Follow:
Kecantikan, NutriWhite, Tips Sihat

Wajah Putih Bebas Jeragat Dengan Skincare Organik NutriWhite Shaklee

Ada beratus pilihan produk penjagaan wajah yang direka khas untuk pemutihan wajah di pasaran. Setiap kali lihat iklan yang best terus rasa mau try dan tukar skincare kan? Hihi… Tetapi bila sudah cuba, memula rasa best, tapi kemudian muka mula berminyak, mula naik jerawat, kulit mula menggelupas, kering, bertambah kusam, timbul jeragat dan akhirnya wajah putih tanpa jeragat tinggal kenangan. Masalah kulit semakin bertambah parah…

Hakikatnya kebanyakkan produk di pasaran BUKAN dicipta untuk kulit orang Asia tapi direka untuk negara yang ada 4 musim dan mostly diperbuat daripada bahan BUKAN natural.

Bila menggunakan produk yang bukan natural, kulit terdedah kepada keradangan dan menjadi kering yang akhirnya akan terkupas terutamanya di bahagian pipi yang akan menjadikan kulit semakin lama semakin nipis dan menjadi lebih sensitif. Bila kulit kering pula, kita mulalah tercari-cari produk pelembap. Namun, yang ada dipasaran kebanyakannya adalah jenis berminyak yang tidak sesuai dengan kulit orang Asia.

Harga-set-kulit-nutriwhite-shaklee

Jadi apa solusinya? Haa ni la kak Aya mau share ni. Sebenarnya kita perlukan produk penjagaan wajah yang ada ciri-ciri ni:

  1. Direka khas buat kulit orang Asia.
  2. Menggunakan bahan semulajadi yang tidak menyebabkan radang dan menipiskan kulit.
  3. Melindungi bukan setakat di lapisan permukaan kulit sahaja (epidermis), tapi juga lapisan dermis agar jeragat dihalang untuk muncul ke permukaan kulit.

Sebelum kak Aya share lebih lanjut, kak mahu cerita dulu beberapa sebab mengapa susah sangat mau dapat kulit putih flowless tanpa jeragat ni.

Antara sebabnya adalah faktor-faktor ni;

  1. Faktor penuaan iaitu semakin usia meningkat, kulit akan kurang keanjalan dan semakin hilang effect “toing-toing” kulit.
  2. Regenerasi kulit semakin perlahan. Ini mengakibatkan muncul tompok-tompok hitam dan kita namakan “aging spot” yang menunjukkan kulit semakin tua.
  3. Gaya hidup tidak sihat seperti kerap lewat tidur, makanan yang tidak sihat, stress dan kurang minum air putih.
  4. Faktor persekitaran seperti pencemaran, terdedah kepada habuk, sinaran uv dan sebagainya pun mempengaruhi tau.

Faktor-faktor ini lah yang menyebabkan wajah kehilangan seri, tona kulit yang tidak sekata, kulit kusam, muncul banyak garis-garis halus dan kedut serta masalah jeragat.

Bagaimana Skincare Organik NutriWhite Shaklee Boleh Membantu?

NutriWhite Shaklee merupakan gabungan 16 jenis nutrien yang diekstrak daripada buah-buahan dan tumbuh-tumbuhan daripada 16 negara. Ianya 100% natural tanpa bahan kimia berbahaya yang sesuai dengan kulit orang kita.Nutriwhite-Shaklee-set-penjagaan-wajah-natural-organikFungsi utama NutriWhite ni adalah untuk:

  • Memutihkan kulit
  • Memberikan ketegangan, kelembapan dan kelegaan kulit
  • Mengurangkan dan mencegah Jeragat
  • Menghilangkan sel mati agar kulit lebih sempurna dan flowless

Keistimewaan NutriWhite Shaklee pula adalah:

  1. Direka khas untuk kulit orang Asia. Ia tidak menyebabkan kulit terlalu berminyak yang boleh menyebabkan liang roma besar. Ia juga tidak terlalu kering. So balance gitu.
  2. Dihasilkan oleh Pakar Penjagaan Kulit dan Saintis di Jepun dan Amarika Syarikat.
  3. Mengambil masa dalam 3 tahun untuk proses Research & Development sebelum dipasarkan.
  4. Menggunakan gabungan 16 jenis ramuan botani tumbuhan dan buah-buahan yang diperolehi dari 16 buah negara.
  5. Ianya 100% dari sumber semulajadi, all natural.
  6. Patent-Pending WhiteN-16 yang merupakan campuran 16 jenis nutrien terpilih yang membantu mengurangkan kehadiran melanin sedia ada untuk membantu menambahkan kecerahan kulit serta mengurangkan jeragat agar wajah lebih berseri.
Skincare-normal-skin-organik-nutriwhite-shaklee

16 bahan dari 16 negara yang terkandung dalam set pemutihan wajah NutriWhite.

