40 kali lebih bagus berbanding anggur biasa. Ia turut mengandungi 20 kromosom berbanding anggar biasa. Satu kromoson tu ada extra polifenol yang memberi manfaat seperti tinggi anti-oksidan, anti-radang dan anti-bakteria.

Ubat-anti-bakteria-vivix-shaklee

3. Elderberri Eropah: Mengandungi sejenis polifenol iaitu flavonoid yang sangat bagus untuk mata kerana ia memberikan perlindungan kepada sel mata. Ia juga sangat baik dalam fungsi anti-keradangan, melegakan kesakitan, melegakan batuk, selesema dan melawan jangkitan bakteria dan virus serta baik untuk meningkatkan sistem imun badan.

Vivix-dan-testimonial-katarak-bantu-penglihatan

4. Lobak Ungu/Purple Carrot: Tinggi dengan polifenol Anthocyanin yang sangat bagus untuk kesihatan jantung, kerana sifatnya yang anti-bengkak, antioksidan, mengurangkan risiko dalam penghasilan plak dalam darah, elak pembekuan darah dan sangat bagus untuk infection kerana bersifat anti-bakteria.

Vivix-untuk-apa

Bawah ni kak Aya kongsikan antara ujian klinikal yang dibuat untuk membuktikan manfaat Resveratrol dan Polifenol. Kedua-dua nutrien ini ada di dalam Vivix.

Resveratrol-vivix-shaklee-dan-kanser-kolon

Resveratrol membantu dalam mengurangkan risiko penyakit Kanser Kolon yang merupakan pembunuh no 1 di kalangan lelaki buat masa ini. Kajian menunjukkan, apabila sample kanser group control dititiskan dengan resveratrol, kelihatan sel-sel tumor berkurangan.

Rawatan-kanser-payudara-vivix-shaklee

Resveratrol didapati menghalang penghasilan sel-sel kanser di bahagian payudara.

Vivix-shaklee-anti-oksida-dan-anti-inflamasi

Ujian ke atas kesihatan jantung sebagai bahan antioksidan dan anti-inflamasi. Ujian menunjukkan bengkak berkurangan pada sample resveratrol. Keradangan pada sel khasnya pada bahagian arteri akan menyebabkan sel rosak dan menyebabkan plak terbentuk sekaligus meningkatkan risiko penyakit jantung.

Vivix-kekalkan-collagen-kolagen-elak-kedut

Berikutnya antara manfaat kesihatan yang ada dalam resveratrol, ia akan bantu melambatkan kemusnahan collagen. Collagen turut dimusnahkan oleh radikal bebas yang ada di dalam badan. Jadi bila radikal bebas dimusnahkan, collagen dapat dilindungi dan proses kemusnahan collagen dalam dilambatkan.

Ubat-Kanser-serviks-vivix-shaklee

Alzheimer-dan-vivix-shaklee

Selain ujian klinikal di atas, resveratrol juga terbukti memberi manfaat kesihatan yang lain seperti membantu dalam masalah kanser Serviks dan masalah Alzheimers. Ini membuktikan bahawa resveratrol sangat bagus untuk kesihatan.

Jadi, sekarang anda sudah dapat sebab mengapa perlu minum Vivix setiap hari? Antara satu sebab utama adalah kerana perlu untuk melawan Radikal Bebas yang masuk ke dalam badan atau dihasilkan sendiri oleh badan (ketika stress). Ya, badan kita memang boleh melawan radikal bebas tu, tapi bayangkan jika terlalu banyak radikal masuk ke dalam badan, agak-agak badan mampu lawan dengan lifestyle kita sekarang?

Jangan lupa semakin banyak sel badan kita “kalah”, semakin tinggi risiko untuk mendapat penyakit seperti kanser, jantung, diabetes dan banyak lagi penyakit yang disebabkan penuaan sel.

