Follow:

Cara Mengawal dan Mengatasi Vertigo

Vertigo adalah satu penyakit yang menyebabkan seseorang merasakan dunia berputar dan bergerak walaupun sedang berdiri tegak. Keadaan ini akan menyebabkan rasa pening yang amat diikuti dengan rasa loya.

Baru-baru ni kak Aya didatangi oleh bekas officemate kak. Dia berkongsi kisah maknya yang mengalami Vertigo dan menyebabkan sukar tidur malam serta terjejas kualiti hidup seharian. Ya lah, kalau sudah asyik berputar-putar persekitaran, terasa terapung-apung, pening, loya memang hanya mampu bed rest jawabnya.

Cara-mengawal-dan-mengatasi-vertigo

So, mak kawan kak ni mahu ikhtiar dengan Suplemen iaitu Vivix. Kak Aya pun galakkan juga sebab kandungan Vivix tu iaitu Resveratrol & Polyphenols mempunyai kuasa antioksidan yang tinggi.

Dan Alhamdulillah selepas beberapa hari mengamalkan Vivix, maknya merasai kelainan seperti tidak diserang Vertigo, tidur malam yang lebih lena dan badan rasa lebih cergas daripada sebelumnya.

Yang lagi best, pagi tadi kak Aya sempat bertanya khabar dan sehingga hari ini (8 Jan 2018) alhamdulillah memang tiada lagi serangan Vertigo tu kata kawan kak ni.

Bagaimana Vivix Boleh Membantu Masalah Vertigo?

Vivix adalah satu sebatian minuman botani yang diekstrak daripada 4 bahan utama iaitu Anggur Muscadine, Poliganum Cuspidatum, Elderberri Eropah dan Lobak Ungu.

Info lanjut tentang Produk Vivix ni kak ceritakan dalam entry Apakah Vivix dan Manfaatnya. Bahan-bahan ni kaya dengan Resveratrol yang mempunyai banyak manfaat kepada kesihatan.

Resveratrol merupakan satu bahan yang sangat berkesan sebagai anti-radang, ia bertindak dalam meningkatkan fungsi otak dan sangat bagus sebagai anti-jangkitan.

Antara penyebab Vertigo adalah seperti jangkitan dan keradangan di dalam telinga yang menyebabkan ketidakseimbangan badan. Selain itu, gangguan pada fungsi otak dan saraf turut menyebabkan berlakunya Vertigo.

Resveratrol juga baik untuk mengawal tekanan darah, untuk mengawal bacaan gula di dalam darah, berkesan dalam mengurangkan blood clothing, dan repair sel-sel yang sehingga ke peringkat DNA sel. Antara faktor yang boleh meningkatkan risiko Vertigo adalah tekanan darah tinggi, gula dalam darah yang tidak terkawal, sakit jantung dan kecederaan kepala.

Kalau lihat semua manfaat ni memang sangat yang diperlukan oleh pesakit Vertigo untuk bebas daripada serangan Vertigo. Ini adalah kerana, Vertigo boleh dikawal dengan mengawal penyebabnya.

Info lengkap tentang penyakit Vertigo ni kak kongsikan di dalam entry Punca, Tanda-tanda, Rawatan dan Cara Mengatasi Vertigo.

Bawah ni kak kongsikan feedback yang diberikan oleh kawan kak tu termasuklah feedback pagi tadi.

Ubat-penyakit-vertigo

Ni antara feedback kawan kak tu, “Sekarang ni dia tidur, dari malam sampai subuh memang deep sleep, sebelum ni payah dia mau tidur malam, kalau tidur pun terbangun-bangun.”, “Tapi memang dia suka Vivix tu sebab rasanya sedap. Setakat hari ni tiada Vertigo datang lagi”. Then kak follow up seminggu kemudian, ini feedback beliau “Memang bulan ni tiada dia kena Vertigo. Biasanya dalam sebulan mesti ada la kena sekali dua”.

 

Cara-sembuhkan-vertigo

Ini pula feedback pagi tadi. “Syukur juga semenjak dia ambil Vivix ni tidak pernah datang lagi Vertigo, dengan izin Allah juga kan kak…” Syiokkan dapat berita macam ni? Kak Aya happy sangat 😀

Yang ni pula kak kongsikan testimonial salah seorang Leader kak yang jatuh cinta dengan produk Shaklee sebab isteri beliau akhirnya boleh drive sendiri ke office, happy lettew dia tidak perlu drive kan, hihihi…

Rawatan-vertigo-berkesan

“Tahun lepas c wifey kena Vertigo. Apa tu Vertigo? rasa dunia berputar-putar, rasa badan terapung-apung, rasa melayang-layang. Si wifey ikhtiar dengan Omega Guard, Ostematrix, B-Complex dan Vivix. Sekarang (tahun ni 2017), c wifey berani sudah bawa kereta pergi kerja. Fokus kerja pun sudah boleh. Pendek kata Vertigo jarang (sangat jarang) datang melawat, semua berkat doa dan ikhtiar”. Bawah tu pula komen isteri dia. Sweet sangat, hihi…

Suplemen Yang Boleh Diambil Untuk Masalah Vertigo.

