Follow:

    Cara Mengurangkan Rabun Dan Silau Dengan “Makanan Mata”

    Sebelum ni kak sudah kongsikan 3 cara mengatasi masalah mata rabun dan silau tanpa pembedahan. Antara salah satu cara untuk atasi masalah Rabun dan Silau adalah dengan mengambil “makanan mata” yang membekalkan nutrien agar sel-sel mata yang rosak dapat dibaiki sekaligus membantu dalam mengatasi masalah rabun dan silau.

    cara-mengurangkan-rabun-dan-silau-dengan-makanan-mata

    Di dalam artikel tersebut, kak Aya kongsikan beberapa “diet mata sihat” iaitu seperti pengambilan vitamin A, C dan E serta mineral seperti Zink dan Tembaga yang banyak terdapat di dalam sayuran berwarna hijau dan oren. Pengambilan beta-karoten, lutien dan zeaxanthin untuk melindungi makula mata daripada sinaran matahari yang boleh merosakkan mata.

    Selain itu, makanan yang kaya dengan sulfur, lecithin dan cysteine juga penting untuk diambil untuk melindungi kanta mata daripada katarak. Manakala DHA yang merupakan asid lemak omega 3, diperlukan untuk memastikan membran sel mata mendapat sokongan struktur yang kukuh.

    makanan-untuk-kesihatan-mata-rabun-silau

    Manfaat Vitamin C Sustained Release Yang Ramai Tidak Tahu

    Walaupun kita tahu kesemua nutrisi ini penting untuk pembaikan sel-sel mata yang telah rosak, melindungi mata dan meningkatkan fungsi mata, namun agak mencabar untuk mendapat nutrien yang mencukupi bagi kesemua “makanan mata” yang diperlukan dalam diet harian. Bayangkan sajalah untuk mendapat nutrien beta-karoten yang mencukupi 102 biji pisang perlu dimakan setiap hari. Agak-agak mampu?

    Jadi, bagaimana cara terbaik untuk memastikan kesemua nutrien ini dapat disupply ke sel-sel mata setiap hari?

    Caranya mudah iaitu dengan pengambilan Makanan Tambahan iaitu Suplemen dari bahan semulajadi yang kaya dengan “makanan mata” tersebut dan offcos kak Aya akan cadangkan Suplemen Shaklee kerana ianya 100% natural dan dijamin selamat serta berkesan untuk diamalkan walaupun dalam jangka masa panjang.

    Antara suplemen Shaklee yang boleh diambil untuk mengurangkan masalah rabun dan silau adalah:-

    1. Carotomax

    Carotomax adalah suplemen yang mengandungi 6 jenis karotenoid seperti alpha carotene, beta carotene, lutien, lycopene, zeaxanthin dan astaxanthin. Susah tau cari suplemen mata yang lengkap dengan 6 karotenoid ni. Paling banyak dipasaran pun cuma 4 jenis karotenoid. Tu sebab carotomax sangat istimewa.

    Alpha dan beta carotene membantu penglihatan mata yang lebih jelas dan tajam terutamanya pada waktu malam (kurang silau dan rabun) dan ia juga sangat penting untuk menyingkirkan sel rosak daripada mata.

    Lutein dan zeaxanthin pula berfungsi sebagai antioksida yang menghalang serangan radikal bebas yang menyebabkan mata rosak akibat penuaan pramatang seperti rabun dekat, rabun warna, katarak, glaucoma, mata kering dan sebagainya.

    2. B-Complex

    B-Complex Shaklee lengkap dengan 8 jenis Vitamin B termasuklah Vitamin B2. Ia sangat diperlukan untuk memastikan mata kekal sihat. Kekurangan Vitamin B2 akan menyebabkan mata berasa panas, mata merah, sensitif kepada cahaya terang (silau) dan juga katarak.

    3. Omega Guard ~ Minyak Ikan Omega 3

    Omega Guard kaya dengan DHA yang membantu dalam kesihatan retina mata. Minyak ikan diperlukan untuk mengurangkan masalah penuaan pramatang mata seperti mata rabun dan mata kering.

    ubat-kurangkan-silau-dan-rabun

    Nutrisi penting untuk kesihatan mata. Untuk tempahan whatsapp kak Aya di 0138633224 atau klik http://ayachalo.wasap.my

    Ok cukup 3 suplemen yang kak kongsikan. Untuk kesihatan menyeluruh mata, vitamin seperti Vitamin C, Vitamin E, mineral seperti Zink, Kalsium, Selenium juga boleh diambil. Vitamin dan mineral ni sangat penting untuk mencegah penyakit mata yang berkaitan dengan pertambahan usia. Kalau diabaikan, tidak mustahil penyakit ni akan datang dengan lebih awal.

    Kak kongsikan juga beberapa testimonial berkenaan Carotomax dalam mengatasi masalah Rabun dan Silau.

    ubat-kurangkan-silau

    Testimonial Carotomax: Power silau sudah turun dan power mata rabun semakin berkurang.

    cara-hilangkan-mata-silau

    Testimonial Carotomax: Dulu silau beratus-ratus, makan carotomax 2-3 bulan, sekarang bacaan semakin turun.

    petua-hilangkan-mata-silau

    Testimonial Carotomax: Power turun dan sekarang penglihatan semakin jelas.

    ubat-mata-rabun-malam

    Testimonial Carotomax: Silau berkurang dan tidak bergantung dah dengan cermin mata ketika malam dan ketika hujan lebat. Amalkan carotomax power mata berkurang.

    harga-carotomax-shaklee-mata-silau

    Testimonial Carotomax: Power kaca mata turun dalam 50 ke 100 selepas makan Carotomax dan Set Menyusu. Suami almost clear dari silau. Ayah kencing manis, masalah mata rabun dan silau, perubahan mata sudah tidak silau ketika memandu malam.

    Alhamdulillah, siap juga artikel yang kak harap dapat membantu menyelesaikan masalah rabun dan silau tu kan. Bestkan kalau mata kembali sihat dan tidak perlu bergantung kepada kaca mata? Macam kata-kata pengamal Carotomax dalam testimonial atas ni.

    Ada yang silau semakin kurang, power kaca mata semakin kurang, ada yang sudah boleh memandu malam dan ketika hujan tanpa kaca mata, dan banyak lagi lah.

    So, dapatkan produk-produk Suplemen Mata ni daripada kak Aya melalui dua cara;-

    1. Buat pembelian produk yang dipilih secara online di E-Sell Shaklee, (bayaran Debit Card & Credit Card diterima) atau
    2. Whatsapp kak Aya melalui link ini http://ayachalo.wasap.my (0138633224) atau klik ja “waving hand” kat tepi ni untuk consultasi sebelum membuat tempahan.

    Disclaimer: Segala konsultasi pemakaian Produk berkesan, terhad kepada customer kak Aya sahaja. 

    Jumpa di next entry! Semoga masalah mata rabun dan silau anda boleh diatasi, insyaAllah!

    Luv,
    Kak Aya Chalo
    0138633224
    Your Trusted Shaklee Distributor