So, why not amalkan Vivix untuk pencegahan sebelum terlambat? Dapatkan Vivix anda hari ini dengan meng-klik poster Buy Now di bawah. Bayar menggunakan Debit Card atau Credit Card pun boleh.

harga-vivix-shaklee-dan-cara-order-vivix

Selepas pembelian, hubungi kak Aya untuk konsultasi tentang dosage dan cara minum Vivix. Kalau mahu buat tempahan terus daripada kak Aya pun boleh. Hubungi nombor di bawah.

Jumpa lagi di-entry akan datang! Jom sayangi diri, minumlah Vivix.

Luv,
Kak Aya Chalo
013.863.3224 (klik nombor untuk direct whatsapp)
Pengedar Bebas Shaklee

Orlando Trip The Best Shaklee International Trip Ever (Part 1)

Alhamdulillah, 13hb Ogos 2016, jam 12.15am selamat saya dan suami sampai ke rumah dan berjumpa dengan anak-anak setelah hampir 10 hari mengikuti Shaklee International Trip ke Orlando, Florida, USA. Rindu gila dengan bebudak ni terutama budak kecik Rara 😀

Ini kali kedua saya layak untuk trip ke US, dan insyaAllah berkali-kali lagi akan datang ke sini almaklumlah Visa 10 tahun kan, haha…

Kenangan di Orlando masih terasa, rinduuuuu.. apa tidaknya, layanan VVIP yang diberikan oleh Shaklee, 10 hari nda payah masak tau, haha (itu kebahagiaan tahap tinggi seorang surirumah :P)

Meh ai cerita pengalaman di sana…

Day 1: Kuala Lumpur to Orlando

2 Ogos 2016: Seawal jam 10 pagi kami terbang dari Kota Kinabalu ke Kuala Lumpur. Jam 4.30 petang kena berkumpul di KLIA untuk check in dan dapat meal allowance. Part paling gembira bab terima duit elaun makan tu, seorang dapat 300usd tau (bersamaan +- RM1200, so total RM2400), suami bukan main hepi dapat duit tu, boleh shopping katanya. Duit elaun makan ni Shaklee berikan untuk waktu2 makan ketika berada di Walt Disney World Epcot, Vineland Premium Outlet dan masa-masa waktu makan yang kitorang dilepaskan untuk berjimba-jimba. Pi la makan sendiri. Hihi..

Kali ni naik Emirates lagi (owh i likeee emirates, ke Italy hari tu pun naik emirates), dan ada 2 flite iaitu KUL – Dubai (7 jam) dan kemudian Dubai-Orlando (16 jam). Perjalanannya, fuhhh… krem punggung, haha.. tapi memandangkan naik Emirates yang super best itu, dengan makanan yang sedap dan mewah (walaupun kelas ekonomi), ada beratus movie (yg latest2 pula tu) dan yang paaaling best, ada Free wifi (10mb) dan boleh beli wifi 500mb dengan hanya 1usd. Heaven! Siap bole online, coaching anak cucu lagi tau, tidak terasa duduk 16  jam tu 😀

Ops lupa mau cerita, sebelum trip Shaklee bagi Luggage Beryl Smith dua bijik, tapi sebab ai mau shopping banyak gila nanti, saya bawa luggage US 2014 dan Italy 2015 jak, yang tu besar gedabak, hehe..

Shaklee Trip Orlando 2016 Aya Chalo

Free Luggage, Elaun Makan, Emirates Airline & Makanan inflight yang sedap. I am blessed 😀

Day 2: Sampai di Orlando, Florida, USA

3 Ogos 2016: Perjalanan yang panjang iaitu 23 jam terbang. Landing di Orlando lebih kurang jam 9 pagi tak silap. Tapi kena melalui pemeriksaan Imegresen yang sangat ketat (tau-tau lah, this is USA ok), hampir 2 jam setengah beratur dan akhirnya selesai. Kemudian kami dibawa terus ke hotel untuk Welcome Lunch. Makanan special dan semestinya Halal. Shaklee memang terbaik part ni 😀

Selepas lunch, kami terus dibawa ke Target untuk shopping kejap memandangkan bilik belum ready lagi. Amboi, baru sampai teru shopping, hihi.. Time ni beli minuman Starbuck Coffee dalam bottle tu ja sebab super murah, 4 botol dalam 4usd, dan beli Almond Milk, kat Malaysia mahal. Cukuplah bekalan untuk seminggu lebih di sini.