So, sebenarnya apa Suplemen yang boleh diambil untuk masalah Vertigo ni? Vivix sahaja kah?

Ok, kak Aya mencadangkan pesakit Vertigo untuk mengambil sekurang-kurangnya dua suplemen ni iaitu:

  1. Vivix kerana manfaat yang kak sebutkan di atas tadi.
  2. Ostematrix kerana kajian menunjukkan orang yang mempunyai masalah Osteoporosis iaitu kekurangan kalsium di dalam tulang lebih cenderung untuk mengalami Vertigo. Selain tu, kalsium juga perlu untuk melegakan otot-otot yang stress, menenangkan dan melenakan ketika tidur serta melegakan kebas-kebas.
Ubat-merawat-vertigo

Dapatkan set ini dari Kak Aya. Klik link ini untuk direct Whatsapp http://ayachalo.wasap.my atau 0138633224.

InsyaAllah dengan ikhtiar bersama suplemen dan dengan izin Allah, sakit tu dapatlah dikawal dan lagi best kalau Vertigo tidak datang menyerang.

Anda mahu sihat seperti sediakala? Hubungi kak Aya untuk konsultasi dan kesesuaian pemilihan suplemen. InsyaAllah kak akan bantu.

Klik butang BUY NOW bawah untuk harga Vivix dan Ostematrix ATAU pembelian secara online menggunakan Debit/Kredit Card atau hubungi kak Aya di 0138633224 atau klik link ini untuk direct whatsapp http://ayachalo.wasap.my.

Pengedar-Shaklee-Sabah-Kota-Kinabalu

Jumpa lagi di entry akan datang!

Luv,
Kak Aya Chalo
0138633224
Pengedar Sah Shaklee

Share on
Previous Post Next Post

15 Comments

  • Reply Norkarlina

    nasib ada vivix kurangkan masalah vertigo ni..

    January 9, 2018 at 10:13 pm
  • Reply Norkarlina

    kawan office kena ni sbb bgn mgejut ank nangis buat susu..kesian juga..

    January 9, 2018 at 10:12 pm
  • Reply Ratna

    Kepala pusing kepala pening huhu

    January 9, 2018 at 7:21 pm
  • Reply falinah

    Info yang menarik😀.Tq atas perkongsian

    January 9, 2018 at 6:02 pm
  • Reply Hidayah Ak

    baguslah Vivix dapat bantu kan.. risau bila baca post sebelum ni

    January 9, 2018 at 2:31 pm
  • Reply Eva

    Jangan biarkan vertigo, ikhtiar dengan supplement Shaklee

    January 9, 2018 at 2:19 pm
    • Reply Aya Chalo

      Betul, nda best rasa kan…

      January 9, 2018 at 11:48 pm
  • Reply Ena Suhaina Mat Jaidin

    Alhamdulillah. Konsisten amalkan Vivix tiada sudah Vertigo menyerang 😍

    January 9, 2018 at 11:53 am
  • Reply Diana

    Bahayanya vertigo ni kalau tidak di rawat kan

    January 9, 2018 at 11:03 am
  • Reply Diana

    Bahayanya vertigo ni

    January 9, 2018 at 11:01 am
  • Reply EMMA FRANCISCA LUIS

    tak terbayangkan mcm mana la rasa tu kan kena vertigo.. but few of my friends ada vertigo ni..smpai cuti berminggu2 sbb x ble berdiri lama huhuhu…

    January 9, 2018 at 8:27 am
  • Reply FATIMAHWATI BINTI HAMZAH

    vertigo….cegah sebelum parah.

    January 9, 2018 at 8:06 am
  • Reply Alezra Alez

    sy baru magrain pn sakit, dan pernah amal ostematrik mmg bgus.. apa lagi vivix shaklee ni.. sangat2 baik

    January 9, 2018 at 5:14 am
  • Reply Nija

    Banyak info best ni sejak entri Kak yang kemarin. So tahu dah kenapa vivix recommended untuk vertigo

    January 9, 2018 at 1:47 am
  • Leave a Reply