Ini adalah 16 ramuan botanikal yang ada di dalam NutriWhite Shaklee dengan fungsi tersendiri;

Bahan-ramuan-ingredient-nutriwhite-shaklee

Buah-buahan Beri untuk pemutihan kulit secara semulajadi.

tips-atasi-jeragat-pigmen

Ramuan botanikal dalam NutriWhite Shaklee bagi menyihatkan, melembap dan menegangkan kulit.

kulit-putih-dengan-nutriwhite-shaklee

Nutrien bagi melembapkan dan melegakan kulit. So bila pakai tiada rasa pedih, gatal, terkupas or bengkak. All natural.

Bagaimana NutriWhite bertindak ke dalam kulit?

Sistem NutriWhite bertindak dengan 5 cara iaitu;-

  1. MENCEGAH kesan daripada pancaran matahari dan persekitaran dengan melindungi kulit secara aktif daripada sinaran UV dan cahaya matahari. Kulit yang terdedah dalam tempoh yang panjang tanpa perlindungan, boleh merosakkan struktur kolagen kulit dan mengurangkan keanjalan serta menjadikan kulit semakin gelap.
  2. MENGURANGKAN penghasilan pigmen hitam pada kulit sekaligus mencegah kulit daripada menjadi gelap, kusam serta tona kulit yang tidak sekata.
  3. MENYEKAT pigmen daripada muncul ke permukaan epidermis kulit (permukaan kulit). Pigmentasi bukan berlaku secara tiba-tiba, ia terbentuk dalam jangka masa yang panjang di permukaan dermis kulit (dalam kulit). Jadi ia akan sekat pemindahan pigmen hitam dari dasar sel ke permukaan kulit.
  4. MENCERAHKAN kulit dengan mencerahkan pigmentasi sedia ada agar tona kulit lebih sekata dan cerah.
  5. MEMPERBAHARUI sel kulit dengan menghilangkan sel kulit mati dan membantu regenerasi sel kulit yang baru agar kulit nampak lebih putih, cerah secara keseluruhan.
nutriwhite-shaklee-skincare-organik

NutriWhite bertindak dengan 5 cara. Putihkan kulit dan nyahkan Pigmentasi.

Amacam, menarikkan NutriWhite Shaklee ni? So untuk dapatkan kulit wajah yang putih, cerah, tegang, berseri dan tanpa jeragat, kita kena buat 6 langkah ni pula:

  1. MEMBERSIHKAN dengan Gentle Action Makeup Remover & Gentle Deep Foaming Cleanser
  2. MEMPERBAHARUI dengan Soothing Radiance Whitening Softener
  3. MENCERAHKAN dengan Daily Defence Whitening Essence
  4. MERAWAT dengan Spot Whitening Treatment
  5. MENCEGAH dengan Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15
  6. MEMULIHKAN dengan Overnight Renewal Whitening Cream
Tips-penjagaan-kulit-muka-cerah-putih-berseri

Tips miliki kulit wajah yang putih dan berseri dengan NutriWhite Shaklee.

Langkah Pertama: Bersihkan kulit dengan Gentle Action Makeup Remover & Gentle Deep Foaming Cleanser.

Make Up Remover akan menghilangkan sel mati, boleh sental di muka tanpa air, nanti akan keluar daki-daki make up. Kak Aya memang sangat impress dengan make-up remover NW ni sebab tidak berminyak, tidak buat wajah pedih, serius memang rasa macam letak air, tapi kulit jadi bersih! Lepas tu cuci muka pula dengan Gentle Deep Foaming Cleanser untuk membersih dan membuang sel-sel mati, haa, 2x tindakan. Memang bersih sangat.

Harga Gentle Action Makeup Remover – RM100.70 (Klik harga untuk tempahan)
Harga Gentle Deep Foaming Cleanser –
RM126.14 (Klik harga untuk tempahan)

Make-up-remover-pencuci-muka-organik-nutriwhite-shaklee

Langkah Kedua: Perbaharui kulit dengan Soothing Radiance Whitening Softener. Soothing Radiance ni ala-ala toner la. Ia berfungsi untuk merilekskan kulit serta mengembalikan pH kulit yang seimbang. Ia juga berfungsi untuk melembapkan, menegangkan dan mencerahkan kulit.