Selepas shopping kami balik ke hotel, sebelum masuk bilik sempat lagi kutip Gift untuk conference (wrist band and charms, sling bag Shaklee, Shaklee pouch untuk suami). Sesampainya ke bilik pula, lugagge dah ready, yippie, tidak perlu sorong lugagge, memang bawa diri jak, hehe.. atas katil ada surprise lagi, ada Gift lagi (malar gift kann), dapat Pillbox Shaklee pula. Alhamdulillah 😀 Pastu mandi, solat dan rehat, pheww..penat, esok nda sabar-sabar mau conference.

Malamnya pula Shaklee bawa dinner ke Maggiano’s 9101 Little Italy. Makan italian food pula. Ingatkan dinner biasa-biasa ja tau, rupa-rupanya Shaklee buat KEJUTAN lagi. Bayangkan setiap seorang yang hadir malam tu Shaklee bagi Sebotol Vivix New-Improved Formula yang belum masuk ke Malaysia tau dan bagi delagasi non-muslim pula, diorang dapat sekotak Life Plan. Tau ka harga untuk Vivix tu mencecah RM400 dan Life Plan pula lebih kurang RM800++, perghhh.. memang happy gila. Hihihi, thanks Shaklee. Tapi yang paling best suami dapat sekotak Collagen pula sebab menang challenge menari di depan, hahahaha.. nyaris-nyaris hampir lupa diri menari gangnam style, adoilah lakiku, hahaha… Ok la cukup itu tuk hari pertama, fuhh..

Welcome to Orlando :D Senyum tetap senyum walaupun hakikatnya sudah hampir 2 hari nda mandi, hehe...

Welcome to Orlando 😀
Senyum tetap senyum walaupun hakikatnya sudah hampir 2 hari nda mandi, hehe…

Aya Chalo Shaklee Trip US 2016

Sempat lalu atas Greenland uolls. Ai is 1st time tahu, haha.. Kalau mau tau apa tu Greenland boleh google ya 😀 Yang lain-lain tu Welcome Lunch dan hasil jalan2 di Target

Aya Chalo Shaklee Trip US 2016 Orlando

Dinner malam tu. Ehhh mana gambar vivix itteww. Lupa pula letak dalam sini. Nda pa la yang penting rupa sama ja, cuma power Vivix free lebih 13x ganda berbanding Vivix yang ada di pasaran Malaysia (10x ganda). Tepi tu muka excited suami berjaya memenangi Collagen Powder worth almost RM300 juga tau. Hahaa.. thanks papa!

Day 3: Conference

4 Ogos 2016: Hari yang ditunggu-tunggu (selain shopping :P), Shaklee Live 2016 😀 Memang mengujakan dengan opening speech oleh CEO Shaklee iaitu Mr. Roger Barnett. Banyak info yang beliau sampaikan dari segi perkembangan bisnes antaranya Sales Shaklee Global sebanyak 2.8 Billion USD, pergh… kemudian Vivix yang terjual hampir 222 Juta Serving, Vitalea yang merupakan multivitamin pertama di dunia pula terjual lebih kurang 930 Juta Bottle. Ai la tu penyumbang statistik, haha..

