Follow:

Manfaat dan Suplemen CoQ10 Terbaik di Malaysia

Pernah dengar apa itu CoQ10? Suplemen ni antara suplemen yang kurang glemer namun ianya sangat bermanfaat buat anda yang kerap mengalami rasa lemah, rasa mudah penat dan cepat mengantuk. Degupan jantung yang lemah walaupun normal, sebenarnya sangat-sangat memerlukan nutrien CoQ10, kerana ini menunjukkan jantung sudah kekurangan tenaga untuk mengepam.

Apakah itu CoQ10?

  1. CoQ10 ataupun Coenzyme Q10 merupakan satu nutrien yang larut lemak yang ada hampir pada semua sel.
  2. Ia merupakan antioksidan semulajadi untuk melawan radikal bebas yang boleh merosakkan sel.
  3. Ia bertanggungjawab untuk menghasilkan tenaga di setiap sel.

CoQ10 ni terdapat di dalam mitokondria sel. Yang mana ia bertindak sebagai spark plug untuk memulakan proses penukaran makanan kepada tenaga untuk penghasilan tenaga di dalam badan kita.

CoQ10-terbaik-malaysia

Mengapa kita perlukan CoQ10?

Secara semulajadi, badan akan menghasilkan CoQ10 sendiri. Namun, apabila usia semakin meningkat, penghasilan CoQ10 akan berkurangan. Penghasilan secara semulajadi ni akan start menurun pada usia 20 tahun dan berkurangan secara mendadak pada usia 40 tahun sehingga 80 tahun.

Boleh lihat pada gambarajah di bawah, pada usia 40 tahun, kepekatan CoQ10 di dalam jantung berkurang sehingga berbaki 68.2% sahaja. Bayangkan jika jantung semakin hari semakin penat, agak-agak mampukah ia bertahan sehingga 80 tahun? Hmm…

penjual-coq10-malaysia

Oleh itu, kita disarankan untuk mengambil makanan yang kaya dengan CoQ10 agar keperluan harian dapat dipenuhi. Namun, terimalah hakikat bahawa pemakanan seharian kita tidak memberi CoQ10 yang mencukupi.

Bagi individu yang mempunyai bacaan Kolestrol yang tinggi dan mengamalkan Ubat Statin, individu ini adalah golongan yang sangat memerlukan suplemen CoQ10 kerana ubat statin akan mempercepatkan pengurangan CoQ10 secara semulajadi di dalam badan, dan memberi kesan penat yang luarbiasa, mudah lelah, mudah mengantuk dan rasa lemah. So, anda wajib mengambil suplemen CoQ10 agar aktiviti harian tidak terganggu.

kepentingan-coq10-kepada-jantung Untuk fungsi badan yang optimum, setiap individu disarankan untuk mengambil 100mg CoQ10 setiap hari. 100mg CoQ10 ni boleh diambil daripada 3.3kg kacang tanah, 100 sudu makan Minyak Kanola, 100 cawan brokoli rebus dan 3 kg daging merah. Agak-agak mampukah kita makan semua ni dalam sehari? Tentu tidakkan? Sebab tu wujudnya suplemen dalam dunia ni, hihihi….

sumber-dan-manfaat-coq10

Memperkenalkan CoQTrol-Plus

Bermula 1 Januari 2018, Shaklee Malaysia telah melancarkan semula produk CoQ10 dengan formula baru dengan menggabungkan CoQ10 bersama Resveratrol dan Tokoferol untuk meningkatkan lagi fungsinya.

harga-coq10-shaklee-coqtrol-plus

CoQ10 Shaklee dengan formulasi yang lebih baik bersama Resveratrol dan Tokoferol.

Sebiji CoQTrol-Plus mengandungi:-

  • 100mg Coenzyme Q10 – Memberikan kepekatan yang diperlukan dalam sehari
  • 2mg Resveratrol – Sebagai anti-keradangan atau anti-inflamasi
  • 5mg Tokoferol – Sebagai anti-oksidan.
  • Minyak Zaitun – Sistem penyerapan unggul dengan menyediakan lemak (CoQ10 nutrien larut lemak) agar memaksimumkan penyerapan
  • Bebas Gluten
produk-merawat-sakit-jantung

Keistimewaan CoQ10 Shaklee berbanding dengan produk CoQ10 di pasaran. 100% daripada sumber semulajadi.