Harga Soothing Radiance Whitening Softener – RM146.28 (Klik harga untuk tempahan)

Toner-pemutih-soothing-radiance-nutriwhite-shaklee

Langkah ketiga: Mencerahkan serta menegangkan kulit dengan Daily Defence Whitening Essence. Yang ini serum yang berfungsi untuk mencerahkan, menegangkan, mengimbangi pigmen, mengurangkan tompok-tompok hitam dan melindungi wajah. Ia kaya dengan Vitamin C, Bearberry dan Mulberi.

Harga Daily Defence Whitening Essence – RM244.86 (Klik harga untuk tempahan)

Essence-pemutih-nutriwhite-shaklee-natural

Langkah keempat: Merawat kesan-kesan matahari serta memudarkan jeragat lebih cepat dengan Spot Whitening Treatment. Berkesan dalam menegangkan, mencerahkan, melindungi serta menghilangkan radang kulit.

Harga Spot Whitening Treatment – RM159.00 (Klik harga untuk tempahan)

Langkah kelima: Mencegah kerosakan dan melindungi kulit dengan Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15. Berfungsi untuk mencegah kerosakan kulit akibat cahaya matahari, menghilangkan radang kulit, pelembap yang melindungi dari pelbagai sudut serta membina daya tahan kulit terhadap kerosakan persekitaran.

Harga Ultimate Protection Whitening Lotion SPF 15 – RM212.00 (Klik harga untuk tempahan)

Sun-block-terbaik-nutriwhite-shaklee

Langkah keenam: Memulihkan kulit dengan Overnight Renewal Whitening Cream. Ia memperbaharui kulit sewaktu tidur. Kaya dengan Vitamin C untung mengurangkan tompok-tompok hitam, mencerahkan, serta melembapkan kulit. Bangun pagi rasa kulit wajah leeembut sangat.

Harga Overnight Renewal Whitening Cream – RM238.50 (Klik harga untuk tempahan)

Krim-pemutih-wajah-selamat-nutriwhite-shaklee

Untuk memiliki ketujuh-tujuh produk Nutriwhite ini, bolehlah membuat tempahan melalui link di bawah:

Tempahan Set Lengkap NutriWhite – Harga RM1227.48 (Klik harga untuk tempahan)

Nutriwhite-Shaklee-set-penjagaan-wajah-natural-organik

Set Lengkap NutriWhite Shaklee (Kulit Normal)

Untuk panduan rahsia cara penggunaan produk, kak Aya akan kongsikan HANYA untuk customer yang membeli Produk NutriWhite daripada website ini. Jadi, jangan lupa klik pada HARGA setiap produk untuk tempahan ATAU kalau mahu tempah 2-3 produk sahaja bolehlah hubungi kak Aya terus di http://bit.ly/pm_ayachalo (klik dan direct masuk whatsapp).

Jom bertukar ke set penjagaan muka organik yang DIREKA KHAS untuk KULIT ORANG ASIA yang MEMFOKUSKAN untuk menyelesaikan masalah kulit berjeragat, kulit kusam tidak sekata dan kulit berkedut.

Hubungi kak Aya Chalo untuk FREE CONSULTATION,
0138633224
Pengedar Shaklee Malaysia

Share on
Previous Post Next Post

Artikel ini pun menarik tau

3 Comments

  • Reply Cara Mengatasi Masalah Kulit Berminyak Dan Kusam | Aya Chalo Stories

    […] rasa melekit muka. Bila cuci pun tak rasa bersih pun. Masih rasa gatal kulit muka. Tu yang try Set Nutriwhite. Syu pakai makeup remover, foam cleanser, softener, whitening lotion. Bila pakai make up remover, […]

    July 24, 2017 at 9:44 am
  • Reply Makeup Remover Organik Terbaik Tanpa Kesan Minyak | | Aya Chalo Stories

    […] lah, kalau nak tahu lebih lanjut tentang produk penjagaan kulit Nutriwhite Shaklee yang khas untuk memutihkan dan menghilangkan jeragat ni, boleh lah klik tulisan berwarna […]

    July 3, 2017 at 11:57 pm
  • Reply 8 Produk Shaklee Jepun Yang Kalau Masuk Malaysia Mesti Best Gila | Parenting From The Heart

    […] BB Cream ni khas untuk warna kulit wajah yang tidak sekata dan berpori. Dia tutup cela uolls. Memang licin dan nampak glowing pakai cream ni. Kak Aya sebelum ni guna BB Cream MEK (bukan nama sebenar), BB Cream Shaklee ni rasa lebih ringan, murah diserap dan mudah dibersihkan menggunakan makeup remover Nutriwhite. […]

    June 18, 2017 at 3:01 am
  • Leave a Reply

    CommentLuv badge