Lagi satu, perkara terpenting semasa conference, CEO Shaklee Mr Roger umumkan untuk invest 1 Billion USD (1000 juta usd) salah satu untuk Research & Development. Mana mau cari MLM company yang sanggup invest banyak macam ni, boleh nampakkan keikhlasan Shaklee untuk hasilkan produk yang membantu tingkatkan kesihatan dan disamping tingkatkan income sendiri? Tu sebab memang semakin lama kenal Shaklee, serius makin jatuh cinta dan rasa best sangat menjadi salah satu Distributor Shaklee Malaysia 😀

Sesi conference yang pertama ni, saya awal-awal sudah shopping untuk merchandise Shaklee untuk hadiahkan buat leaders #PolluxFamily yang maintain last cycle. Kena lah menghargai usaha keras diorang kann… sempat juga round2 area pameran Shaklee dan sempat gak bergambar dengan Botol Vivix yang diorang angkut dari Home Office Shaklee di Pleasonton, California, dapat tengok Botol Vitalized Minerals yang berusia 101 tahun tu (skrg kita sebut Vitalea). Inilah yang best kalau ke Global Conference ni, banyak benda kita boleh lihat sendiri, memang pengalaman yang sukar digambarkan lah 😀

Selepas tamat sesi conference Shaklee bawa kami untuk dinner di Paramount Fine Food iaitu makanan Mediterranean. Sedap sangat dan selepas tu kami berpeluang untuk meronda-ronda kawasan sekitar dan kebetulan restoren tu terletak berhampiran dengan Coca Cola Orlando Eye (macam Eye On Malaysia tu).

Shaklee buat conference di Orlando kali ni sebab mau sambut Birthday ke 60 tahun yang sama dengan Birthday Disney ke 60 tahu.

Shaklee buat conference di Orlando kali ni sebab mau sambut Birthday ke 60 tahun yang sama dengan Birthday Disney ke 60 tahu.

Hari pertama conference. Sempat amik gambar Olympian yang dikuasakan oleh Shaklee

Hari pertama conference. Sempat amik gambar Olympian yang dikuasakan oleh Shaklee

Global COnference Paramount Orlando 2016

Dinner Mediterranean Cuisine dan jalan-jalan tepi restaurant.

Ok, sudah panjang berjela cerita walaupun baru hari kedua. Hihi.. maaflah sebab memang excited gila dan mau share semua supaya kamu pun boleh la fefeling macam join trip juga kan? Ataupun paling tidak, join lah saya ke US 2018 nanti. Boleh kita story-story pengalaman di negara orang.

So, nantikan Part 2 pula. 😀

Luv,
Aya Chalo || 013.863.3224
Pengedar Shaklee Sabah
Shaklee Biz Mentor juga

Psssttt… kalau mahu saya ajar cemana caranya untuk ke US 2018, whatsapp tau 😀

“Zulkifli Will Go Home Well” – Testimonial Stroke Dan Vivix

.. Zulkifli Ismail will go home well..
I am touched with the goal/aim written by doctor on his white board here at Cardiothoracic Ward 7th Floor QEH II
.. Doctors and nurses here are so optimistic and positive which indirectly makes me feel soooo happy…
.. Yes sayang…you will go home well!!

~ Puan Wati (Isteri kepada pesakit) ~

Testimonial Vivix Strok Darah Tinggi

Status ringkas tetapi cukup membuatkan saya melafazkan Alhamdulillah. Kali ni saya mahu kongsikan testimonial Customer saya sendiri yang suaminya mengalami stroke akibat saluran jantung pecah. Keadaan ni buatkan suami beliau koma tahap dua iaitu masih boleh membuka mata, namun anak mata hanya mampu memandang ke atas dan tidak memberikan tindak balas.

Suami beliau juga mengalami tekanan darah yang tinggi, jangkitan pada darah, komplikasi buah pinggang, tiada eye contact, tidak dapat mendengar, tidak dapat bercakap, tidak dapat menelan dan badan lemah longlai.