Siapa yang memerlukan CoQTrol-Plus?

Produk CoQ10 Shaklee ni sesuai untuk:-

  1. Mereka yang inginkan jantung yang sihat, ia menguatkan otot jantung dan merendahkan risiko penyakit jantung.
  2. Meraka yang mengamalkan Ubat Statin (ubat kolestrol tinggi).
  3. Mereka yang mahu meningkatkan kesuburan suami isteri dan mendapat zuriat.
  4. Mereka yang ingin mengekalkan ketajaman minda, terutamanya warga tua yang berpotensi mendapat Alzheimer & Parkinson.
  5. Mereka yang ingin meningkatkan daya fokus dan lebih peka.
  6. Mereka yang mahukan kulit sihat dan lebih berseri kerana CoQ10 merupakan pelindung UV semulajadi.
  7. Mereka yang mengamalkan gaya hidup aktif.

Bila baca manfaat secara ringkas ni rasa-rasa macam kita semua perlukan suplemen CoQ10 ni kan? InsyaAllah di entry akan datang kak akan huraikan setiap manfaat di atas dengan lebih terperinci okey!

So, dapatkan produk CoQTrol-Plus ni daripada kak Aya melalui dua cara;-

  1. Buat pembelian CoQTrol-Plus secara online di E-Sell Shaklee, atau
  2. Whatsapp kak Aya melalui link ini http://ayachalo.wasap.my atau klik ja “waving hand” kat tepi ni.

Setiap pembelian produk Shaklee daripada kak Aya akan disertakan dengan 24/7 Free Consultation tentang Cara Makan Suplemen dengen berkesan dan konsultasi sepanjang pengambilan produk.

Cari kak Aya tau 😀

Luv,
Aya Chalo
013.863.3224
Pengedar Sah Shaklee
Share on
Previous Post Next Post

15 Comments

  • Reply Norkarlina

    Saya mau try dengar2 boleh besarkan ovum..hehe…mau ambil ni utk merancang yang ke2..

    January 11, 2018 at 10:42 pm
    • Reply Aya Chalo

      betul.. bagus untuk kesuburan ni. Try la

      January 13, 2018 at 4:08 pm
  • Reply falinah

    Wajib beli ni.banyak manfaat

    January 11, 2018 at 8:15 pm
    • Reply Aya Chalo

      Kalau baca manfaat dia rasa mmg hari-hari kena makan ni, hihi

      January 13, 2018 at 4:09 pm
  • Reply Hidayah Ak

    saya dan suami pun amalkan suda ni. Memang akan syorkan untuk kawan2 yang memerlukan

    January 11, 2018 at 8:09 pm
  • Reply Diana

    Saya dan suami pun mau amalkan untuk kesihatan jantung tapi tidak mahu subur 😂

    January 11, 2018 at 7:14 pm
  • Reply Ena Suhaina Mat Jaidin

    Sy mau kasi beli ni utk bapa sy sbb bapa sy consume ubat statin 😂

    January 11, 2018 at 5:54 pm
  • Reply Eva

    Mesti cuba CoQ-Trol ya!

    January 11, 2018 at 2:26 pm
  • Reply Ratna

    Vitamin ni di idam2kan sdah.

    January 11, 2018 at 1:56 pm
  • Reply Nija

    Terus teringin mau cuba ni CoQTrol Plus 😍

    January 11, 2018 at 11:23 am
  • Reply FATIMAHWATI HAMZAH

    Menarik. Banyak infonya

    January 11, 2018 at 10:53 am
  • Reply EMMA FRANCISCA LUIS

    saya baru saja berjinak-jinak dengan COQ-TROL PLUS ni.. sebab seharian bekerja kan jadi kena ada extra energy untuk buat kerja.

    January 11, 2018 at 10:48 am
    • Reply Aya Chalo

      betulll.. penat juga ooo.. makan ni rasa badan best sikit

      January 13, 2018 at 4:09 pm
  • Reply Sharren Kaur

    Manfaat yang well said
    Thanks Master

    January 11, 2018 at 5:22 am
  • Reply Alezra Alez

    Best pula , tidak sabar mau cuba..

    January 11, 2018 at 5:08 am
  • Leave a Reply