Hampir 53 hari terlantar di CICU (Cardiac Intensive Care Unit) akhirnya pada 12 Feb 2016 lepas suami beliau dipindahkan ke wad biasa. Kata doktor fasa kritikal sudah berakhir, kini bermula proses penyembuhan dan pemulihan fikizal. Seawal dua hari selepas mengambil Vivix, suami beliau menunjukkan perubahan yang amat positif, Alhamdulillah…

Saya kongsikan “chatting” saya bersama customer saya yang sangat cekal hatinya mahu melihat suaminya sihat kembali. Kita doakan semoga suami beliau En. Zulkifli cepat-cepat sembuh dan sihat seperti sediakala 😀

30 Jan 2016 (Day 1):

Customer memaklumkan suaminya diberikan ubat Warfarin iaitu sejenis ubat pencair darah untuk darah tinggi, saya nasihatkan beliau untuk mulakan sahaja pengambilan Vivix kerana Vivix masih selamat diambil walaupun mengambil ubat pencair darah.

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

 31 Jan 2016 (Day 2):

Mesej pertama dari Customer selepas memulakan Vivix pada 30 Jan 2016. Yes, positif progress.

“As salam Aya..
Allah hu akhbar, abang dah boleh gerakkan kaki kiri dengan kuat.. masa kakak reflex kaki dia, dia menendang dan nurse bagitau kakak masa dorang buat physio, abang dapat tahan badan dia sendiri tanpa dibantu..”

Alhamdulillah… Vivix serasi dengan badan suami customer.

2a

2 Feb 2016 (Day 3):

Hari ke-tiga, Customer naikkan dosage Vivix dari setengah sudu teh ke 1 sudu teh dan alhamdulillah tekanan darah turun normal dan suami beliau kelihatan sihat walaupun belum dapat bercakap.

2

4 Feb 2016 (Day 5):

Customer update lagi progress suaminya dan syukur, sangat banyak perubahan positif yang dialami antaranya:

1. Tekanan darah kembali normal dan ubat darah tinggi diberhentikan.

2. Ketika sesi fisio, suami beliau sudah boleh angkat dan tahan berat badan sendiri. Sebelum ni longlai jak.

3. Kaki kiri dan boleh bergerak. Sebelum ni totally unresponsive.

4. Suami beliau boleh menelan. Sebelum ni tidak boleh menelan, air liur terpaksa disedut untuk elak terbatuk.

5. Jangkitan kuman di darah berkurangan.

6. Buah pinggang berfungsi dengan baik setelah ada komplikasi sebelum ini.

Saya sangat happy ketika dapat feedback customer ni, bahagia rasanya berpeluang membantu 😀

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

testimonial koma strok tekanan darah tinggi vivix shaklee

Besar sungguh ujian yang dihadapi oleh Puan Wati, tapi saya sangat kagum dengan kekuatan beliau menghadapi dan terus berusaha agar suaminya sihat seperti sediakala.

Kalau nak tahu Bagaimana Resveratrol Membantu Pesakit Diabetes, Kanser & Jantung? – Kajian Saintifik Membuktikannya boleh refer artikel ini.

Dapatkan Vivix Shaklee daripada Aya Chalo 0138633224

Dapatkan Vivix Shaklee daripada Aya Chalo 0138633224 atau klik ORDER SHAKLEE untuk order terus dari website shaklee.

Nasihat saya, jika anda mempunyai ahli keluarga yang berisiko tinggi seperti berat badan berlebihan, tidak mengamalkan pemakanan sihat, merokok, darah tinggi, diabetes dan pelbagai komplikasi kesihatan, usah tunggu lagi, melaburlah untuk kesihatan anda dengan Vivix kerana ianya terbukti mampu mengurangkan risiko penyakit di atas.

USAH TUNGGU, BERTINDAKLAH SEKARANG SEBELUM TERLAMBAT!

Hubungi saya untuk konsultasi atau klik sini untuk ORDER VIVIX:

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Pengedar Shaklee Sepanggar – Kota Kinabalu – Sabah
Like page kami di AyaChalo Stories – Parenting From The Heart

[Julai Promo] Kawal Diabetes Dengan Vivix, Ikhtiar Masalah Anemia Dan Vitamin Kanak-Kanak Terbaik

Whoaaa.. bulan ni promo yang ditunggu-tunggu iaitu Promosi Vivix. Ramai yang teringin merasa Vivix ni, almaklumlah harga boleh tahan juga, sebab tu masa promosi ni lah masa yang paling sesuai untuk mencubanya kan? Dua item promo lain adalah B-Complex dan Vitalea For Children.

#1: Vivix

Vivix merupakan campuran ekstrak anggur Muscadine (anggur sebesar bola golf), Polygonum Cuspidatum, Purple Carrot & European Elderberry yang berupaya melambatkan penuaan.

Walau bagaimanapun, memandangkan ianya satu sirap antioksidan yang tinggi, ia dapat membantu dalam memelihara kesihatan jantung, kesihatan imun, sendi dan sangat membantu kepada pesakit kencing manis, darah tinggi, cancer, strok dan pelbagai penyakit kritikal yang lain.

ubat kencing manis diabetes

Bacaan gula pesakit diabetes, dari 23.8 ke 7.3. 😀

ubat sembuhkan kencing manis diabetes darah tinggi

Shaklee Effect Story. 😀

Mostly customer Aya yang diabetes, kanser paru-paru, strok mengambil vivix dan alhamdulillah saya menerima feedback positif. Lagi best bila ada kawan inform perut suami yang boroi semakin berkurang boroinya dan ada juga yang ikhtiarkan untuk berhenti merokok akhirnya berjaya dengan vivix. Haa.. boleh dengar sendiri kisah Vivix di bawah ni. Kalau nak tahu testimonial lain boleh baca kat Koleksi Testimonial Hebat Vivix Shaklee ni.

#2: B-Complex Shaklee

B-Complex Shaklee mengandungi kesemua 8 komponen vitamin B. Kira dah lengkap, cukup, complete dah untuk memenuhi keperluan seharian kita. Istimewanya B-Complex Shaklee berbanding produk seumpamanya di pasaran kerana saintis Shaklee telah mencipta Asid Folik secara semulajadi yang pertama di dunia yang mempunyai kadar serapan tinggi dan berkualiti.

Asid Folic semulajadi sebenarnya tidak mudah diserap oleh badan dan hampir 99% Asid Folic yang berada di pasaran adalah vitamin sintetik (buatan manusia melalui proses kimia). Sekarang dah ada vitamin semulajadi kan, so better makan yang semulajadi berbanding yang sintetik.

Asid Folic juga sangat penting buat ibu yang merancang untuk hamil dan yang sedang hamil untuk mengelakkan kecacatan bayi dan membantu dalam pembentukan sel darah merah sekaligus mengelakkan anemia.

ubat sukar hamil dan cara mengatasi anemia kurang darah ketika hamilubat sukar hamil dan cara mengatasi anemia kurang darah ketika hamil

Ni sama kes dengan customer Anemia saya. Pregnant pertama makan Shaklee, alhamdulillah anak lahir sihat dan sepanjang pregnant tiada masalah low hb dan GDM, cuma anak lahir berat hampir 4kg. Mengandung anak kedua, beliau tidak mengambil Shaklee langsung, namun malangnya beliau mengalami anemia teruk, GDM dan berat bayi kurang. Nasib baik beliau menghubungi saya pada minggu ke 31 pregnancy untuk mengambil Set Mengandung Shaklee dan alhamdulillah beliau berjaya naikkan Hb sebelum bersalin dan melahirkan bayi yang sihat. So ibu-ibu, jangan take for granted ya.

B-Complex juga dapat membantu Pesakit Diabetes dalam proses menukarkan gula kepada tenaga sekaligus mengurangkan tahap gula di dalam darah. B-Complex juga penting dalam memastikan kesihatan saraf, thats why ia sangat membantu dalam mengurangkan stress, sakit kepala, insomnia dan tekanan.

ubat kencing manis vivix shaklee

Testimonial penggamal Shaklee: Bacaan gula ibu turun selepas menggamalkan B-Complex, ESP dan Zink Shaklee. Alhamdulillah. Diabetes berbahaya kerana ia merupakan pencetus kepada penyakit kritikal lain seperti serangan jantung, penyakit buah pinggang, darah tinggi dan strok. Mencegah lebih awal lebih baik.

Aya sendiri kekadang diserang migrain, kalau dahulu memang telan penadol la jawabnya, tapi selepas menggunakan Shaklee, Aya just telan 2biji B-Complex dan tidur. InsyaAllah bila bangun kepala dah ringan. Tidak perlu makan drugs 😀

#3: Vitalea For Children

Selepas Vitalea For Children ni kembali ke pasaran setelah hampir setahun tiada di Malaysia, Shaklee telah memberikan promosi setiap bulan termasuk bulan ini. Namun, jangan terlambat beli, mana tahu ini bulan terakhir promo dan bulan depan ia kembali kepada harga asal, banyak beza tau.

Vitalea For Children ini merupakan multivitamin dan multimineral berbentuk tablet yang memenuhi 100% keperluan vitamin harian kanak-kanak dengan 18 vitamin dan mineral lengkap, berperisa anggur dan yang paling penting selamat untuk gigi anak anda. Vitamin ni dicipta untuk anak yang memilih makan, kurang makan sayur dan buah serta kurang mengambil makanan yang bernutrisi lengkap.

vitamin terbaik untuk kanak-kanak

Manfaat yang terdapat pada setiap tablet Vitalea For Children

Vitamin Kanak-Kanak ni boleh diambil oleh kanak-kanak berusia setahun ke atas yang penting dah pandai menghisap or mengunyah tablet. Sebagai ibu bapa kalau mahu anak sentiasa sihat, jika sakit pun biarlah cepat sembuh, kita kena invest untuk makanan tambahan seboleh-bolehnya yang semulajadi. Bila dah sakit nanti lagi mahal kosnya berbanding beli sebotol vitamin setiap bulan. Betul kan? Jom kita lihat apa kata mommies yang memberikan VFC ni kepada anak mereka.

vitamin kanak-kanak shaklee

Saya sendiri mempunyai anak yang “lemah sistem pernafasan”. Kerap sangat batuk, berkahak, selesema. Pernah pada tahun 2012 saya ke 3 klinik dengan kos hampir RM600 pada bulan tu sahaja untuk mencari ubat budak-budak ni. Sejak tu saya start berikan anak saya vitamin shaklee. Biar badan diorang sendiri hasilkan imun sistem. Alhamdulillah, sekarang dah bulan Julai, sekali pun tak pernah bawa ke klinik. Bukan sebab tak sakit langsung, tapi bila sakit batuk, selesema dan berkahak sekejap ja sembuh, tak perlu pam 😀

cara tambah selera makan anak

Anak sihat, ibu gembira. Memang investment yang berbaloi.

Ok, kalau rasa-rasa nak tahu lebih lanjut sila cari Aya ok. Saya boleh consult anda apa vitamin yang paaling sesuai untuk anda sekeluarga. Nak vitamin lain pun boleh. InsyaAllah saya bantu. Take care!

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Parenting From The Heart
Visit our Page at Facebook AyaChalo.com – Parenting From The Heart

Promosi B-Complex dan Vitalea For Children Beli 3 Percuma 1. Beli 1 Pun Boleh

Promosi Vivix Shaklee Beli 6 Percuma 1. Beli 1 Pun Boleh

Nak try? roger-roger tau 😀

Luv,
Aya Chalo | 013-8633224
Parenting From The Heart
Visit our Facebook Page – AyaChalo.com – Parenting From The Heart​